Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Vannak olyanok akiknek feltehe...

Vannak olyanok akiknek feltehetően a dohányzás miatt nem jön a gyerek?

Figyelt kérdés
2022. aug. 14. 11:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
26%
Igen van. A dohányzás hatására összeszűkül a petevezeték és ez épp elég, hogy ne legyen terhes.
2022. aug. 14. 11:59
 2/13 anonim ***** válasza:
41%
kizárt
2022. aug. 14. 11:59
 3/13 anonim ***** válasza:
81%

Igen van. Egyik barátnőmnél pont ez volt a probléma.

Férfiaknál és nőknél is bizonyítottan, nagyban rontja a fogamzás képességét. Természetesen, van akinek nem okoz problémát, de sok esetben a dohányzás erősen rájátszik a meddőségre.

2022. aug. 14. 12:15
 4/13 anonim ***** válasza:
12%
Ha fiatal vagy és termékeny akkor kizárt.. de ha már idősebb vagy akkor megeshet
2022. aug. 14. 12:17
 5/13 anonim ***** válasza:
53%

Én 16tól 26 éves koromig aktívdohányos voltam. Akkor tettem le a cigit, baba miatt. Elötte napi 2 dobozzal szívtam. 1 évig nem jött össze a baba. Elmentem kivizsgálasokra, mind a 2 petevezetékem olyan szinten roncsolódott, hogy azért nem estem teherbe. Átjárhatósagi beavatkozasom volt. Utana 2 honapra terhes is lettem. Viszont a placenta belenőtt a méhembe, így 28 évesen kivették a méhem.

A doki szerint ez mind a cigi hatása volt.

2022. aug. 14. 12:21
 6/13 anonim ***** válasza:
69%

Ugyan már.. a cigi szűkíti az ereket a perifériákon,de ilyen hatása igazán 20-30 év után jelentkezik. Feltetelezem egy huszonéves nem dohányzik csecsemőkorától..

Aktív káros hatása a tüdőre,a felső légutakra és a nagyobb erekre ( nyaki vénák) van rövidebb távon,annak meg semmi köze a fogamzáshoz. Férfiaknál inkább erekciós problémát okozhat szintén jó 10-15 év masszív bagózás után.

Nem támogatom a cigit,bár senki ne szívná,de kicsit ez is túl van dramatizálva.

2022. aug. 14. 12:41
 7/13 anonim ***** válasza:
70%

#6-os konkrét esetről írtak mások, akiknél a dohányzás okozott meddőséget. Mindenki szervezete máshogy reagál a környezeti hatásokra, van aki jobban tolerálja a nikotint és van aki egyáltalán nem.

Feltételezed, az illető nem dohányzik csecsemő korától: aki tizenéves korától elszív napi 1-2 dobozzal annál igenis előfordulhat, hogy 30 éves korára gondjai lesznek az utódlással.

1940 óta vizsgálják a dohányzás fogamzóképességre gyakorolt hatását, azért van már némi info a dolog hátteréről, csak utána kéne nézni egy kicsit.

2022. aug. 14. 13:10
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A kolléganőm még terhesen sem teszile a bagót, sovány nem kicsit 42 évesen szülte a 4.gyerekét.

Szerintem a bagó nem sokat oszt vagy szoroz,igen nem egészséges, de van akire elég ránézni és van aki éveket küzd a gyerekért.

2022. aug. 14. 15:08
 9/13 anonim ***** válasza:

#7 " konkrét esetről írtak mások, akiknél a dohányzás okozott meddőséget."

Csupán feltételezésekről írtak, mert ezek nem bizonyíthatóak.

Az én storym pl szinte ugyan az mint a fentebb leírt (nem j9tt a vana, átjárhatósági stb) majd terhesség kötepétől elöregedett lepény és hasonló problémák.

A dokim is mondta h ha nem tudná h életemben nem bagóztam (tényleg még csak ki sem próbáltam soha) azt mondaná h még most is szívom amiatt van.

ennyit a 40 éves kutatásokról.

Sejtelmük nrm volt róla h miért.

Bezzeg a nem ma barnult szomszédja nagyanyámnak már az 5. gyereket szüli gond nélkül, úgy h 12 éves kora óta cigizik és terhesen is szívta.

Egyik gyerekének sincs semmi baja

2022. aug. 14. 19:30
 10/13 anonim ***** válasza:
54%
petevezető átjárhatósági probléma felszálló fertőzés miatt van, nem a cigitől…
2022. aug. 14. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!