A mensmentisben menyibe kerül a PCOS kivizsgálása? Babát szeretnénk.
Diagnosztizált PCOS vagyok de sajnos az SZTK-s orvos szerint nincs szükség meforalra (pedig a nőgyógyász szerint van) Gondoltam elmegyek a Mensmentis-be de nem tudom, hogy kihez? Most már több mint 3 hónaposak a leleteim Gondolom azokat újra kell csinálni. Ezek kb mennyibe fog kerülni. Konkrétan milyen vizsgálatokra küldenek el? Gondolom csak saját leletet fogadnak el. Az lenne enek a lényege, hogy hivatalos orvosi papirom legyen arrol, hogy kell szednem a meforalt mert így a körzeti orvos nem irhatja ki:(
Ezek lettek az utolsó leleteim:
TSH 1,730
FSH 5,4
LH 10,1
Prolaktin 2,7 ez csillagos, hogy kevés
Tesztoszteron 0,22
Inzulin 26,50 ez is csillagos
DHEA szulfát 5,60 ez is csillagos
jah és a ciklus 2. napján volt a vérvétel
ez éhgyomri inzulin, vagy terhelés utáni 2 órás? A prolaktin milyen mértékegységben van? Tényleg nagyon alacsonynak tűnik.
A mensmentis.hu-n árlistát is találsz, minden laborvizsgálat ára külön fel van tüntetve.
Én terheléses cukor és inzulin vizsgálatra mentem, az inzulin is nagyon fontos, egy 3 pontos terhelés lenne a legjobb. Ezen egyszer voltam, utána a javulást a tünetekből meg tudták állapítani. Plusz hormonokat kértek (ezt 3 havonta), amik azok, amiket felsoroltál: TSH, T4, LH, FSH, prolaktin, progeszteron, tesztoszteron. (nekem DHEÁ-t nem kértek). A dokik mindannyian jók, én Tűű Lászlóhoz járok, de Breyer Helga is pl. nagyon érti a dolgát. Ott jó kezekben vagy, bárkihez mész. Bármilyen leletet elfogadnak, nem kell ott csináltatni, nem pénzéhesek, tényleg segíteni akarnak. Én csak jót tudok mondani róluk.
Itt megtalálod a konzultáció és labor árait is:
inzulin éhgyomri nem kért terhelést
prolaktin ng/ml
Köszi a válaszokat!
Még az lenne a kérdésem, hogy a kb mekkora a várólista gondolom, csak 3-4 hét múlva kaphatok időpontot
Szia!
Nem csak saját leleteket fogadnak el (persze ha régi, akkor újra kell csináltatni) én pl. mondtam h. nem állunk túl jól anyagilag és mondta Breyer doktornő (én is hozzá járok és nagyon alapos, kedves nő) h. ha a háziorvosom kiír ezekre a vizsgálatokra akkor máshol is megcsináltathatom tb-re...
És amúgy a melforalt vagy amit ő jónak lát ő is ki tud írni, nem kell a körzetivel kiíratni, erre neki is joga van.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!