Hogy dolgozzam fel, hogy nem lehet gyerekem?
"Majd' 3 éve még kicsit más volt a helyzet ( válság, infláció,egyre erősödő aszály, rezsiemelkedés etc)"
OMG, te komolyan olyan naív voltál, hogy azt hitted, hogy megszülöd a gyereket 2020-ban és utána már soha nem lesz rosszabb a világ, hanem mindig csak jobb?
Nem beszéltél a nagyszüleiddel, akik túléltek (vagy nem) legalább 1 világháborút?
Nem beszéltél a szüleiddel, akik a kommunizmus alatt nőttek fel, és talán az alatt is szültek téged? Te jelenleg 100x jobban élsz mindkettőjüknél.
Én pl. mindig nagyon akartam testvért, de sajnos egyke vagyok, és ezt nagyon sajnálom. Pár éve megtudtam, hogy a délszláv háború(!) miatt nincsen testvérem. Nagyon haragszom emiatt a szüleimre, mert ők is akartak volna még gyereket, de utána már nem jött össze.
Soha nincsen megfelelő időpont gyerekvállalásra. Csak az van, hogy igazán akarod-e vagy nem.
Megmutatnám néhány gyerekes ismerősöm hétköznapjait, elmenne a kedved igen hamar...
Vagy akár a párom unokaöccseit, hogy normális nevelés mellett is milyen, mikor rossz közegbe kerül, mert te hiába adsz meg mindent, azzal nem tudsz mit tenni, mikor a környezetben drogosok és alkoholisták a 14 évesek. Elég durva jelenségek vannak. Aki nem csukott szemmel jár, az látja.
Miért akarod feldolgozni? Miért törődnél bele? Ha tényleg szeretnél, akkor tegyél érte! Rengeteg lehetőség van.
Én képtelen voltam beletörődni a meddőségbe, és lett végül gyerekem. De soha egy percig nem gondoltam azt a hosszú évek alatt, amíg babát szerettünk volna, hogy gyermektelen maradok. El nem tudtam képzelni ezt az opciót, és lett is végül. Nem szabad feladni.
Hát sz*r érzés lehet, de élvezd az életet. Légy szabad, csinálj őrültséget, menj óvodába dolgozni. Utána garantáltan nem akarsz gyereket. Na viccet félretéve így is lehet kerek az élet. Nem értem miért mindenkinek a férj/feleség-család,gyerek mókuskerék kell. Egyedül miért nem tudsz boldog lenni?
Benned van a hiba, hogy azt hiszed akkor hiperszuper lesz minden, ha ott a gyerek, DE NEM, mert aki ilyen megszállottan ragaszkodik vmihez/vkihez az egyedül nem boldog. Keresd magadban a hibát, mert ott van, jó mélyen!
Amúgy ez miatt ne érezd magad defektesnek, mert szerintem ez generálja még jobban a gyerek utáni vágyat. Erről nem tehetsz/tehettek. Azt is megértem, hogy így egy űrt hagy maga után. Írták az örökbefogadást is. Tény és való szép dolog, de erre mennyire tudsz felkészülni? Az emberben szerintem akkor is motoszkál az, hogy milyen lenne, ha saját gyerek lenne. Persze, hogy nem ugyanaz és ez természetes. Biztosan tudnál róla ugyanúgy gondoskodni és a szívetekhez nőne, de akkor sem ugyanaz bárki bármit is mond.. szerintem. Nem vagyok ilyen helyzetben, valamint már nem is leszek, mert van gyerekem, de magamból kiindulva, ha lenne egy ilyen adott helyzet, lehet így sem tudnék örökbe fogadni egy gyereket. Már csak nézzük azt a részét, hogy ritka ha egy újszülötthöz lesz szerencséje a párnak( márpedig gondolom te is szeretnéd átélni ezt a “csecsemő/baba kort”), másrészt nagyon sok idő mire tényleg valami kézzel fogható dolog is történik, több év. Nem írtad, hány éves/évesek vagytok?
17-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!