Lombikosok, volt olyan köztetek hogy megtermékenyítés
után nem osztódott a sejt?
Egy sem? Hányból?
Hány éves vagy? Mi miatt van a lombik? Amh-d mennyi?
nov. 8. 15:11
2/12 A kérdező kommentje:
Az amh 1.74. Sajnos 6ból egy sem indult osztódásnak 🙁 nem értem hogy mi a baj,el vagyunk keseredve. A biológus nem tudott választ adni,hogy mi lehet a probléma. Pv elzáródás miatt kell a lombik, 32 éves vagyok.
ICSI volt vagy IVF?
Férjnek volt DNS fragmentáció, HBA, ROS vizsgálat?
Amúgy az normális, hogy nem fejlődik mindegyik, de az nem, hogy 6-ból egy sem. (Nekem 15 petesejtből csak 6 termékenyült meg, 3. napon még meg volt mind a 6, egyet beültettek, 5. napra csak 3 maradt fagyasztani. Szóval 15 petesejtből lett 4 embrióm, 29 évesen)
nov. 8. 15:52
4/12 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom, hogy ez abszolút nem normális dolog, hogy 1 sem indult meg! Én ezekről a vizsgálatokról, mint a DNS fragmentáció, HBA, RoS vizsgálat a leszíváskor hallottam az egyik lánytól, akinek szintén leszívása volt aznap és most Tőled. Nem is került szóba a lombik eljárás során.. meg volt a férjem sperma vizsgálata és ennyi. Nekem őszintén szólva eszembe sem jutott, hogy még további vizsgálatok lehetnek szükségesek a férjem részéről. Hiszen a kezelő orvos nem írta elő, mi pedig nem értünk hozzá😭
5/12 A kérdező kommentje:
Nyilván nem írják elő rögtön, hiszen ha alapból rendben van a sperma képe, és elzáródott petevezetővel vagytok ott, akkor kicsi az esélye, hogy a férjednél további gond legyen. Azt hiszem 2 sikertelen kör után írják ki (vagy ha rossz az alap spermakép). Magánba tudjátok megcsináltatni, de azt tudni kell, hogy vitaminokon kívül ezeken nem nagyon lehet segíteni.
Meg petesejt minőségre kell rámenni, neked is vitaminok, Q10, D-vitamin...
Olvastam már ilyen sztorit, hogy valakinek elsőre 0 embrió lett, másodikra meg sikerült is a lombik, semmit sem csináltak, csak talán másik protokoll volt.
nov. 8. 16:17
Nekem nem csak nem osztódtak, de szét is estek.
nov. 8. 16:53
Hát szerintem az, hogy 6-ból egy sem indul el, az azért elég furcsa. Főleg, ha ICSI volt. Biztos, hogy egyáltalán érettek voltak a petesejtek? Hogy szólt egész pontosan a tájékoztatás? (Nekem pl. azt mondták, hogy x petesejtet nyertek, ebből y volt érett, z mennyiségűt termékenyítettek meg és ebből hány embrió keletkezett). Elvileg az elején pont a petesejt minőség a lényegesebb, későbbi fejlődés során a spermium. Lombikos facebook csoportokban szoktak tudni ajánlani embriológusokat, akik ilyen kérdésekben jártasak.
nov. 8. 17:13
Furcsa,mert ha ICSI volt akkor valószínűleg a spermakép se jó. Nálunk rossz spermakép miatt már az első előtt elküldték a férjemet DNS fragmentáció, hormon és citogenetika vizsgálatra is.
A második előtt mindenképp nézetnék egy DNS fragmentációt. De az is lehet,hogy más protokollal legközelebb sokkal jobb eredményeitek lesznek.
nov. 8. 17:14
10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ Mindenkinek. A tájékoztatás úgy zajlott, hogy a biológus közölte, hogy 8 petesejtből 6 volt érett ICSI módszert alkalmaztak, de nem indult osztódásnak egy sem. És hogy most újra konzultálni kell az orvossal. Gondolom majd ajánl valamilyen más protokollt vagy vitamint, nem tudom. De nagyon elbizonytalanodtam, erre az eredményre egyáltalán nem voltam felkészülve. Persze tudom, hogy a lombik sem 100 %, hogy sikerül, de hogy abszolút nem indul osztódásnak egyik sem, ez elkeserítő. Köszönöm szépen a tanácsokat.
További kérdések: