Ma diagnosztizáltak nálam PCOS-t. Már voltam terhes, de meghalt (a doki szerint csak becsúszott terhesség), mert különben szinte lehetetlen. Iszonyúan el vagyok keseredve. Lehet kisbabám? Mennyi idő? Injekciók? Műtét?
Szia!
Teljesen igaza van a második válaszolónak. Kivizsgálás előtt nem tudni, mennyire nem jó a helyzet. Lehet, hogy csak gyenge fokú a pcos-d, ha egyáltalán arról van szó. Ne ess kétségbe! Van olyan pco-s, aki spontán teherbe tud esni. Attól függ, hogy a hormonjaid mennyire vacakok. Én 2007 februárjában hagytam abba a fogamzásgátlót, mert babát szerettünk volna. Augusztusban derült ki a pcos, mert addig nem jött meg és akkor kivizsgáltak. Kaptam Duphastont, hogy megjöjjön, majd Clostit és Fostimon tüszőrepesztőt és sikerült elsőre teherbe esnem. Sajnos a baba nem maradt meg; a 7. héten elvetéltem. Decemberben volt laparoszkópiám, majd 2008. márciusában ismételt stimulálással sikerült; két csíkos lett a tesztem. Ez a baba hála az égnek megmaradt, így ma már örülhetek a 7 hónapos kislányomnak.
Van akinek nem is kell stimuláció. Sokaknak segít a metformin is rendezni a ciklust és peteérést produkálni.
Ne szomorkodj. Ma már abszolút kezelhető betegség. Minden rendben lesz és neked is lesz babád!
Sok sikert és kitartást!
Szia!
16:30-as vagyok. Ha sikerült a pcos ellenére is spontán teherbe esned, akkor nem lehet nagyon komoly a helyzet. A metformin nekem nem jött be, de pl. a barátnőmnek 2 hónapon belül beállította a ciklusát és lett peteérése is. A stimuláció segített nekem, ahogy írtam is. Hidd el, nálad sem lesz probléma, fogsz Te még babázni! Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!