Győrben illetve a környékén tudok-e jó orvost? PCOS-t diagnosztizáltak.
2-es 3-as vagyok.
Met nélkül sokkal nagyobb a vetélés esélye, még akkor is, ha összejön a babó!
Én nem merném met nélkül megkockáztatni.
Összesen nekem is 2 év volt, mire teherbe estem (ebből másfél év metformin és fél év Avandamet terápia-úgy tűnt nem használnak, de az Avandamettől rendszeresek lettek a ciklusaim, lett peteérésem és utána sikerült is az első babánk!), már majdnem belementem én is a műtétbe (kb.fél évente meg kell ismételni a műtétet, mert addigra visszatérnek a ciszták, minden egyes műtét roncsolja a petefészek állományát!-már ha a drillinget csinálták meg nektek), de végül nem vállaltam és mégis spontán összejött és mindkettő meg is maradt az első 12 hétben és utána is!
Gondoljátok át attól függetlenül, hogy most a sikeres teherbeesés a célotok, fontos, hogy veletek is maradjon a picur, ha már összejön!
Szóval én a műtét után és a hormonkezelések mellett is szedném a metet, valamint keresnék egy profi endokrinológust, aki megpróbálja az Avandamet terápiát is!
De ti tudjátok, én csak segíteni szeretnék, hisz már túl vagyok egy nagyon reménytelen helyzetből induló két sikeres teherbeesésen és egy babám már egészségesen megszületett 15 hónapja, a másik pedig 20 hetes pocaklakó!
Nem volt spontán mensesem egyáltalán (évek óta, 10 évig fogamzásgátlót szedettek velem is, mint oly sokakkal), a hormon laboreredményeim az egekben voltak, nem volt peteérésem és még sorolhatnám...
Ja igen és én mindkét terhességem alatt szedtem/szedem továbbra is a metet és persze diétázom és még így is mindkettővel terhességi cukorbeteg lettem, szóval ez a PCOS nem gyerekjáték, mindenkinél inzulinrezisztencia áll a háttérben, még ha egyes nem túl tájékozott orvosok az ellenkezőjét is mondják!
A hormonkezelések még jobban rontják az inzulinrezisztenciát és még nehezebbé teszik a teherbeesést és a baba megtapadását és megmaradását, főleg, ha nincs mellette a met, ami ezt kicsit ellensúlyozná.
Tudom mit beszélek, eü-s vagyok és legutóbb a PCOS-ből írtam a szakdolgozatomat!
ÉN is ugy tudtam hogy 1-1,5 év mire vissza jönnek a ciszták.....és a dokim azt mondta hogy 2-3honap alatt általában össze szokott jönni a baba...
Sándor Henrietta remélem neked is összejön minél hamarabb drukkolok neked :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!