Már több mint másfél éve próbálkozunk de nem jön össze a baba?
Orvosi segítség nélkül kevés esély van .. lehet elég csak egy két vitamin , de ehhez is kellene pár vérvétel amit orvos értékel ki
A gyakori népével aligha leszel terhes ..
Először is valószínűleg nagyon rá vagytok stresszelve, hisz mint írtad is, még sírógörcsöt is kapsz.
Ezt a részt kellene megoldanotok, illetve, akár egy orvosi kivizsgálás sem árt.
De ez így szokott lenni. Minél jobban rástresszelsz valamennyire, annál jobban nem fog összejönni.
Mi az, hogy kímélnétek az orvosi beavatkozást? Kivizsgálás kell, nem a csodára várni.
Elmész a nőgyógyászhoz általános vizsgálatra, elmondod, hogy 1,5 éve nem jön össze, kér vizsgálatokat, te meg pluszban beutalót endokrinológushoz, a párodnak spermavizsgálatra.
Másfél év után be kell fejezni a siránkozást és a csodavárást.
Ki kell magatokat vizsgáltatni.
Ha orvosi beavatkozást kímélnétek(?), akkor el kell dönteni, mennyire akartok tényleg gyereket.
Lehet, hogy nem lesz rá szükségetek, de lehet, hogy csak úgy lehet. Példának okáért: valakinek mindkét petevezetéke el van záródva, az sehogy máshogy nem tud teherbe esni, mint lombikkal.
Ami a "nem jon ossze" reszt illeti....Meselj egy kicsit magatokrol, munkatokrol illetve ki mennyire karrierista....Amint azt mar masok is irtak, a tulzott probalkozas, a stressz a legnagyobb ellensege a teherbe esesnek.
Az oregek regen azt mondtak "ha nem tojik a tyuk, kakast kell cserelni"....
Tavolitsatok el az eletetekbol a stressz faktort, eljetek nyugodt kiegyensulyozott eletet, nem kell futni a karrier es penz utan, es cserebe ...lesz gyerek.
Ellenkezoleg, semmilyen orvosi beavatkozas nem fog segiteni, ha pszihikailag ti ennyire gorcsosen be vagytok rogzodve.
Hát akkor várjatok még évekig a csodára, mit lehet erre mindani?
Én nem értem az ilyen embereket, gyereket akarnak, de 1,5 év után orvos helyett a gyakorin kérdegetnek. Nem látunk belétek. Lehet, hogy valami eü-i problémátok van, amit kezelni kell, különben sosem lesz gyereketek.
Azt se értem, miért olyan nagy dolog orvoshoz menni, nem lombikkal kezdtek.
#5. Leveltetu
Könyörögve kérlek, ne adj ilyen tanácsokat, ha arra is képtelen vagy, hogy helyesen leírd a 'pszichikai' szót...
Az orvosi beavatkozást nem kímélni kell, hanem elvégezni.
Lehet úgy dönteni, hogy bizonyos dolgokat nem szeretnétek ( inszem, lombik)
A kivizsgálások a természetes fogantatáshoz is kellenek 1,5 èv sikertelenség után.
Lehet van az apajelöltnélm/ pàrodnál, férjednélegy aprócska gond, mondjuk egy herevisszér ( amit amúgy nem csak akkor kell komolyanvenni, ha gyereket akar az ember, csak leggyakrabban akkor derül ki)
Vagy rossz a spermakèpr.
Vagy van valamilyen fertőzésetek,
vagy neked a hormonjaid nincsenek rendben.
Lehet egy kèt vitaminnal vagy életmódváltással vagy bàrmivel orvosolható. De lehet elzàródva a petevezeték.
Lehet magas prolaktin. Lehet alacsony progeszteron.. tehát begfogan aztán ahogy ez megtörtént el is megy..
Ezeket mind eleve akkor is orvosolni kellene, ha nem akarnàtok gyereket.
Aztán van egy olyan opció, hogy ténlyeg semmi baj sincs, csak a stressz és életmód gátolja. Vagy ki tudja mi?
Tehát nem sirdnkozni kell, hanem felrázni magatokat és tenni azért, hogy elétjétek a célotokat.
Hozzáteszem, hogy nàlunk a családban 2 pàr is van, ahol vègül “kímélték az orvosokat” inkább örökbefogadtak, mert nem akarták a nő szervezetét az inszeminàció ès a lombik kezeléssel is terhelni.
De ők tudták már mi a baj, mert 1 év utàn elmentek kivizsgáltatni magukat.
18 évesen 6 hó után már dokihoz akartam menni mikor nem sikerült, de pont összejött.
37 évesen viszont mentem is, 40 előtt született a 3.
Van olyan rokon aki nem akart dokit nem is lett gyerekük.
Nekem az exemmel 6 évig nem sikerült, rá is ment a kapcsolatunk.. Egészségügyi szempontból mindketten rendben voltunk, valószínűleg a túl sok stressz miatt nem sikerült.
Majd a férjemmel az első alkalommal összejött, pedig akkor pont nem volt napirenden a gyerekvállalás téma, abban a hónapban összesen háromszor voltunk együtt,mert végig váltóműszakban dolgoztunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!