Sikeres lombik után mikortól vesznek veszélyeztetett terhes táppénzre?
Engem onnantól írt ki úgy az orvosom, hogy hoztam a nőgyógyászomtól hozzá javaslatot.
Én egy percig sem dolgoztam terhesen. Leszívás előtti napoktól táppénzen voltam. Kb. 13. hétig voltam itthon sima kóddal.
De táppénzre javaslatot már a reprodukciós intézet is kiadta leszíváskor.
Túlstimulálódtam, hematómám is volt, szóval nálam az első trimeszteri munkavégzés is lehetetlen volt.
Ha ET van leszívástól kiírnak és onnantól vissza se kell menned. Ha FET akkor beültetéstől és szintén nem kell visszamenned.
Annyi hogy először 8-as kóddal írnak ki (egyéb betegség) ami 15 nap betegszabadsággal kezdődik ami rontja a CSED-et és a GYED-et. 9-es kódra szívhang után tudnak váltani.
Ez ki jöhet akár olyan szerencsétlenül is, hogyha januárban szülsz akkor csak előző év januárig tudnak visszamenni hogy keressenek 180 bérezett napot, de ha te áprilistól táppénzen vagy nem lesz 180 napod, akkor 120 nap átlagából állapítják meg amibe többet nyom a 15 nap betegszabi. Sőt kijöhet talán olyan szerencsétlenül is, hogy ne legyen 120 nap se, akkor 30 nap átlagából számolják, ott meg a 30 napnak a fele 70%-os lesz. Nyilván ha lombikozik az ember nem az anyagiak érdeklik, de több százezerről is szó lehet.
A fizetesed 60 %-a eleg ?
En ugy voltam vele inkabb dolgozom mig tudok ( plane irodai munka), hogy sporoljak, es ne kelljen a szerencsetlen ket evesemet majd bolcsodebe adni mert 7 honapot terhesen otthon van kedvem lebecolni a fele fizetessel. Erre is gondolj ...
Speciel aki lombikbabát, annak az első és legfontosabb az, hogy sikeresen kihordja a terhességet, és megszülessen a várva várt baba.
Szóval én speciel itthon lébecoltam egész terhesség alatt, akkor is így tettem volna, ha nincs semmi komplikációm a várandósságom során.
És igen, bölcsis lesz a fiam, ami neki is jót fog tenni meg nekem is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!