Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ilyenkor mi történik? (Hőgörbe)

Ilyenkor mi történik? (Hőgörbe)

Figyelt kérdés
[link]
2024. jún. 5. 17:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia, önmagában a hőgörbe azért nem elegendő így ismeretlenül, írsz kérlek részleteket? :)

Hol mérsz, mivel, mikor? Hány naposak a ciklusaid? Van bármi betegséged, pl. pajzsmirigy? Hányadik hónap, hogy hőgörbét vezetsz?

Reggel mérsz, szájban? 2 tizedesjegyig mérővel érdemes mérni, az a legjobb. Minimum 3 órát alszol előtte, közel azonos időpontban mérsz? Este nem iszol alkoholt, ugye? (az befolyásolhatja) Hónapokig kell mérni a hőt, hogy abból bármilyen következtetést le lehessen vonni. Ha már hónapok óta nézed, mindig ilyen, vagy ez az első ilyen eset?

Pajzsmirigy betegséget ezért kérdezem: nagyon alacsony a hőd, 35.9, jól látom?

Az ív amúgy megvan, de előfordulhat, hogy most nem sikerült a tüszőrepedés, és újra próbálkozik a szervezeted, azért van megint pozitív LH teszt és termékeny nyák.

2024. jún. 5. 22:12
 2/8 A kérdező kommentje:

Szájban mérem, nyelv alatt, mindig reggel, 7-8 óra alvást követő ébredés után. Ez a második hónap, az előzőben szépen 35,8-36,0°C volt a 21. napig, aztán 36,2 körül volt a menstruációm első napjáig. A ciklusaim 30-36 nap között változó hosszúságúak.

Korábban volt már pozitív lh tesztem a 12. napon, ezután nem is figyeltem, mert úgy voltam vele, hogy biztos. De az a ciklus is hosszú lett, ezért is bátorkodtam most megint tesztelni a hónapban, amikor a jeleket észleltem.

Nem tudok róla, hogy lenne bármilyen betegségem. Nem ittam alkoholt a hónapban.

Azt nem értem, hogyha nem sikerült megrepedni a múlt héten, akkor miért ment fel a hőm?

Ma reggelre leesett 35,6°C-ra.

2024. jún. 6. 08:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez elég alacsony hő, pajzsmirigy problémára, alulműködésre is utalhat.

Érdemes lenne elmenned egy pajzsmirigy kivizsgálásra, a helyedben nem kockáztatnék. Nagyon sok nőnek van pajzsmirigy betegsége, és nem is tud róla, csak amikor nem sikerül teherbe esni, és elmegy dokihoz.

Mióta próbálkoztok a teherbeeséssel?

2024. jún. 6. 19:22
 4/8 A kérdező kommentje:
December óta próbálkozunk.
2024. jún. 6. 20:00
 5/8 anonim ***** válasza:

36,2 alatti hő a szájban pajzsmirigy problémára utalHAT, és neked legtöbbször alatta van, alacsony a 35,6-35,9 sajnos.

Érdemes elmenned 1-2 gyors vérvételre. Saját egészséged érdekében. Mit veszíthetsz?

Ciklus eleji (3-5. nap) és ciklus közepi vérvétel (ovuláció után 7 nappal, általában 20-23. nap).

Meg az egyik mellé egy pajzsmirigy panel is (atpo, t3, t4, tsh).

Bár fél év próbálkozáskor nekem ugyanezt tanácsolta volna valaki, tök felesleges volt kivárnom az 1 évet...

2024. jún. 6. 20:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Hogy alakult azóta a görbéd?
2024. jún. 10. 15:03
 7/8 A kérdező kommentje:

Végül abban a hónapban 2 napra a kérdés kiírása után volt valószínűleg az ovum.

Sajnos azóta is csak próbálkozunk. Voltam bővített pajzsmirigy hormon vérvételen, ott minden tökéletes.

szept. 4. 21:24
 8/8 anonim ***** válasza:

És még mindig ilyen alacsony az alaphőd, 36.2 alatti? Emelkedés megvolt az elmúlt hónapokban ovuláció után?

Mennyi volt pontosan a tsh, t3, t4, atpo?

Mert hiába van határértéken belül, ha szubklinikai szempontból már nem jó az érték.

szept. 4. 22:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!