Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ha az lenne az utolsó esélyed...

Ha az lenne az utolsó esélyed a gyerekvállalásra, vennél másik petesejtet?

Figyelt kérdés
Úgy alakult, hogy ez a lehetőség merült fel, mivel a női oldalon "túl gyengék" a petesejtek (nem biztos, hogy pontosan fogalmazom, de ez a lényeg). Kérdés, hogy ki mit gondol, ha ez lenne az utolsó esély? Mennyire lenne más tőlünk a születendő gyermek? (persze tudom, nem lehet tudni, gondolom a genetika beleszólhat)
2022. aug. 12. 08:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%
Én meg próbálnám. A várandósság is egy kötelék úgymond.
2022. aug. 12. 12:40
 12/16 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon nehéz kérdés. Alapvetően én is azt mondanám, hogy inkább az örökbefogadást választanám (tudom mi a folyamata, az örökbe.hu rendszeres olvasója vagyok). Viszont ez függ a férj hozzáállásától is. Még mikor nem sikerült a terhesség, kérdeztem tőle, és azt mondta, ő akkor inkább nem szeretne gyereket, nem fogadna örökbe. Tehát ha mindenképp gyereket szeretnék, akkor maradna ez az út. Szerintem megpróbálnám. Amennyiben a férjnek is oké ez így. Persze neki abból a szempontból könnyebb, hogy biológiailag az övé a gyerek, de egy ismeretlen biológiai anya benne is ellenérzéseket válthat ki. Úgy pedig nem szülnék, mert ez egy lelkileg bonyolult folyamat amúgy is, csak akkor vállalnám, ha a férfi is maximálisan támogató lenne. Akkor viszont szerintem igen.
2022. aug. 12. 13:06
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Rokonomtól elfogadnék petesejtet ilyen esetben, idegentől nem. Mert akkor legalább az én "vérem" is lenne a gyerek. Persze a férjemnek is lenne beleszólása ebbe, el tudnám fogadni azt is ha elutasító ezzel kapcsolatban.

Sokáig meddők voltunk mi is, és végigbeszéltük a szóba jöhető lehetőségeket - a kérdésben szereplőt nem, mert más jellegű problémák voltak nálunk - és abban egyetértettünk, hogy pl.az örökbefogadás lehetősége nálunk teljesen ki van zárva, mert csak vérszerinti gyermeket szeretnénk.

Ebből kiindulva írtam, hogy csak családból származó donorpetesejtet tudnék elképzelni.

2022. aug. 12. 17:18
 14/16 anonim ***** válasza:
52%
A donor petesejt eseteben az embrio a terhesseg alatt atveszi az anyai genetika egy részét, szoval a kerdesedre a válasz en bevallalnam. Nalunk most lesz a kulfoldi klinikaval az elbeszelgetes es ha az eredmenyeink alapjan ezt javasoljak akkor ez lesz a mi utunk.
2022. aug. 13. 09:01
 15/16 anonim ***** válasza:
74%

Ha a donor petesejt/embrió átvenné az anyai genetika

egy részét, akkor nem lenne olyan népszerű külföldön a béranyaság. Mégis ki akarná, hogy egy vadidegen nőre hasonlítson a gyerek? (Persze az más, amikor az édesanya a terhesség kihordására képtelen, és amiatt folyamodik ehhez a lehetőséghez.) Úgyhogy én ezt nem hiszem hogy így van.

2022. aug. 13. 16:38
 16/16 anonim ***** válasza:
15os google a baratot, olvass utanna. 10-20% ban veszi at az anya genetikajat. Plusz a donort is ugy valasztjak ki hogy hasonlitson a szülőkre.
2022. aug. 13. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!