Meddő vagyok, vagy csak szimplán nem jön a baba?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Egy kis story time rólam. Majdnem 3 éve már hogy nagyon szeretnék teherbe esni, viszont nem tudok. Igaz ami igaz nem voltunk még dokinál,de tervezzük a nyáron. A nődoki nem mondta hogy lenne cisztam vagy hasonló mikor voltam nála. Menstruációm 33 napos. Minden hónapban meg jön.Nem fáj mikor megjön semmi. Semmi tünet pl endometriozisra. Nem tudom hogy mi van. Tudom nem csak ezek befolyásolhatjak mert sok egyéb más is. Viszont a kérdés hogy mik a teendők pontosabban mielőtt orvoshoz megyek vagy csak megyek és ennyi? Köszi a válaszokat.
2024. jún. 6. 00:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Pároddal ugyanígy lehet probléma, mint veled. És neki tünetek se kellenek ahhoz, hogy pl. alacsony spermiumszáma legyen.

Amíg orvos ki nem vizsgál MINDKETTŐTÖKET (!!!) addig semmit se lehet mondani.

2024. jún. 6. 00:47
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

Ne orvoshoz menj, meddőségibe jelentkezzetek be.

Ezer ok lehet amiatt, hogy nem sikerül. Akár az is lehet hogy nem veled, hanem pároddal van gond.

2024. jún. 6. 00:48
 3/12 anonim ***** válasza:
69%
3 év védekezés mentes rendszeres szexuális élet mellett orvosilag meddő vagy. A hely, amit keresel, meddőségi központ. Áltathatod magad, de a rendszeres menstruáció alap, semmi más. Biztos, hogy van valami gond, ha nem lettél terhes. Persze, nem biztos, hogy nálad, lehet, hogy a párodnál. Őt is ki kell vizsgálni. Meddőségi központban meg is teszik. Nincs olyan, hogy te szétvizsgáltatod magad, a pasi meg csak él, mint Marci Hevesen.
2024. jún. 6. 00:50
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

Miből gondolod, hogy veled van gond?

Ovulációs tesztet használsz, szokott pozitív lenni?

Én tuti a férfinél kezdenék egy spermavizsgálattam uh ne nődokihoz menj hanem irány a meddőségi központ.

2024. jún. 6. 01:01
 5/12 anonim válasza:
61%

Az elöttem lévővel értek egyet.

Nem biztos hogy veled van a baj.

A párod nem dohányzik ugye?

Egészségesen kell táplálkozni neki is.

De milyen jó is lehet védekezés nélkül tolni neki :D

Sok sikert és kitartás!

2024. jún. 6. 01:34
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"Menstruációm 33 napos."

Biztos nem.

Ami 33 napos, az a ciklusod. Ebből a menstruáció csak pár nap. Mire dokihoz mentek, ismerkedj meg az alapfogalmakkal.

2024. jún. 6. 05:43
 7/12 anonim ***** válasza:
92%

Ha már 3 év eltelt és nagyon akartok babát, akkor ne vesztegesd az idődet egy sima nőgyógyásszal mert ő a férjedet nem tudja vizsgálni illetve nem tud továbblépni se inszemet sem lombikot nem tud csinálni.

Most jelentkezz be egy jó hírű meddőségibe. Ott is ugyanolyan nőgyógyász van, csak ő neki vannak eszközei a probléma megoldására.

Ott mindkettőtöket kivizsgálnak és indul a kezelés.

Nézz utána nagyon, mert meddőségi és meddőségi között is van különbség. Van ahol azt írják sokat kell várni az inszemre, lombikra. Ilyen helyet ne válassz. Nekünk is sokáig nem jött. Tavaly júniusban jelentkeztem be Kaposvárra és márciusban az első lombik sikerült is.

Olvass utána az orvosoknak is. Ha véletlen kaposvár környéki vagy, szívből ajánlom mert mindenki nagyon rendes, az orvosok nagyon jók stb…

Amúgy az is idő lehet hónapok amíg az első konzultációra időpontot kapsz. Van ahol meg van pontosan melyik nap adnak időpontot. Szóval àllj neki már most a keresgélésnek, mert igen csak ősz lesz mire bejutsz és tél mire kész az összes vizsgálat és valami elkezdődik.

2024. jún. 6. 06:21
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

5

Most miért kell a párjára megjegyzést tenni?

A nőnek is ugyanolyan jó védekezés nélkül szexelni. Mert ugye ketten vannak a buliban.

Nem a párjára irányult a kérdés. Ha babát akarnak akkor biztos a férfi is akarja és ő is utána fog járni a saját eredményeinek.

2024. jún. 6. 06:25
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen érdemes meddőségi központba bejelentkezni mert bármelyikőtöknél lehet valami eltérés ami miatt nem jön össze. Persze az is lehet, hogy nincs semmi testi akadálya hanem lelki tényezők vagy rossz időzítés gátolja. De ez csak úgy derül ki ha kivizsgáltatjátok magatokat ami hosszadalmas folyamat, így nem érdemes sokáig várni vele.
2024. jún. 6. 08:04
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Irány egy meddőségi központ, ott részletesen kivizsgálnak, mindkettőtöket.

Simán jelentkezel oda, amelyik intézmény közel van / szimpatikus, kérsz első konzultációs időpontot, nem kell beutaló.

A vizsgálatok ingyenesek a meddőségi központokban, kivétel néhány speckó DNS vizsgálat, ha az intézmény kiszervezi.

Az első beszélgetésre mondják majd, miket kell vinni, de nagyjából ezek: orvosi papírok, okmányok, házasságkötésről papír.

Első körben alapvizsgálatok lesznek, 1-3 hónap alatt.

Nőnek vérvételek (hormonok, pajzsmirigy, autoimmun panel), ultrahangok (hüvelyi, emlő, esetleg hasi), tenyésztések, esetleg mammográfia. Átjárhatósági, ez intézmény függő, hogy rögtön kérik, vagy később.

Férfinek spermium vizsgálat (DNS fragmentáció stb.), vérvétel, andrológiai konzultáció.

Utána kezelések attól függően, mit találtak. Lehet, hogy csak kicsit kell korrigálni, ne aggódj előre!

Az esetek harmadában a férfinál van a gond, harmadában a nőnél, harmadában pedig sajnos mindkettőnél. Ezért fontos mindkettőnknek a részletes vizsgálat.

2024. jún. 6. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!