Vékony PCOS-ok mit csináltatok, hogy teherbe tudjatok esni?
Szia, én is vékony PCOS vagyok (46 kg, 165 cm), IR-rel. Az 1 órás inzulinom 164 volt. 8 hónap eucreas után spontán terhes lettem, ciklusom 15 év alatt 4x volt, minden tünetem megvolt, hajhullás, pattanások, szőrösödés, stb.
A diétát szigorúan kell tartani, a sport is fontos. Csak így használ a gyógyszer. Sok sikert nektek is!
Bár én is a kövér pcosokhoz tartozom, egy dolgot meg szeretnék osztani veled.
27kgot fogytam a hármas kezeléssel, volt rendes ciklusom, volt peteérésem is, de nem jött össze a baba.
Ekkor belefáradtam az egészbe, mert minden ciklusban jártam uh-ra, hogy van -e peteérés. Viszont elhanyagoltam a diétát. A sok kudarc után újult erővel kezdtem el a hármas kezelést és abban a hónapban megfelelő MINŐSÉGŰ petesejt érlelődött és meg is termékenyült. Éppen most ébredt fel! :)
Sziasztok sorstarsaim.
Ma voltam a nogyogyaszatnal az osszevissza menszim miatt,vert kellett levegyenek...mondta az orvos,hogy nagy valoszinuseggel pcos vagyok :(((
Mit lehet ilyenkor tenni?
En is vekony vagyok (176cm-57kg).....
Mire kell szamitsak,tudnatok nekem is segiteni? :(
Koszonom a segito valaszokat,hatha tudtok mondani nekem valami okosat,mi fog velem tortenni...??
Nagyon felek...
14-es válaszoló!
Endokrinológushoz kell elmenned, ők tudnak segíteni. Valószínűleg elküldenek egy terheléses cukor+inzulin vizsgálatra, általában ez a betegség inzulinrezisztenciával jár, az a kiváltó oka.
Hármas kezelést kell tartani: szigorú diéta, szénhidrát diéta, majd megmondják hány grammot lehet enni egy nap (CH-ból), naponta hányszor és mikor milyen elosztásban. Emellett fontos a sportolás (mivel vékony vagy, így az izomtömeg növelés is lényeges), illetve valószínűleg gyógyszert fogsz rá kapni.
Kedves elozo!
A vèrvètelen megnèzik az osszes hormont amit a doki kiirt + valoszinu terhelèses cukor, inzulin szint, pajzsmirigy, stb. Ez nàlam azt jelentette, hogy vettek vèrt éhgyomorra, majd 60 percel ès 120 percel kèsobb. A 0. perces vèrvètel utàn glukoz port oldottak fel vizben, pici citrom ès meginni.Az eredmènyeket az endokr
...bocsi, folytatom...valamiért nem kuldte el vègig..
szoval nàlam 3 hèt mulva volt eredmèny amit az endokrinologus megkapott. Innen azért nehèz tovàbb tanàcsot adni, mert a Te kezelèsed a Te eredmènyeidtol fugg majd. Sajnos a PCOS gyakran egyutt jàr az inzulinrezisztenciàval,akkor ugyis elmondjàk hogyan tovàbb. A 3-as kezelèst szoktàk alkalmazni: gyogyszer, dièta, sport. Nekem dietetikus segitett nagyon jo kis ètrendet osszeàllitani, ebben Te is kèrj tanàcsot. Egyèbkènt ha ki google-zod az IR vagy PCO-t, mindent megtudhatsz, rengeteg oldal van ami ezekhez a betegsègekhez kapcsolodik. Konnyebb csinàlni a kezelèst, ha tisztàban vagy a betegsèggel ami egyèbkènt anyagcsere zavar.
Elobb azonban vàrd meg az eredmènyt, az orvos utànna mindent elmond ha làtja mi a problèma ès mennyire komoly.
Nagyon szepen koszonom a hasznos valaszaitokat!!!
Sokat segitett...tudom,hogy vannak a neten ilyenfele honlapok,de azert igy megis jobb hallani,akik tenyleg ateltek,es tudjak,hogy mi fog tortenni...koszonom megegyszer :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!