Vékony PCOS-ok mit csináltatok, hogy teherbe tudjatok esni?
És Neked nagyon magas volt az inzulin szinted?
Te is inkább vékony alkat vagy? Mert sok helyen azt olvastam, hogy vékonyaknál még lassabb a javulás.
Hát ha az 50 kg vékony alkatnak számít,akkor igen. :D
Nem tudom mennyire számított magasnak,de kaptam rá gyógyszert endokrinológustól.
Ugyanebben a cipoben jàrok. Igaz, mèg csak 2 honapja tartom a 3-as kezelèst,de annyira remènykedtem ebben a honapban,nem sikerult. Fogyni nem szeretnèk tobbet, màr ez a 3 kg is zavar. A ciklusaim eddig szinte semmit nem rovidultek, pè-is van kb. mindig a 22.-24. nap kornyèkèn.De ez a kezelès elott is igy volt.Mègsem sikerult teherbe esnem màsfél èvig,akkor derult ki a PCO ès IR. A pozitiv vàltozàs nàlam egyenlore, hogy a koros, nagyon durva hajhullàsom (ami a sok tesztoszteron miatt volt) szinte teljesen elmult. Lehet turelmesebbnek kellene lennem, de nehèz.
Sok sikert Mindkettonknek! :)
En szigoruan betartom a diètàt mèg ha nehèz is. De ugy tudom, hogy a gyogyszer is csak akkor hat ha tartod a diètàt. En Merckformin 500-at szedek, napi 2 db. ès azt mondta az endokrinologus, hogy ha nem tartja az ember a diètàt, a gyogyszer mèg tobbet àrt, mintha nem is szednèd.A diètàt nem vèletlenul kell tartani. Muszàly hogy ne ugràljon a vèrcukorszint, ez az IR lènyege, hiszen pont ettol nem mukodnek ugy a hormonok ahogy kell. ( A petefèszekben sok inzulin receptor van) A sport is fontos, én kuzdottem vele az elejèn, de màr megszoktam ès min. heti 3-4 alkalommal sportolok. Talàn a szén hidràt adagomon fog novelni a dietetikus, hogy ne fogyjak tovàbb. A kèrdèsedhez kapcsolodva mèg, az egyik ismerosom 2 ève probàlkozott mikor kiderult a PCo ès IR, brutàl eredmènyei voltak ès a 2. diètàs-gyogyszeres honapban sikerult spontàn teherbe esnie.
Milyenek az eredmènyeid?
Mit sportolsz? Nem eszel cukrot és fehér lisztből készült termékeket?
A cukor jó, mind az éhgyomri, mind a terheléses, viszont az inzulinom 40 (mértékegységet nem tudom).
Hàt igy nem igazàn tudom,nekem az IR-t a terhelèses vizsgàlat eredmènyei mutattàk meg.
Olyan sportot kell vàlasztani, ami azért emeli a pulzusszàmot, amit tudsz mondjuk 45 percen keresztul egyenletesen vègezni, de azért dobogtatja a szivet rendesen :) En futottam eddig, de ha az ido màr nem engedi, szobabicikli vagy elliptikus tréner..Azèrt èn sem kezdtem egybol 45 percel, de fokozatosan hozzàszoktattam a szervezetem, mostmàr jobb a kondim, màr nem szenvedem vègig a 45 percet, csak màr mondjuk az utolso 10-et :)
Igy van, nem eszem fehèr lisztbol kèszult èlelmiszereket sem cukrosat, tartom a napi 5x ètkezést, betartva a szén hidràt hatàrokat ès hogy az ètkezések kozott ne teljen el 2ès fèl-3 orànàl tobb.Nekem a dietetikus nagyon jo kis ètrendet, recepteket àllitott ossze, + a net is tele van IR ès PCO diètàkkal, onnan is meritettem. En tartom, ugy vagyok vele, hogy vagy rendesen csinàlom, vagy sehogy. Nagyon vàgyunk màr a bèbire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!