Ha nem jön össze a baba milyen vizsgálatokra célszerű először menni? Mik állnak előttünk? Anyagilag mennyire megterhelő? Ti milyen utat jártatok meg a pozitív tesztig?

Figyelt kérdés

Kb 7 hónapja tervezünk babát sikertelenül. Előtte a kihúzásos módszerrel “védekeztünk”. Pajzsmirigy alulműködésem van amire szedek gyógyszert és jelenleg az értékem is jó, a doki mondta, hogy nem ez áll a háttérben.

Fogalmam sincs, hogy mit kéne először tenni. Az ismerőseim körében sincs ilyen akiknek nehezen ment. Abban sem vagyok biztos, hogy bárhol is komolyan vesznek mivel tudom, hogy 1 év sikertelen próbálkozás után érdemes menni.

Kórházban, ha időpontot kérek lehet nagyon sok időre adnak. Magánba a petevezető átjárhatósági vizsgálat 96 ezer.

25/L

2024. jún. 15. 23:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Először mindenképpen a férfi menjen andrológushoz. Egy vizsgálat és egy spermaminta nem megterhelő,nem fáj.

A legtöbb nőgyógyász is ezt ajánlja először.

2024. jún. 15. 23:52
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
1 vagyok. Mi is átmentünk ezen. Nálunk nem derült ki semmi, 1.5 év után lettem terhes.
2024. jún. 15. 23:52
 3/16 anonim ***** válasza:
39%
Hova sietsz? 7 hónap az semmi.5hónap múlva meddőségibe mennék. Az átjárhatóságit hagynám utoljára.
2024. jún. 16. 01:15
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Meddőségiben minden vizsgálat ingyenes.
2024. jún. 16. 03:24
 5/16 A kérdező kommentje:
Meddősegibe a kórházban tudok időpontot kérni? Lehet, ha megmondom, hogy 7 hónap nagyon sokra adnak időpontot, vagy nem tudom hogy van ez.
2024. jún. 16. 07:39
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

A meddőségi centrum telefonszámát keresd, ahová menni szeretnél. Mire bejuttok, illetve meglesznek a vizsgálatok, simán letelik az 1 év próbálkozás. Azt mondd, hogy egy éve próbálkoztok, ha kérdezik. Ha közben sikerül, lemondod.

Mi Pécsre jártunk, ott hamar volt időpont, de pl Kaposváron hónapokat kellett várni arra az időpontra, amikor időpontért lehetett telefonálni. Mi másfél éve próbálkoztunk, mire meglett minden vizsgálat (közben betegség csúszott be, akkor nem lehetett), majdnem letelt a 2 év. Mire mentünk volna az első konzultációra, teherbe estem spontán, így lemondtam a továbbiakat. Nagyon örültek ott is, hogy nem volt szükség segítségre. (Vagyis amire volt, azt a nőgyógyászomtól megkaptam, addigra hatott a gyógyszer. Nekem is pajzsmirigy alulműködésem volt)

2024. jún. 16. 08:09
 7/16 anonim ***** válasza:
39%

Mondj többet, én anno 1 évet mondtam, és a nőgyógyász, azt mobdta ez még simán belefér, nem is küldött sehova.

Ahogy írták, a férfit vizsgálják először. Nekem utána megcsinálták az átjárhatóságit. Sehol nem volt eltérés. 1. inszeminació után spontán sikerült, nyilván a stimuláció segített. :)

2024. jún. 16. 08:10
 8/16 anonim ***** válasza:
23%
Az azért meg van, hogy havi egy peteérés van, ergo havi egy esely? Magyarán 7 alkalmatok volt eddig, ami sikeres lehetett volna. Ezért totál felesleges meddőségi kivizsgálásba kezdeni.
2024. jún. 16. 09:01
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenképp meddőségibe mennék mert a többi időhúzás. Az átlag nőgyógyász vagy talál valamit vagy nem.

A legtöbb meddősègiben sokat kell várni az első konzultációra. Mi Kaposvárra jártunk. Márciusban voltunk ott lombikon. Akkor volt kiírva hogy 07.02-án lehet az újaknak időpontot kérni és októberre kapják az elsőt.

Na, ha neked is ennyit kell valahol várnod, akkor bőven túl leszel az 1 éven is.

Azért jó a meddőségi mert ott egyszerre mindkettőtöket megvizsgálnak és akinél találnak valamit azt kezelik is. És ha zöld utat kapsz akkor kezdődik az inszem vagy a lombik. Tehát lesz végre valami.

Amúgy meg nehogy azt hidd, hogy az ismerőseid körében nincsenek ilyenek mint mi. Ha te tudnád mennyi embernek van meddőségi problèmája. Csak vannak akik nem mondjàk senkinek. Pl én sem mondtam.

Szóval ne légy elkeseredve, sikerülni fog. Csak kikell vizsgáltatni magatokat ami ugye idő és van remény.

2024. jún. 16. 10:59
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

9 vagyok

És amíg várakozol az első konzultációra akkor is nyilván próbálkoztok mert addig is van esély. Ha sikerül addig akkor vissza mondod az időpontot. Ha nem sikerül, akkor mész és lesz addig egy kis időd felkészülni lelkileg is.

Ha te úgy érzed ki akarod vizsgáltatni magadat, akkor menj. Ne hallgass a 8-ra. Van tb-d, igenis vizsgálja ak ki. Ha te szépen kivárod az 1 évet, utána kapsz fél évre időpontot, kivizsgálnak stb.. eltelik addigra 2 év is mire történik valami.

2024. jún. 16. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!