Betegségek ami miat nem sikerül a baba vagy csak szimplán várni kell?

Figyelt kérdés
Próbálom nem mutatni a vőlegényem előtt de nagyon magam alatt vagyok a reményem teljesen megfakult.6hónapja próbálkozunk,és fiatalok is vagyunk.Betegségröl nem tudunk ami akadályozza,orvoshoz még nem tudunk menni mert nincs meg az 1 év és a legtöbb orvos elzavar azzal hogy nincs 1 év..Február 8.-án kellet volna megjöjjön a menstruációm de eddig semmi.Nem hiszem hogy most sikerült volna szerintem csak simán késik.Betegségek ami miat nem sikerül a baba vagy csak szimplán várni kell?
2018. febr. 9. 01:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szoktátok figyelni hogy épp termékeny időszakban vagytok-e együtt?
2018. febr. 9. 02:46
 2/13 A kérdező kommentje:
Kétnaponta minimum(ahogy a helyzet hozza)és a termékeny időszakot is figyelem
2018. febr. 9. 04:29
 3/13 A kérdező kommentje:
A menstruációm se mindig késik mióta próbálkozunk ez a 2. alkalom
2018. febr. 9. 04:31
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egészségesen, fiatalon (én 20, ő 31) döntöttük el, hogy jöhet a baba. 6 évvel később lettem terhes. Nem elkeserítésként írom, hanem hogy tudd, mindig van remény! 😊 Egyébként most, hogy itt van 2 hónapja a kislány, olyan, mintha ez mindig így lett volna, már nem is emlékszünk szinte a sok éves vár/gyakozásra.
2018. febr. 9. 06:43
 5/13 anonim ***** válasza:
88%

Először is, ha késik, csinálj egy tesztet. Nem kerül sokba és ha átgondolod, hülyeség tőle félni, mert nem a teszttől leszel terhes vagy sem, az csak megmutatja, hogy az vagy-e már. Nekem amint elkezdtünk próbálkozni, mindig volt valami: késés, tünet, fájósabb, több, kevesebb, előbb jön meg, két hétig tart... pedig nem szedtem előtte se semmit, szerintem csak attól volt, hogy figyeltem magam és ugye amit nem figyelsz, az jobban működik vegetatívan. Amikor azt hittem baba van, sosem volt, amikor már 3-4 napja járkáltam a vécére, hogy na most tuti megjön, mert úgyse sikerült, baba volt.

Ha dokihoz akarsz menni, mert az nyugtatna meg, nem kell megvárnod az egy évet, senki nem fogja tudni ellenőrizni, hogy mikor és hányszor és mióta, egy alap ellenőrzés pedig igen bölcs dolog terhesség előtt (évente úgyis illik rákszűrésre menni), plusz felteheted a kérdéseid (akár sztk) egy valódi orvosnak :)

"Betegségekre" meg google-ba beírod, hogy meddőség okai...:

[link]

[link]

És néhány népi gyógymód, ha "csak szimplán várni kell":

[link]

[link]

[link]

[link]

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..

[link]

2018. febr. 9. 08:01
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egeszsegesek vagyunk én 22 párom 28 és mégis kellett 10hónap h megérkezzen a kicsi!:)

34+6hkm

2018. febr. 9. 08:32
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem muszáj feltétlenül megvárni az egy évet pláne ha ennyire nyomaszt titeket.

Én (igaz magándokihoz) még azelőtt mentem el mielőtt próbálkozni kezdtünk, mondván rákszűrés mellett, szeretném ha ránézne, hogy mindent rendben lát e.

Egyszerű hüvelyi ultrahangon azonnal meglátta a cisztákat a petefészkemben, így PCO gyanúval kérés és várakoztatás nélkül elküldött androgénpanelt nézetni, cukorterhelésre, sőt D vitamin szint ellenőrzésre is. Így nagyon hamar gyakorlatilag azelőtt, hogy "babapánikba" kerültünk volna, már elkezdtek kezelni, én elkezdtem az életmódbeli dolgokat és csak 2-3 hónapot kellett várni.

Viszont biztos vagyok benne, hogy sokat jelentett, hogy mivel előzetesen nem éltünk meg havonta kudarcokat (hogy megint nem sikerült), sokkal nyugodtabban és türelmesebben tudtunk a témához állni.

De mielőtt komoly orvosi dolgok miatt aggódnál lehet tök banális ok is a háttérben. Pl D vitamin/ folsav hiány. (nekem nézték és kb negyed értéken volt a D vitamin szintem normális táplálkozás mellett) Vagy pedig, hogy nem ovuláció környékén voltatok együtt. A naptárkás módszer sajna nem mindenkinél jó, mert vannak olyan nők (pl én is) akiknek nem a 15 napon van peteérése. Ilyenkor jól jöhet pár ovulációs teszt, vagy pedig érdemes utánanézni a hőmérős módszernek.

2018. febr. 9. 09:22
 8/13 A kérdező kommentje:
Tesztelni még nem szeretnék majd esetleg késöbb.Nögyógyásznál már jártam semmit nem talált és nem is mondta hogy menjek további vizsgálatokra azt mondta hogy próbálkozzunk tovább
2018. febr. 9. 14:02
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi ugyan nem voltunk fiatalok mikor belekezdtünk a projektbe, de 2 év alatt jött össze.Nem bántam meg, hogy vártunk.

Ha fiatalok vagytok várjátok ki az egy évet.Ha minden tökéletes akkor is csak 25%-ék az esély egy-egy hónapban.Egyáltalán nem biztos, hogy bármelyikőtöknek gondja van.

2018. febr. 9. 16:26
 10/13 anonim ***** válasza:
71%
Kozben meg lehet, hogy reg terhes vagy... csinalj mar egy tesztet, minek szomorkodsz feleslegesen???
2018. febr. 10. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!