24 éves lány vagyok,babát szeretnénk! Rendszertelen,kis mennyiségű menstruációval fordultam nőgyógyászhoz! Hosszas böngészés után,elkeseredetten,az olvasottak alapján. Meddő volnék?
Hüvelyi uht eredménye "Uterus egyenes átmérője 39 mm,benne nyálkahártya vastagsága (endometrium) 8 mm.
Jobb ov-ban (petefészek) egy 40 mm-es fibrinszálakkal átszőtt cysta található. (Doki szerint ezt elhajtja a Duphaston)
Bal ov. normális nagyságú és szerkezetű.
Duphaston tablettát kaptam 2x1 mennyiségben,de a menstruációm megjött a szedése mellett, és ismét kis mennyiségű!
Szerintetek mi okozza a kevés menstruációt? Félek,hogy elmaradnak a peteérések! Hónapok óta próbálkozunk a babával, félek,hogy meddő vagyok,tudom, hogy 1 évnyi próbálkozás után mondható,de nem hagy nyugodni a gondolat!
"– Az ovuláció, a peteérés elmaradása is okozhat gyenge vérzést, illetve annak elmaradását."
Próbáltam olvasni a témakörben,de mindenhol mást olvasok!
Mióta van probléma a menstruációddal?
Nem tudom, hogy mióta lehet cisztád, de nekem ki is maradt 1x, amikor a nőgyógyász ekkora cisztát látott.
A 8mm endometrium egyébként nem tűnik rossznak, nem tudom, hogy hanyadik ciklusnapon voltál, de nekem a 28. ciklusnapon volt ennyi, úgy, hogy már terhes voltam :)
Milyen vizsgálatokat csináltak ? Mert ez, hogy kevés önmagában nem feltétlen okozza a problémát. Ennyiből nem lehet megállapítani.
Hormonpanelt kellene csinaltatni a nőgyógyásznak, illetve el kellene menned egy endokrinológushoz is. A hüvelyi uh marha kevés bármihez. Hormonok, nagylabor, pajzsmirigy, D vitamin, inzulinrezisztencia kizárása, kenet, nem e fertőzés, illetve a párodnak is el kell vegeztetni a vizsgálatokat. Aztán neked átjárhatóság..
Ha egy éve probálkoztok, akkor ezeket sürgősen el kell indítani, mindkettőtöknek, mert ha nem maszkban mész, sok idő.
Sosem állt be,volt,hogy 22-21-24 nap..
Kb 6 hónapja nem olyan,mint a "szokásos" többször jártam nőgyógyásznál,1x felírta a fogamzásgátlót,(Lindynette 20) de a harmadik napon
a szedését leállította,a mellékhatások jelentkezése miatt.
Duphaston okozhat pecsételő vérzést a betegtájékoztató szerint,de menstruációs görcsök mellett kevés vérzést tapasztaltam. A doki szerint a cyszta megrepedt,de az időpont még soká van hozzá, én pedig kétlem,hogy a ciszta volna.
Nem próbálkozunk még egy éve!:)
Hüvelyi UHT volt,laborban voltam, rákszűrés volt, néztek glutént,laktózt,kerestek gyulladást,ezek az eredmények jók voltak! Hormonpanelt házi orvostól is lehet kérni? Magánba járok,az átjárhatósági TB alapján is elvégezhető?
Nem, szakorvos kérheti, érdemes olyan nőgyógyász után nézned, ami endokrinológus is egyben. De ők tudják ezt kérni, illetve a részletesebb pajzsmirigy vizsgálatot is, NEM ELÉG A TSH! Illetve a d vitamint is nézni kell.
Milyen vizsgálatokon volt eddig a párod?
Ha 8 mm volt a méhnyálkahártya az jó. Peteérésednek is kell legyen, mert ilyen hálós cisztát pont az okoz, amikor a tüsző megérik csak nem reped meg. Nyilván amelyik ciklusban a ciszta lett nem repedt meg, de valószínűleg nem lesz minden ciklusban ciszta, ez egy kivételes ciklus lehetett. A ciszta miatt késhetett menstruációd.
A ciklus hossza (a vérzés első napjától a következő vérzés első napjáig) 21 és 35 nap között normális. Akkor beszélhetünk rendszertelen memstruációról, ha a cikkusok hossza 21 napnál rövidebb, 35 napnál hosszabb, vagy 6-7 napnál nagyobb eltérés van a ciklusod között (azaz egyik ciklus 22 napos a következő meg 34 napos). Felfelé még beleférhet kicsit hosszabb is, ha valakinek mindig pontosan 37 napos és van ovulációja az is lehet normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!