Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Hogyan lehet boldog és teljes...

Hogyan lehet boldog és teljes az élet gyerek nélkül?

Figyelt kérdés

Mindenki azt mondja, hogy boldog, teljes életet lehet élni gyerek nélkül, de hogyan? Mivel lehet kitölteni az űrt, ami a gyerek helyén van? Egyszerűen nincs semmi, amire jobban vágynék, mint az anyaság, de az számomra elérhetetlen.

A munka/karrier annyira nem hűha, nincs semmi izgalmas hobbim, a "sokat aludni, enni-inni, utazgatni" " egy darabig jó-jó, de üres, az önkénteskedés távol áll tőlem, a házasságom teljesen jó, de a "csak kettesben megöregedünk együtt" szintén "kevés". Cicáink vannak, őket imádjuk, de nem gyerekpótlékok, a cicaságukért szeretjük őket.

Lombik nem jöhet szóba (nincsen petefészkem, a méhem is csökevényes, plusz kardiológiai kockázat is van), örökbefogadásra nem kaptunk alkalmasságit.

Tudom, örülnöm kellene annak, ami megadatott, de félelmetes, hogy tehetetlenül nézem, ahogy haladnak el mellettem az évek, évtizedek, és nincs semmi jó, amit várhatnék, csak hogy egyszer majd vége lesz. Mihez kezdjek? :(

2023. febr. 11. 11:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
18%
Akinek sivár az élete annak jó a gyerek hogy 15-20 év csak úgy elrepül. Az ilyeneket sajnálom hogy ez se jön össze nekik.
2023. febr. 11. 11:13
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Az örökbefogadásnál esetleg lehetne azon a dolgok vagy dolgokon javítani, ami miatt nem kaptatok alkalmasságot?

A férjem pl. a szorongása miatt nem ment át a pszichológusnál (nem vállaltuk a gyámhatósági felülbírálatot, inkább visszaléptünk). Utána kerestünk egy jó pszichiátert, akihez pszichoterápiára tud járni.

Én pedig pszichológushoz jártam, az sokat segített. De nálam inkább a tagadás ("nem is kell gyerek") volt a probléma, ezzel védekeztem az elutasítás miatt.

2023. febr. 11. 11:21
 3/19 anonim ***** válasza:
57%
Ne mástól várd a boldogságot. A gyerek sem fogja meghozni, amíg nélküle nem vagy az. A gyerek nem akkora rózsaszín felhő, mint sokszor el akarják hitetni. Rengeteg hiszti, nyűg, dac, lemondás. Fárasztó és sokba kerül, és egyáltalán nem biztos, hogy normális gyereked lesz, bármennyi energiát is fektetsz belé. A párkapcsolatot is próbára teszi. Nem a gyereknek kell kitöltenie az üres életet, a gyerek nem szórakoztatásra van, nem saját magad örömére kell, hogy szüld.
2023. febr. 11. 11:39
 4/19 anonim ***** válasza:
55%

Hát, nekem pl. úgy, hogy ezer és egy hobbim van (olvasás, TV, írás, utazás, zene...), és még így is a munka és barátok mellett alig jut ezekre idő, szóval nemhogy nem unatkozom, de még mindig van is ezer restanciám.

Nekem nagyon nem kellene gyerek.

38/N

2023. febr. 11. 11:42
 5/19 babyboom567 ***** válasza:
35%

Ha nem szeretsz önkénteskedni(önzetlenül segíteni másokon),akkor a gyerek téged kicsinálna.

Nagyon nagyon sajnálom a helyzeted különben.

2023. febr. 11. 11:43
 6/19 anonim ***** válasza:
72%

"A munka/karrier annyira nem hűha, nincs semmi izgalmas hobbim"

Hát, mondjuk ez a baj!

Akkor ezen a két dolgon lehet dolgozni:

- jobb, izgalmasabb munka (ehhez lehet, hogy tanulni is kell előtte, de az nem baj)

- több, izgalmasabb, változatosabb hobbi

2023. febr. 11. 11:44
 7/19 babyboom567 ***** válasza:
75%
Különben meg,rengeteg helyen szükség van rád, csak nem tudsz róla.A kutya és cicamenhelyek,erőn felül mentik az állatokat,gyerek nélkül ideális segítő lennél.Lehetnél ideiglenes befogadó is,és az állatoknál nincs hálásabb.Mondanám,hogy dolgozz gyerekek közelébe, de ilyen lelkiállapotban ez nagyon rossz ötlet.Nevelőszülőnek kb lasszóval fogják az embereket,de ebbe is belerokkannál, mikor valakit vissza kellene gondoznod a családjához.
2023. febr. 11. 12:07
 8/19 anonim ***** válasza:
5%
Ha benned felmerül a kérdés, akkor neked sehogy.
2023. febr. 11. 12:07
 9/19 anonim ***** válasza:
59%
A mai világban pedig annyi sok hobbija lehet az embernek.
2023. febr. 11. 12:08
 10/19 anonim ***** válasza:
22%

Nekünk bejott a társastánc,rocky mambo,cha cha cha. Nyaranta tánctábor Balcsin,amiben volt bál is,báli ruhával, különböző játékok nyereményekkel. Szilveszterkor táncos buli volt. Jó a társaság heti 1-2 óra tanulás ,móka,nevetés. A havi egy össztáncnál kiöltözés,lazulás stb. Nagyon mókás időtöltés,otthon is gyakoroltunk a táncra és nem baj ha 2 bal lábad van😉

[link]

2023. febr. 11. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!