Akinek nagyon erős menstruációs görcsei vannak, annak az átjárhatósági vizsgálat után változhat ez?
Valami biztos nem oké velem, mert sokszor ájulás határig jutok, hányok, hasmenésem van, a menstruációs görcseimtől.
Pedig nem vagyok rosszul levős fajta, nem ájultam még soha el és nem szoktam hányni túl gyakran. Régen nem volt ez így, alig fájt a hasam tizenéves koromban, csak most az elmúlt 4-5 évben ilyen borzalmas.
Már endometriózisra is gondoltam, de azért csak nem az van...
És eközben nem akar összejönni a baba már több mint egy éve. :/ Most beutaltak átjárhatóságira. Attól félek, hogy van valami kisebb elzáródás és nagyon fog fájni, de úgy vagyok vele, hogy annál nem lehet sokkal rosszabb, mint amikor ilyen nagyon durva menstruációs görcseim vannak.
Van valami utóhatása az átjárhatóságinak? Jobban fog fájni tőle a következő menstruáció? Vagy ha volt valami elzáródás és ez ki tudja mosni, akkor épphogy kevésbé?
Nekem is ilyen komoly görcseim voltak minden hónapban, erős fájdalomcsillapítókon éltem olyankor napokig.
Ráadásul hasmenéssel párosult...
Senki nem említette hogy ez endometriózis lenne, de én is arra gondolok.
Amikor nem akart összejönni a baba, elkezdtem nagy dózisban vitaminokat szedni, és kúraszerűen barátcserjét. A görcsök megszűntek, a gyógyszereket elhagytam, esetleg néha magnéziumot vettem be helyette.
Az átjárhatósági engem eléggé megviselt, utána majdnem elájultam kétszer is hazafelé menet. Az egyébként nem tudja megállapítani ha van endometriózis, de nálam részleges elzáródást mutatott.
A baba végül 4 év várakozás, és egy gyógyfürdő hatására fogant meg. A szülés után se jöttek vissza a korábbi brutál erős görcsök.
Na megvolt a hsg vizsgálat és átjárható volt mindkét petevezetékem. Eléggé fájt, de összességében jól viseltem.
Ettől még lehet endometriózisom?
Persze. Naiv vagy ha azt gondolod, hogy "de azért csak nem az van..."
Én direkt ezért kértem az átjárhatóságit laparoszkópiával, mert felmerült az endo gyanú. És be is igazolódott, amit ott meg is tudtak csinálni. Közben átjárható voltam és még a méhtükrözést is megcsinálták.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!