Ha nem jön össze a baba milyen vizsgálatokra célszerű először menni? Mik állnak előttünk? Anyagilag mennyire megterhelő? Ti milyen utat jártatok meg a pozitív tesztig?

Figyelt kérdés

Kb 7 hónapja tervezünk babát sikertelenül. Előtte a kihúzásos módszerrel “védekeztünk”. Pajzsmirigy alulműködésem van amire szedek gyógyszert és jelenleg az értékem is jó, a doki mondta, hogy nem ez áll a háttérben.

Fogalmam sincs, hogy mit kéne először tenni. Az ismerőseim körében sincs ilyen akiknek nehezen ment. Abban sem vagyok biztos, hogy bárhol is komolyan vesznek mivel tudom, hogy 1 év sikertelen próbálkozás után érdemes menni.

Kórházban, ha időpontot kérek lehet nagyon sok időre adnak. Magánba a petevezető átjárhatósági vizsgálat 96 ezer.

25/L

2024. jún. 15. 23:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Először lh teszttel detektáld a peteérést.

Pl nekem 27 napos ciklusnál 16,17.napon volt pozitív a teszt. Amíg a 14.nap környékére koncentráltunk, semmi sem történt, mikor a pozi lh teszt után is próbálkoztunk, 2-3 hónap alatt sikerült. Már 2x is.

Közben kezd el d, e vitamint szedni, aztán ha lh teszttel sem sikerül mire letelik az 1 év, a férfi nézesse meg a spermáját, és azzal menj nőgyógyászhoz.

Esetleg egy hormonoanelt kérj addig. Az 2 vérvétel a ciklus különböző pontján,ami sokat elárul pl arról, van-e peteérésed vagy valami hiányod.

2024. jún. 16. 11:26
 12/16 anonim ***** válasza:
79%
1 ev elteltevel meddosegi kozpont :)
2024. jún. 16. 12:57
 13/16 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
1 év alatti rendszeres nemi élet után ha nem jön össze, akkor lehet jelentkezni meddőségibe, de addig felesleges szerintem, mondjuk ott minden vizsgálat ingyenes. Nőgyógyász is tud javasolni vizsgálatokat, minden beutaló köteles, bár lehet ő nemntud mindent TB alapon megkérni. Andrológiára elmehet a párod már most is, azzal is előrébb lesztek. Spermavizsgálat, átjárhatósági úgyis alap minden ilyen kivizsgálásnál.
2024. jún. 18. 07:49
 14/16 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem ha 7 honap elteltevel nem jott ossze akkor lehet siman kerni mar idopontot. Felesleges varni az 1 evet :) termeszetesen telefonba azt kell mondani h 1 eve probalkoztok es hazassagnak is kell lennie
2024. jún. 18. 10:20
 15/16 Ypszilon1980 ***** válasza:
#14: lehet élettársi papírral is, de igen valami kell oda az igaz.
2024. jún. 18. 10:25
 16/16 anonim ***** válasza:
Mi most voltunk tul az egesz proceduran es allamilag csak akkor finanszirozott ha hazasok vagytok :). Gondolom marcius ota nem sok minden valtozott :)
2024. jún. 18. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!