Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Sorstársakat keresek, akik...

Sorstársakat keresek, akik szintén több hónapja próbálkoznak teherbeesni. Ti hogyan maradtok nem reménytvesztettek?

Figyelt kérdés

A 9. hónapunkat kezdtük meg és bár tudom, hogy egy egészséges párnak átlagosan 12 hónap mire sikerül a baba, mégis azt érzem, ahogy eltelik egy újabb sikertelen ciklus teljesen elkeseredem. Túl vagyunk már a vizsgálatokon, mindketten egészségesek vagyunk. Női oldalról volt teljes labor vizsgálat, ösztrogen, progeszteron vizsgálat. UH nyomonkövetés, trombofília vizsgálat. Normális a női ciklusom minden szakasza. Se PCOS, se endometríózis nem áll fenn. Férfi oldalról teljes andrológiai vizsgálat volt. Mindketten egészségesek vagyunk. Ismerem a ciklusom, követem azt és termékeny napokon figyelünk, hogy mindig együtt legyünk.

Az orvos szerint türelem, türelem és érkezik a mi babánk is, de nehéz türelmesnek maradni. A környezetünkben mindenkinek van már gyermeke és mindenkinek az elmondásuk alapján elsőre, vagy maximum negyedik ciklusra sikerült teherbeesni. Kissé nyomasztó, hogy sok-sok párnak sikerült nekünk pedig a 9. hónap jön.

Igazából kiakartam írni mindezt magamból, de jó lenne, ha lenne még itt valaki, aki hasonló cipőben jár és tudnánk erről beszélgetni.

ma 12:07
1 2
 11/13 anonim válasza:
Én csak két barátnőmnek mondtam el anno először , hogy aktívan próbálkozunk , egyiküknek közülük már van gyereke. Ő sose felejtette el elmondani nekem, hogy nekik elsőre összejött. Ettől rettenetesen éreztem magam. Aztán egy ismerőssel történő beszélgetés során kibukott belőlem a téma, megnyugtatott hogy nekik 1,5 évig tartott onnantól kezdve már kevésbé éreztem magam "bénának". Amúgy nekünk 9 hónap volt mire összejött, pedig minden eredményem jó volt. Nálunk a stressz volt ami útjába állt az egésznek, eltűnt a stressz ( nem a terhebeesésen való görcsölés, annál nagyobb dolog) és rögtön pozitív is lett a teszt. :) Azóta ha engem valaki kérdez én simán elmondom, néha kapok furcsa pillanatásokat, de szerintem akkora tabu van ebből csinálva amitől mi nők csak még rosszabbul érezzük magunkat.
ma 14:15
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

9 vagyok

Én nem tudtam róla beszélni senkinek. Mert ezt tényleg csak az érti meg aki volt ebben a cipőben.

Aztán azóta kiderült milyen sok embernél van ilyen probléma. Hihetetlen hány ismerős jàrt így. Én meg sajnáltam magam, hogy csak mi.

Aztán ott a meddőségiben láttam a sok embert a nagyon fiataltól az idősebbekig, a soványtól a kövérig és abbahagytam a sajnálom magam műsort. Mert ott tényleg annyi különböző ember megfordult.

ma 14:46
 13/13 anonim ***** válasza:
57%
Bocsi, nem lelombozni akarlak azzal, amit írok, de szerintem azért 12 hónap az átlag, mert ebben a több éves probalkozasok is benne vannak. A többségnek azért szerintem ha nem is elsőre, de hamar sikerül, ez nem csak személyes tapasztalat. Ahol már 9. Hónapja nem jon össze, ott szerintem van valami eddig fel nem tárt gond :( én bejelentkeznek meddosegibe ennyi idő sikertelenség után már. Nyugi, sikerülni fog, a legjobbakat kívánom!❤️
ma 15:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!