MTHFR C677T Homozigóta. Sortársakat keresek, akiknek ilyen eredmény mellett sikeresen lett gyermekük.. Kicsit félek... Egy kis bíztatást tudnátok adni?
Sziasztok!
Tegnap voltam genetikai tanácsadáson, ahol a vérvétel eredményeit ismertették velem és kiderült, hogy az egyik értékem ez lett: MTHFR C677T Homozigóta. A többi rendben van. Már a próbálkozásnál kell a Clexane vérhigító, most 3 hónapig kell szúrnom és ha addig nem jön össze a baba vissza kell mennem. Ha sikeresen teherbe esek akkor is végig kell szúrnom és azonnal orvos... A doki azt mondta ez okozta a vetélést is, mellette 2. tipusú diabos is vagyok. Nagyon félek, mert már kettő vetélésen vagyon túl. Minden vizsgálatra elmentem amire kellett, a többi eredményem rendben vvan... Van esetleg itt olyan, aki ilyen 'diagnózissal' vagy hogyan is fogalmazzak problémamentes várandóssága volt? Úgy érzem, hogy még egy vetélést nem élnék túl...
Nekem más mutációm van, de ugyanúgy Clexane-nal kellett szúrnom. Nem egy nagy élmény, de túlélhető.
Azt hogy mi miatt vetéltél azt biztosra senki nem mondhatja meg. De Ckexane-al ártani nem tudsz. Remélhetőleg tényleg ez volt a gond és ezután minden rendben lesz! 🙏
Nekem heterozigóta a fenti gén, viszont több gén is hibás. Több vetélés után két sikeres terhességem volt, állandó hematológiai kontroll mellett. A clexane ártani nem tud. Az Sla fontos, hogy a vérvételeket, amiket kérnek időben elvégezd és mielőbb lássa az eredményt a doki, hogy időben tudja emelni a dózist, ha szükséges.
Nekem a clexane mellé rutascorbint kellett szednem 3*1-et. Később kellett még vas, ebből a 3. féle vált be, b 12 vitamin, ebből az Ankermann márkájú, folsav és szerves folát, de nálam hibás a Pai1 gén is többek között. D vitamin is fontos!
Nekem a hematologusom felügyelte a vitaminokat is, mindig mondta, hogy mit kell, nem kell, miből változtassunk. Viszont a nőgyógyász sem ment ellene sosem, mindketten egyet értettek, ismerik és elismerik egymás munkáját.
A clexane volt a legkevésbé kellemetlen a terhességeim alatt. Drukkolok, hogy minden rendben legyen!
Hidd el rengeteg olyan van, aki nem is tud róla hogy van ilyen mutációja, mert gond nélkül kihord több babát is.
A cukorbetegség nagyobb probléma.
Szia, nekem úgy jött össze a kislányom 3.beültetés volt , hogy a 8.héten kaptam egy trombozist a vállamban.. onnantól szúrtam csak Clexant napi 2x.
Szülés utáni vizsgálotokon derült ki valami mutácio plusz VIII.alvadási faktor magas, a kettő együtt fokozott trombozis hajlam és egy életen át vérhigitót kell szednem.
Kislányom mégis megfogant vérhigitó nelkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!