Ismétlődő vetélések miatt is lehet meddőségi központba menni?
Én lombikos kismama vagyok, sógornőmről szól a kérdés. Egy gyerekük már van, viszont a második nem akar összejönni már 2 éve. Közben volt 2 korai vetélése is, úgyhogy ezáltal gondolom fogalmilag nem számítanak meddő párnak. Egyszer megemlítettem nekik, hogy ahova mi jártunk meddőségi központba, oda is járt olyan pár, akiknek vetélések miatt nem jött össze a baba, de ők kötik az ebet a karóhoz, hogy már pedig ők nem meddők, minek menjenek meddőségi központba... Jó hát, én nem is mondtam azóta, hisz az ő dolguk, férjem az aki, már többször is mondta nekik, hogy menjenek el oda, pedig mondom neki, hogy ne szóljon bele, majd ők eldöntik. De én is butaságnak tartom, hogy nem mennek el, hisz meséli/panaszkodik milyen vizsgálatokra, vérvételekre megy magánba, meg magán nőgyógyászhoz 2 havonta, és hogy ez mennyibe kerül, pedig a meddőségi központban ezt mind elvégeznék nekik ingyen... És mondom, én hallottam olyanokról, akik hasonlóképpen voltak, mégis jártak meddőségi központba. Nyilván ez amolyan hiúsági/büszkeségi dolog, én is nehezen vettem rá magam az elején, hogy elmenjünk, a férjem győzködött, pedig általában a férfiak a keményebb diók ebben a kérdésben, mondtam neki, hogy nem vagyok én tenyészkanca, hogy inszemináljanak meg ilyenek. 😅 De aztán beadtam a derekam, és láttam, hogy nagyon sok fiatal, csinos, egészséges, sportos pár is jár meddőségi központba, nem csak 40 éves, elhízott emberek. Úgyhogy egyáltalán nem éreztem már "gáznak". Szóval ezúton is üzenem mindenkinek, aki még nem szánta el magát, hogy nem kell félni, szégyenkezni, menjetek meddőségi központba, ha szükséges.
Meg visszatérve a kérdéshez, kérnék azért egy megerősítést, hogy máshol is járnak olyan párok meddőségi központba, ahol a vetélések okoznak gondot?
Továbbra se fogom győzködni a sógornőméket csak érdekel, mellesleg az is, hogy kinek mi a véleménye erről.
Maga a terhesség hormonálisan 100x megterhelőbb az ember számára, mint egy lombik. Attól hogy "mesterségesen" adagolják a hormonokat még nem feltétlenül kap az ember hű de nagy mennyiséget.
Inszeminációnál legtöbbször csak gyógyszeres kezelés van, ott nem is kap mesterséges hormont az ember egyáltalán, hanem csak a nő saját hormontermelését serkentik a gyógyszerrel azért, hogy jobb minőségű peteérést érjenek el.
És ezek a misztikus mellékhatások is.... A nők 90%-a semmiféle mellékhatást nem tapasztal, vagy aki tapasztal annak enyhe fejfájásról vagy szédülésről van szó. Maga a terhesség sokkal-sokkal több és veszélyesebb "mellékhatással" jár.
#7 Nagyon meg vagy győződve a természetes vonaladról, de ha ott lennél, hogy a természetesen létrejött terhességed alatt vérzel és az orvos felírna neked egy adag progeszteront akkor csak a gyermeked életét választanád és beszednéd, nem mondanád azt, hogy kössh ez mesterséges hormon, ez természet ellenes inkább elvetélsz...
Tudod ezek a nők (minden lombikos nő) a gyerekük életéért küzdenek, ami fontosabb, mint az, hogy valami természetes vagy nem, hormon vagy nem hormon.
Az a baj hogy olyanok hormonoznak itt meg mellékhatásoznak akik azt sem tudják mit adnak egy ilyen kezelésnél.
Hát én megkérdeztem a dokitól. Csak olyat ami amúgy is megvan a női szervezetben.
És rögtön nem hormon kezelés van. Nem úgy van hogy belépek az ajtón aztán adják a hormont. Folyton ellenőriznek és komoly orvosi felügyelettel.
Amúgy nekem sem volt mellékhatása, leszívás előtti nap még aerobicra mentem. Ha annyira kiborultam volna akkor biztos nem megyek. Beültetésig dolgoztam. Majd 3 hét táppénz. Azóta is dolgozok 20 hetes terhesen. Amúgy rengeteg embert érint a meddőség. Nem is hinné az ember hányat a környezetében.
És aki nem vállalja a lombikot második gyerekért ha az nem akar jönni, akkor az nem is akar igazán.
Ha egy nő gyereket akar, akkor semmi nem számít. Bekattan az agya és megy utána.
Nem is küszködnék éveket mindenhol hanem egyből meddőségi.
15
Azért mert úgy írsz róla mintha sátántól való lenne, közben fogalmad sincs semmiről.
Szerencsére nem voltál a mi cipőnkben. Csak ne okoskodj úgy, hogy ehhez a témához buta vagy.
Másban biztos jó vagy, de erről fogalmad sincs. Max hallottál valamit valahol és rögtön ördögtől való.
Nekem 7 év alatt volt 4 inszem és 3 lombik, úgyhogy egyiküknél sem találtak semmi bajt.
Szintén sógornőmnek volt 2 missed ab-ja és 1-2 kémia terhessége is és nincs még gyerekük. De most már ők is járnak meddőségibe és készülnek a lombikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!