Vidékről hogy lehet a lombikot megoldani?
Tudna mesélni, akinek ilyen jellegű tapasztalata van?
Milyen messziről jártatok be? Hogy tudtatok akár heti többször is utazni munka vagy esetleg másik kisgyerek mellett?
Munkáltatótok hogy reagált rá? Elejétől mondtátok hogy lombikra jártok?
Köszönöm, aki tud segíteni!
Kb. 75 perces volt az út, oda-vissza a duplája. Ha csak nekem kellett menni, néha apám vitt el (nem vezetek), néha a férjem.
Ha jelenésem volt, szabin vagy táppénzen voltam, mert 12 óráztam, a délelőttöt mindig elvitte a várakozás. Vagy esetleg, ha a jelenés reggelén kellett volna reggelig dolgoznom, akkor előző nap műszakot cseréltem, és délelőttös voltam.
Nem volt gyerekünk, ezzel nem volt dolgunk, kire hagyjuk.
A munkahelyemet nem avattam be, azt tudták, hogy kezelésre járok, de valami meg nem nevezett betegségről tudtak csak.
Nem lett volna gond, ha tudják, hogy lombik (úgy értem, nem kellett volna az állásom félteni, ha nem sikerül), egyszerűen nem akartam, hogy 2 beavatott kolléganőn túl bárkinek is mesélnem kelljen erről.
Hú, hát ettől én is féltem, mi békés megyeiek vagyunk, csak Szeged ami értelmes távolságra van(kb egy óra), oda kétszer telefonáltam időpontért első konzultációra, egyszer novemberben, akkor mondták hogy jövő márciusban érdeklődjek, mert a következő év első félévre már nincs időpont. Aztán mikor márciusban hívtam őket, akkor közölték, hogy telefonáljak május körül, akkor már talán megnyitják a második félévre az időpontokat. Szóval az egyetlen vállalható távolságban lévő helyen iszonyú várólista van. Úgyhogy végül Pestre is kértem, mivel a többi hely még rosszabb, messzebb van. Nekünk Pest minimum 3 óra út kocsival (csak oda). Szóval nagyon nehéz lett volna megoldani, a terv az volt, hogy ha úgy van, akkor inkább ott alszok pár napot.
De úgy néz ki hihetetlen szerencsénk van, mert összejött spontán.
Gyerek nincs, az nem okozott volna gondot. Én a munkahelyemen elmondtam volna, de csak a főnökömnek. Egyébként meg szabadság, illetve úgy tudom van valami jogszabály, hogy el kell engedjenek a kezelésekre.
"úgy tudom van valami jogszabály, hogy el kell engedjenek a kezelésekre."
Igen, fizetetlen, igazolt távollét, ami anyagilag nem a legjobb.
Ráadásul ha olyan a munkáltató, hogy csak így tud elmenni a nő a kezelésekre, akkor tartani lehet attól, ha nem sikerül a kezelés, és lejár a fél éves védettség, meg is válnak tőle. Nem a legideálisabb ezzel a tudattal lombikozni. 😐
Többek között emiatt választottam a külföldi irányt. Ott nem kell feleslegesen 650 ultrahang, nincs 8 hónapos várólista, nem kérnek 500 db felesleges vizsgálatot, és nem mellékesen, sokkal jobb a sikerességi ráta.
Első konzultációt meg lehet csinálni online, első UH itthon, második UH kint, de valamelyik klinika azt is megengedi itthon. Ott már megmondják a leszívás időpontját, arra ki kell menni, plusz a beültetés, ami vagy 5 napra rá van, vagy későbbi ciklusban fagyasztott.
Tehát összesen 2-3 alkalommal kell kimenni.
Nekem a munkahelyemmel szerencsém van, simán elengednek, szabit fogok kiírni azokra a napokra, de amúgy fizetetlen távollét is lehet, ha bejelented a munkáltatónak, hogy ivf-ezel.
#4 Kivéve amikor egy eredménye alapján telefonáltak hogy MOST azonnal menj UH-ra. Férjem egyik kollégája egy fél délelőttöt töltött munka helyett azzal, hogy magán nőgyógyászatokat telefonált végig hogy hova mehet aznap UH-rá a felesége. Meg jó hogy pestiek voltak. Ennyit a külföldi lombikról.
Nekünk kB 1,5 óra az út. Én a kivizsgálások alatt volt hogy szabin volt hogy egy-egy nap táppénezen voltam. Ez utóbbit jelezte a háziorvos, hogy annyira gyakran nem kéne, mert hivatalosan nem lehetne és megütheti a bokáját, szóval igyekeztem csak akkor használni ha muszáj volt.
Magára a kezelésre már igazolt távolléttel mentem, nkem rendes volt a munkahelyem es fizetett azokra a napokra is (szerintem ezt lehetetlen könyvelni normálisan, nem lehet olyat hogy fél vagy egy napra nem fizet utánam járulékot a munkahelyen, vagy csak borzasztóan bonyolultan. Szerintem a könyvelő többet kért volna ezért mint az én aznapi fizetésem)
Először csak a főnöke ím tudták róla, de leszívás előtt elmondtam a munkatársaimnak is mert nyilván kíváncsiak voltak hova járok heti 2x, miért vagyok home officeban amikor nem szoktam és nem akartam hogy találgassanak. Nekem az a tudat rosszabbul esett volna hogy azt feltételezik esetleg, hogy terhes vagyok, mikor pont az a baj hogy nem tudok teherbe esni. Szóval inkább tisztáztam mi a helyzet.
Általában 2 vagy 3 UH van leszívás előtt, mivel nekem lassan nőttek a tüszők 4 volt. A leszívás napjától adnak javaslatot táppnézre, szóval onnantól jogosan lehet táppnézre menni egészen a tesztig.
Engem a férjem vitt mindig kocsival, neki rugalmasabb a munkája, home officeból az autóból dolgozott amíg én bent voltam. Ha sok dolga volt előfordult hogy én vezettem hogy ő tudjon közben is dolgozni, de teljesen egyedül nem mertem volna vezetni, mert nem szoktam és szőke nő vagyok hozzá.
Munkahelyen nekem szerencsére támogató volt. A védettség az első injekciótól a negatív tesztig tart minden esetben. A 6 hónap az csak a maximum ha a leszívás és a beültetés között hosszabb idő telne el, de minden alkalommal újra indul.
Utolsó: És ezért rögtön le is kellett pontozni, mert nem egyezik a véleményed az enyémmel?
Egyrészt igen csak ritka (én speciel még nem hallottam ilyet...), hogy AZONNAL ultrahangra kelljen menni, de mondjuk ha ilyen lenne, azt is meg tudnám oldani.
#6 Te megtudnád oldani, aki Békéscsabán vagy Mátészalkán lakik és olyan helyen dolgozik ahol munkaidőben még a telefonja se lehet nála az nem. Sokkal bonyolultabb külföldi lombikhoz itthoni magánintézményt találni, aki a háttértámogatást végzi, mint besétálni egy állami intézménybe ahol mindent megcsinálnak egy helyen.
Külföldi intézmény, illetve itthoni csak vizsgálatokat végző intézmény nem tud kiállítani olyan papírt amivel igénybe lehet venni az igazolt távollétet. (Ez volt már téma lombikos csoportban)
Mi Baranyából jártunk Somogyba Kaposvárra. 1,5 óra oda az út. Reggel 7 kor indultunk fél 9 re itt voltunk. Ha szerencsém volt fél 10 kor sorra kerültem, utána ott gyógyszertár és legjobb esetben fél 12 re a munkahelyemen voltam.
Szerencsére a főnököm mindig mindenhova elengedett szabi nélkül. A munkatársaimnak nem mondtam.
Először volt egy konzultáció. Utána 3. napi és 21. napi vérvétel, ekkor megcsinálták az összes másik vizsgálatot nekem , a férjemnek a sperma vizsgálatot. Az átjárhatóságit magánban Pécsen csináltattam munkaidő után.
Majd kezdődött az inszem. Egy inszem miatt 3x kellett menni. Menzesz 3. nap, utána 10. nap majd 13. nap az inszemre. Ez nem olyan sok. Majd 2 hét nyugi, várakozás következett.
Sajnos 4 sikertelen inszemem volt. Ez azért idegőrlő volt. Jött a lombik. Ez miatt 5x kellett menni. Utána 2 hét táppénz. Szerencsére sikerült. De mióta terhes vagyok, szintén sokat kell mennem. Védőnő havonta, terhesgondozás havonta. 12. heti genetikai uh, majd vérvétel, 20. Heti, 22. héten magzati szívultrahang stb…
Házi orvos belgyógyászati vizsgálat, most vérvételekhez beutaló. Ez miatt ma 1 órát ültem bent az asszisztensnél mire az összeset kiírta.
A férjem vállalkozó, szerencsére így mindig jött velem. Nagyon jó volt, hogy támogatott végig. Nem is viselte meg a házasságunkat ez a sok minden.
Szerencsénk volt, hogy baromi jó hely a kaposvári központ, hogy mindkettőnk munkahelye jó, és hogy ő ilyen támogató volt.
5
Ez érdekes. Nekem meg pont azt mondta a háziorvosom hogy van 1 napos táppénz. Ha szar a munkahelyem akkor nyugodtam szóljak 1 napra is kiír.
Érdekes hogy mindenki másképp értelmezi.
Mondjuk nekem nem kellett táppénz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!