MTHFR C677T Homozigóta. Sortársakat keresek, akiknek ilyen eredmény mellett sikeresen lett gyermekük.. Kicsit félek... Egy kis bíztatást tudnátok adni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap voltam genetikai tanácsadáson, ahol a vérvétel eredményeit ismertették velem és kiderült, hogy az egyik értékem ez lett: MTHFR C677T Homozigóta. A többi rendben van. Már a próbálkozásnál kell a Clexane vérhigító, most 3 hónapig kell szúrnom és ha addig nem jön össze a baba vissza kell mennem. Ha sikeresen teherbe esek akkor is végig kell szúrnom és azonnal orvos... A doki azt mondta ez okozta a vetélést is, mellette 2. tipusú diabos is vagyok. Nagyon félek, mert már kettő vetélésen vagyon túl. Minden vizsgálatra elmentem amire kellett, a többi eredményem rendben vvan... Van esetleg itt olyan, aki ilyen 'diagnózissal' vagy hogyan is fogalmazzak problémamentes várandóssága volt? Úgy érzem, hogy még egy vetélést nem élnék túl...

#várandósság #MTHFR mutáció #teherbesési problémák
okt. 25. 12:42
 1/6 A kérdező kommentje:
Illetve az kimaradt, hogy ha esetleg van tapasztalatotok vitaminok terén, mit lenne érdemes szednem azt is szívesen fogadnám! :)
okt. 25. 12:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem más mutációm van, de ugyanúgy Clexane-nal kellett szúrnom. Nem egy nagy élmény, de túlélhető.

Azt hogy mi miatt vetéltél azt biztosra senki nem mondhatja meg. De Ckexane-al ártani nem tudsz. Remélhetőleg tényleg ez volt a gond és ezután minden rendben lesz! 🙏

okt. 25. 14:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem heterozigóta a fenti gén, viszont több gén is hibás. Több vetélés után két sikeres terhességem volt, állandó hematológiai kontroll mellett. A clexane ártani nem tud. Az Sla fontos, hogy a vérvételeket, amiket kérnek időben elvégezd és mielőbb lássa az eredményt a doki, hogy időben tudja emelni a dózist, ha szükséges.

Nekem a clexane mellé rutascorbint kellett szednem 3*1-et. Később kellett még vas, ebből a 3. féle vált be, b 12 vitamin, ebből az Ankermann márkájú, folsav és szerves folát, de nálam hibás a Pai1 gén is többek között. D vitamin is fontos!

Nekem a hematologusom felügyelte a vitaminokat is, mindig mondta, hogy mit kell, nem kell, miből változtassunk. Viszont a nőgyógyász sem ment ellene sosem, mindketten egyet értettek, ismerik és elismerik egymás munkáját.

A clexane volt a legkevésbé kellemetlen a terhességeim alatt. Drukkolok, hogy minden rendben legyen!

okt. 25. 14:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el rengeteg olyan van, aki nem is tud róla hogy van ilyen mutációja, mert gond nélkül kihord több babát is.

A cukorbetegség nagyobb probléma.

okt. 25. 14:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Utolsó, a cukorbetegségem kezelve van, tökéletesek az értékeim azóta! Tudom hogy hatalmas probléma az is. :)
okt. 27. 06:21
 6/6 anonim válasza:

Szia, nekem úgy jött össze a kislányom 3.beültetés volt , hogy a 8.héten kaptam egy trombozist a vállamban.. onnantól szúrtam csak Clexant napi 2x.

Szülés utáni vizsgálotokon derült ki valami mutácio plusz VIII.alvadási faktor magas, a kettő együtt fokozott trombozis hajlam és egy életen át vérhigitót kell szednem.

Kislányom mégis megfogant vérhigitó nelkül.

okt. 28. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!