Szülés után mikorra kell rendszereződni a ciklusnak?
Sziasztok!
Tavaly júniusban született a kisfiam, tehát most 7 hónapos.
Kb. 1 hónapos koráig szoptattam, szóval hamar meg is jött az első mensim. És azóta még 5ször, de totál rendszertelen a helyzet. 23 nap, 26 nap, 29 nap, 25 nap, meg ilyenek… most vagyok a 26. ciklusnapomon, és megint úgy néz ki, hogy ma még meg fog érkezni.
Az a szerencsés típus vagyok, aki érzi mindig a peteérését, és azt is érzem, hogy valami nem oké olyankor, később van, mint kéne, nem a 14. napon, hanem később pár nappal, és ahelyett, hogy emiatt kitolódna a ciklusom 30-32 naposra, még hamarabb meg is jön… tehát a luteális fázisom kb 10 nap körül van összvissz.
Kis korkülönbséget szeretnénk a gyerekek között, ez a második hónap amikor már nem is védekezünk.
Ha most megjön, akkor érdemes elmenni nőgyógyászhoz ezzel? Vagy korai 7 hónappal szülés után és várjak még? Mármint tudom, hogy 2 hónap sikertelenség még nem a világ vége, hanem a rendszertelen ciklusom zavar. Szerintem azért mostanra már illett volna rendszereződni neki, nem?
Egyébként nem pecsételek mielőtt megjönne, csak kb. fél napig rózsaszínes a folyásom (most épp itt tartok), aztán indul a niagara… ezt normálisnak gondolom, de azt nem, hogy 23-29 nap között bármikor megjöhet.
Ez rendszeresnek számít. A rendszertelen az ha valakinek egyszer 20 napos egyszer meg 45 vagy 2 hónapig nem jön meg aztán 2 hónapig meg igen.
Nem vagyunk gépek, ilyen 5-6 nap eltérés nem számít, a legtöbb nő ilyen eltéréssel menstruál, az a ritka akinek mindig pontosan 28 napos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!