Tudnátok segíteni a terheléses vérvételem eredményével? IR gyanús?
Vércukor:
0 perces - 4,8
60 perces - 6,1
120 perces 4,5
Inzulin
0 perces - 8,2
60 perces - 55,1
120 perces - 17,6
Jövő héten megyek vele dokihoz, nagyon izgulok az eredmények miatt. Szerintetek IR gyanús?
Igen, egyrészt a beesés miatt kérdezem, másrészt ahogy olvasgattam az inzulin értékek is kicsit magasak, úgy tudom a kezdőnek 5-6 alatt kellene lennie és a 60 percesnek talán 50 alatt.
Köszönöm egyébként a válaszokat!
Nagyon változóak a referencia értékek, van, ahol 23-ig is jónak tekintik. 5-6 határ csak a legszigorúbb értékelésnél van, leginkább versenysportolóknál elvárt. A legjellemzőbb, hogy 10-ig ok.
Ez a beesés semmi. Nekem 5,9-ről esett 4,6-ra és még azon se pánikoltak, együtt kell nézni az inzulin változással.
A beesés akkor érdekes, ha 1 egésszel leesik, 3 tized semmit nem számít.
Teljesen jó ez a görbe.
Önmagában ezek az értékek nem mondanak semmit, van egy képlet, ami alapján a nulla perces értékekből kell egy hányadost szamolni, annak talán valami 2 az értéke, afölött van IR gyanú. Keress rá a neten.
Nekem nem terhesség, csak PCOS és egyéb IR gyanú miatt nézték, a 60 és 120 perces inzulin értékem 80-90 körüli volt, normál vercukor értékek mellett, de igazából nem is foglalkoztak vele, mert a 0 perces értékek számítottak. A 60 es 120 perc inzulin csak azt mutatja, mennyi inzulint kellett felhasznalnia a szervezetnek ahhoz, hogy a vercukrot normalizalja. Ezekre igazából nincs elfogadott egységes határérték sem, a nulla perces ami valamit is mondhat, de amúgy orvosa válogatja. Volt olyan orvos, aki egyenesen azt mondta, felesleges ezzel a teszttel terhelni a hasnyálmirigyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!