2 év próbálkozás és 2 sikertelen inszem után endokrinológus?
Figyelt kérdés
2 éve próbálkozunk babával, az orvosom elküldött hormon vérvételre, átjarhatóságira, de sehol nem talált problémát. Párom is volt vizsgálatokon, kicsit alacsony a spermaszám, de nem annyira veszélyes és vitaminokkal javult is. Volt már 2 sikertelen inszeminációm, viszont arra gondoltam a 3. előtt elmennék egy teljes hormonkivizsgálásra, mivel elképzelhetetlennek tartom, hogy nincs probléma és inszemmel sem sikerül. Mit gondoltok erről? Van olyan akinek az endokrinológus megtalálta a problémát?2022. dec. 28. 15:20
21/32 A kérdező kommentje:
Én 35 vagyok, párom 32 lesz. Jah hát gondoltam, hogy ott se tudnak mindenkihez úgy hozzáállni ahogy kell, első körben én a kezembe vettem az irányitást és kértem a háziorvosomtól nagy labort minkettőnknek, jövő héten megyek az endokrinológushoz az eredményekkel, aztán meglátjuk
2023. jan. 4. 14:29
22/32 anonim válasza:
Endokrinológusnak a nagylabor édes kevés. Legalább a TSH, fT3, fT4, anti-TPO és anti-TG pajzsmirigy hormoneredményeket is vidd, valamint terheléses cukor-inzulin (0-60-120 perces) eredményeket is. Ezek nélkül csak egy felesleges köröd lesz, előrébb nem jutsz. Synlabban megcsinálják 2-3 nap alatt.
23/32 A kérdező kommentje:
Elvileg úgy kértem az orvosomtól hogy ezek is legyenek benne, mondtam, hogy mihez kell
2023. jan. 4. 14:45
24/32 Ypszilon1980 válasza:
Ugye az a kérdés mi mikor milyen helyzetben számít. Nekünk eleve lombik van lehetőségbe véve, legalábbis előirányozva, de persze az eredményektől függően változhat. Nekünk a női tagnak nagyon sok mindent megkértek, de pl. IR vizsgálatot nem. Inkább azt látom ebben is, hogy van akinek kérnek ezt-azt, valakinek nem, van akinek csak inszem. után, van akinek csak lombik előtt, van akinek csak a második lombiknál, szóval a meddőségiben sem igazán egyértelmű, személyre szabott, de hogy mi alapján, az jó kérdés. De hát 2 eset van, vagy úgy csinálod ahogy a dokid javasolja, abban a folyamatban, vagy másoktól megkérdezed, fórumokon tájékozódsz és magadnak elintézed. Mi az előbbit választottuk, mert mi naívak vagyunk, megbízunk az orvosokban.
25/32 A kérdező kommentje:
24es eleinte én is így voltam vele, hogy megbíztam benne, de most már azt látom, hogy őt nem annyira érdekli a dolog és ha rajta múlik akkor nem is fog a közeljövőben sikerülni
2023. jan. 4. 15:05
26/32 Ypszilon1980 válasza:
25: Én most ezt nem negatív dologként írtam le,mert ha valaki pluszban elvégezteti pl. az IR-t és viszi az eredményt, akkor nyilván azzal előrébb van, ha a doki akkor kérte volna, az plusz idő és semmittevés megint. Bajt nem okoz vele. Mi még tapasztalatlanok vagyunk ebben, így elhiszünk mindent, de egyelőre még kivárunk.
27/32 anonim válasza:
Lehet hogy változó hogy melyik meddőségiben mit kérnek vagy mennyire térnek ki különböző vizsgálokra.Nekünk több év volt mire elmentünk meddőségiben, addig én sok minden megcsináltattam magán úton mert kerestük a hogy mi lehet a gond.
28/32 anonim válasza:
Háziorvos nem mindent tud kiírni. Plusz a három pontos mérésre emlékeznél, ha volt.
29/32 A kérdező kommentje:
Ha valami kell még akkor biztos elküld az endokrinológus, ezt a nagy labort a barátnőm javasolta aki pajzsmiriggyel jár endokrinológushoz, hogy azért egy ilyet legalább csináltassak, valamit mégiscsak lát rajta
2023. jan. 5. 09:48
30/32 anonim válasza:
Én csak azért mondom, hogy egy felesleges kört megspórolj. De persze csináld úgy, ahogy jónak látod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!