Szia, önmagában a hőgörbe azért nem elegendő így ismeretlenül, írsz kérlek részleteket? :)
Hol mérsz, mivel, mikor? Hány naposak a ciklusaid? Van bármi betegséged, pl. pajzsmirigy? Hányadik hónap, hogy hőgörbét vezetsz?
Reggel mérsz, szájban? 2 tizedesjegyig mérővel érdemes mérni, az a legjobb. Minimum 3 órát alszol előtte, közel azonos időpontban mérsz? Este nem iszol alkoholt, ugye? (az befolyásolhatja) Hónapokig kell mérni a hőt, hogy abból bármilyen következtetést le lehessen vonni. Ha már hónapok óta nézed, mindig ilyen, vagy ez az első ilyen eset?
Pajzsmirigy betegséget ezért kérdezem: nagyon alacsony a hőd, 35.9, jól látom?
Az ív amúgy megvan, de előfordulhat, hogy most nem sikerült a tüszőrepedés, és újra próbálkozik a szervezeted, azért van megint pozitív LH teszt és termékeny nyák.
Szájban mérem, nyelv alatt, mindig reggel, 7-8 óra alvást követő ébredés után. Ez a második hónap, az előzőben szépen 35,8-36,0°C volt a 21. napig, aztán 36,2 körül volt a menstruációm első napjáig. A ciklusaim 30-36 nap között változó hosszúságúak.
Korábban volt már pozitív lh tesztem a 12. napon, ezután nem is figyeltem, mert úgy voltam vele, hogy biztos. De az a ciklus is hosszú lett, ezért is bátorkodtam most megint tesztelni a hónapban, amikor a jeleket észleltem.
Nem tudok róla, hogy lenne bármilyen betegségem. Nem ittam alkoholt a hónapban.
Azt nem értem, hogyha nem sikerült megrepedni a múlt héten, akkor miért ment fel a hőm?
Ma reggelre leesett 35,6°C-ra.
Ez elég alacsony hő, pajzsmirigy problémára, alulműködésre is utalhat.
Érdemes lenne elmenned egy pajzsmirigy kivizsgálásra, a helyedben nem kockáztatnék. Nagyon sok nőnek van pajzsmirigy betegsége, és nem is tud róla, csak amikor nem sikerül teherbe esni, és elmegy dokihoz.
Mióta próbálkoztok a teherbeeséssel?
36,2 alatti hő a szájban pajzsmirigy problémára utalHAT, és neked legtöbbször alatta van, alacsony a 35,6-35,9 sajnos.
Érdemes elmenned 1-2 gyors vérvételre. Saját egészséged érdekében. Mit veszíthetsz?
Ciklus eleji (3-5. nap) és ciklus közepi vérvétel (ovuláció után 7 nappal, általában 20-23. nap).
Meg az egyik mellé egy pajzsmirigy panel is (atpo, t3, t4, tsh).
Bár fél év próbálkozáskor nekem ugyanezt tanácsolta volna valaki, tök felesleges volt kivárnom az 1 évet...
Végül abban a hónapban 2 napra a kérdés kiírása után volt valószínűleg az ovum.
Sajnos azóta is csak próbálkozunk. Voltam bővített pajzsmirigy hormon vérvételen, ott minden tökéletes.
És még mindig ilyen alacsony az alaphőd, 36.2 alatti? Emelkedés megvolt az elmúlt hónapokban ovuláció után?
Mennyi volt pontosan a tsh, t3, t4, atpo?
Mert hiába van határértéken belül, ha szubklinikai szempontból már nem jó az érték.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!