Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Kinek hány tüsző és petesejt...

Kinek hány tüsző és petesejt lett végül a lombikban?

Figyelt kérdés

Korai petefészek kimerülésem van. 37 éves vagyok. 5 hónapig nem jött meg. Kaptam gyógyszert, ami meghozta. Egy fogamzásgátlós ciklus után most indultunk. A TSH-m sikerült végre rendezni, így lehetett kezdeni.

Az ultrahangon azt mondta az orvos, hogy csak egy tüszőt lát, de az én esetemben ez már jó.

Kaptam az injekciókat, amiket már tegnap elkezdtem beadni. Kedden kell visszamennem.

Mire számíthatok? Ez az első lombikom. Csak az az egy tüszőm lesz vagy lehet több? Az bérik rendben vagy azzal is lehet probléma?

Mennyi esélyem van?

IR, hashimoto.

Amh 0.03, FSH 20,LH 15,TSH 2.4

ma 12:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha optimistán nézzük, egy tüsző is elég lehet a sikerhez, de persze nem egy ideális helyzet.

Nekem magasabb volt az AMH-m (0.9) szóval nem releváns rád nézve, hogy nekem mennyi lett.

Ezzel az AMH-val szlovák vagy cseh klinikára mennék a helyedben, ha ez a kör nem sikerül. Ott hatékonyabbak meglévő petesejtekkel is, több lehetőség van.

Ekkora AMH-val nem lehet húzni az időt.

ma 12:24
 2/9 A kérdező kommentje:
Neked mennyi lett? Sikerült a kezelés?
ma 12:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Egrészt teljesen mindegy, hogy másnak mennyi lett, hiszen a te szempontodból irreleváns.

Másrészt egyetlen egy petesejtből is lehet embrió és terhesség.

A petesejtek minőségében az életkor nagyon meghatározó, mert az életkorral nő a hibás petesejtek és így genetikailag hibás embriók aránya. Magyarországon ezt sajnos nem tudják vizsgálni, mert nem engedélyezett.

37 éves korban nagyjából 50% az euploid (tehát kromoszómaszáőm ügyeileg rendben lévő) embriók aránya.

Nekem nincs korai petefészek kimerülésem, hanem pont ellenkezőleg, PCOS miatt iszonyatosan magas az AMH-m.

Emiatt az első körben soft protokollt kaptam. 6 tüsző indult el, de csak 2 lett leszívásra. Mind a kettő eljutott 5. napig, de 6. napra az egyik megállt, a másik maradt. Abból volt genetikai vizsgálat (külföldön lombikozunk, itt van rá lehetőség), az az egy euploid lett. Végül a beültetés sikertelen lett sajnos, elindult, de nagyon alacsony volt a HCG-m.

Viszont mikor csak 2 petesejt lett, akkor elkeseredésemben írtam egy lombikos csoportban, ott sokan voltak, akiknek egyetlen egy petesejtből lett embriójuk és abból az egyből gyerekük született. Hát nekem nem volt ekkora mázlim.

ma 12:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok. Egyébként az elsővel egyet értek. Külföldi klinikákon sokkal jobb esélyeitek vannak. Ha van rá pénzügyi keret, a helyetekben is azt választanám (ahogy a saját helyemben is ezt tettem:D).
ma 13:00
 5/9 anonim ***** válasza:

Sza! Én 39 vagyok AMH 0,36, FSH 10. Most vagyok stimuláció alatt. Az első kontroll ultrahangon 5 tüszőt látott a doki és én is elkeseredtem,bár most már nem is értem miért.

Bízz magadban és az orvosban. Egy is elég a sikerhez. Sok helyen olvastam, hogy a kevesebb tüszőből gyakran jobb minőségű petesejtet tudnak leszívni.

ma 13:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Első lombiknál 5 tüszőből 2 db 3 napos maradt, azok lettek beültetve, nem sikerült.

A másodiknál 12 tüszőből lett 4 db 5 napos. Abból kettő lett beültetve, egy gyerekem született.

ma 14:38
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Sajnos külföldre nincs keret.

Igen, tudom, hogy elég, de a férjemnek oat van, így jobb lenne a több.

Nagyon el vagyok keveredve!

ma 14:40
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha jól olvasom tegnap kezted szúrni magad? Ha igen akkor még csak most indul a mandula.

Saját példám: ciklus 20 napjától kapom a gonapeptylt, ciklus 3 napjától a stimulálást (bemfola, meriofert), a doki sem a ciklus végi ultrahangon, sem a 3. napin nem látott tüszőt. Egy héttel később (cn 10) 5 db tüszőt számolt.

Első alkalommal amikor a központban mondtam milyen alacsony AMH-m az asszisztens mesélte nekem, hogy a barátnőjének 0.01 el elsőre sikerült a lombik. Tehát lehet, és addig ne add fel míg van remény. Bízz a dokidban, tudja mit csinál. Bízz magadban mert erős vagy és csak pozitívan.

ma 15:20
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen, tegnap kezdtem el szúrni.

Akkor ennek örülök, még van remény! Kedden megyek vissza!

ma 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!