Lehet, nem tőlem terhes a feleségem? Az orvos szerint csak lombikkal lenne lehetséges.
3 éve próbálkozunk, sajnos velem van a baj. Kétszer volt spermiogram vizsgálatom.
Mennyiség 6,5, illetve 9,2 ml, sűrűség 5,5, illetve 7 millió/ml, összspermiumszám 35,75, illetve 64,4 millió, motilitás 2 százalék mindkét esetben.
Az andrológus szerint lombikkal lehet csak gyerekem.
Javasolta a profertil szedését, amit szedtem kb 1 hónapot.
A feleségem lassan 2 hónapos terhes. Nem tudom kiverni a fejemből, mit mondott az orvos, és van egy olyan félelmem, hogy nem én vagyok a gyerek apja, hogy a feleségem megcsalt, hogy anya lehessen.
Lehetséges, hogy ilyen rossz eredménnyel sikerült teherbe ejtenem, és feleslegesen aggódom?

"Az andrológus szerint lombikkal lehet csak gyerekem."
Nem akarom megsérteni ezt a szakterületet, de mind a női, mind a férfi meddőségi orvoslás elég gyerekcipőben jár. Rokonom nőgyógyász, szóval a másik oldalt ismeri, de sok eset volt a praxisában, ahol orvosilag szinte semmi esély nem volt a gyerekre, mégis sikerült természetes úton. Meg olyan is, ahol vizsgálatok alapján makkegészséges a két fél, mégsem jön össze.
Én olyat ismerek, ahol a pár örökbefogadott egy gyereket, mert azt mondták nekik, hogy nem lehet gyerekük. Örökbefogadás után nem sokkal terhes lett a nő (és a férj az apuka).
Fogalmunk sincs, hogy ez mitől függ, kis túlzással.
Viszont a lombikozásban óriási pénzek vannak, így sok orvos egyből arra terel....

Nekem meg azt mondták meddő vagyok. 😂
Nos, egy nő sohasem meddő, amíg van petefészke és méhe. Csak nehezített teherbeesésről lehet beszélni, azt nem mondhatja ki egyetlen orvos sem, hogy Rita, önnek nem lehet gyereke.
Mégis van olyan hozzá nem értő, aki simán ezt mondja. Hazugság.
Viszont ha ennyire nem bízol a feleségedben, válj el. Vagy mutasd meg neki ezt a kérdést.

"Részemről totál releváns lehet az is, hogy egy pillanatnyi "zavarról" van szó, amit simán lehet kommunikálni."
Ilyen egy jól működő kapcsolatban nem is merülhet fel, hogy "pillanatnyi zavar". Számomra ez értelmezhetetlen.
Oké megcsalták, tán nem is egy hanem több is. Ettől még nem ismeri és nem bízik annyira a feleségében, hogy azt gondolja, hogy ő ilyet nem tenne? Akkor miért a felesége? Vagy van olyan előzmény, amiről nem írt, és akkor visszakanyarodunk oda, hogy alapjaiban van elcseszve.
A férjemet megcsalta a volt felesége, elég csúnyán. Továbbmegyek engem is csaltak már meg. Mégis maximális a bizalom, és tudjuk a másikról, hogy ez a mi kapcsolatunkban nem történhet meg. Miért? Mert teljesen más alapokra tettük le a kapcsolatunkat, házasságunkat, mint akár az ő első házasságát, akár az én korábbi kapcsolatimat. Mi tényleg ismerjük egymást és nemcsak egymás mellett élünk. Rengeteg önismeret és "párismeret" van mögöttünk. Emellett a tisztelet is az alapját képezi a kapcsolatunknak.
Azt el tudom képzelni, hogy ahol ezek nincsenek meg ott előállhat egy "pillanatnyi zavar". De ez nekem megint azt mondatja, hogy akkor a kapcsolat alapjaiban nincs minden rendben. Akkor nem is ismeri igazán azt a nőt, akit elvett, akivel gyereket tervezett.
Látom, itt sokan egynkérdés alapján már kapcsolatokat elemezgetnek.
Korábban, amikor megcsaltak, akkor is így jártam. Az akkori barátnőmnek viszonya volt a kollégájával, terhes is lett tőle, majd be akarta nekem adni, hogy az enyém. Amikor teherbe eshetett, pont távol voltam, így nem lehetett az enyém. Amikor ezt felhoztam, akkor pont a bizalom dumával jöttek. Persze az apasági teszten rögtön kibukott az igazság.
Nagyon szeretjük egymást a feleségemmel, meg tényleg nagy az összhang köztünk, és amúgy nem adott eddig okot arra, hogy gyanakodnak rá. A szexuális életünk is rendszeres. Miután kiderült, mi a baj, azután is támogató volt velem, nem tekint emiatt kevésbé férfinek, vagy kevesebbnek. Én viszont nagyon frusztrált vagyok, és szégyellem is magam emiatt, főleg, hogy egyébként sportos, izmos vagyok, és egyébként makkegészséges.
Igazából emiatt, és a rossz tapasztalatom miatt merült fel bennem az egész. De ezek után szerintem sok mindenkinek felmerülbe

Nem, bennem nem merülne fel, mert tudnám, hogy a feleségem nem azonos a másik nővel, ahogy nem ugyanúgy vezet autót és nem ugyanúgy főzi a bablevest, úgy nem is ugyanúgy van benne egy párkapcsolatban, nem ugyanaz a működésmódja, csak azért mert mindkettőjüknek XY kromoszómája volt/van.
Megsúgom neked, a legtöbb nő nem csalja meg a párját, és csináltatja fel magát mással, és utána adja el, hogy a gyerek a tiéd.
Miért gondolod mégis, hogy kétszer ugyanolyan nőt fogsz ki?
Ha a feleséged egy bántalmazó kapcsolatból érkezett volna, akkor nézegessen mindig a háta mögé, hogy te is meg fogod verni, mert pasi vagy?
Szerintem egy ilyen rossz tapasztalatot kellő tudatossággal lehet kezelni, hogy ne ösztönszinten hasson rád. Ha meg mégsem megy, akkor inkább menj terápiára, mert a csökkentértékűség érzés téged mérgez leginkább de vele együtt azt is, akivel vagy...plusz majd a gyerekedet is.

Szia!
Férfi probléma ( 0 spermaszám) donor kislányunk van.
Az egyik meglátásom. Tedd félre, és légy boldog. Ha megszületik lehet teljesen úgy fog kinézni mint Te, és akkor nincs kérdés. Addig pedig élvezd ki a feleségeddel a babavárást, továbbá tudom hogy gáz, és kövezzetek meg, de utána simán tudsz úgy dns vizsgálatot kérni hogy a feleséged ne tudjon róla. (Lehet hülyeség ezt csak filmeken láttam, de hátha)..Tudom milyen ez, mert bennem is könnyű megtörni sajna a bizalmat, sokszor a férjem az elszenvedő mert hallok valamit, és már támadok is, nem feltétlen a Te hibád, vannak ilyen esetek.
A másik meglátásom.. Mivel nálunk 0 a spermaszám, én megkérdeztem a férjemet ha csoda történne, hinne e benne, vagy elbizonytalanítaná a hűségemet illetően, és azt mondta hogy ne haragudjak, de elbizonytalanítaná, egyszerűen pörögne rajta az agya, erre én mondtam neki ha bármikor úgy érzi inkább szóljon, és akkor ezt elfogadom hogy inkább az ő bizalmi rendszere van szarul kialakulva, és ebbe nem én vagyok a hunyó.
Amúgy meg a kislányunk donortól van, érzelmi befolyása egyáltalán nincs az irányába a vérszerintiségnek. Nagyon szuper apa-lánya kapcsolat van köztük, nem hiszem hogy a férjem tudna emberi lényt jobban szeretni.

10-es, ezt rólunk írtad? :D
"Van ismerősöm, ahol mindkettejüknek azt mondták, hogy csak lombikkal lehet gyerekük, annyira rosszak voltak az eredményeik. Évek óta! Négy év után mégis spontán terhes lett a nő, és senki nem csalt meg senkit. A második gyerek azóta sem jön össze, szóval arról sincs szó, hogy bármelyik "meggyógyult" volna."
Szóról szóra ez a sztorink. :)
Még annyit fűznék hozzá, hogy mivel már eleve a férjem eredménye is olyan pocsék volt, hogy indokolt lett volna a lombik, ezt mondtuk is a családban, és kaptunk is "kedves" megjegyzést, hogy attól én még lehetek terhes (célozva itt a megcsalásra). Amikor viszont megszületett a baba, az említett rokon első megjegyzése -ami nála felért egy bocsánat kéréssel is- az volt, hogy ez a gyerek tiszta apja.
De nálunk is ez a fogantatás egy orvosi csoda, mert azóta se jön második gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!