Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Meddő nőtársaim, ragadtatok...

Meddő nőtársaim, ragadtatok már benn egy biztonságosnak vélt munkahelyen csak a meddőségetek miatt?

Figyelt kérdés

Már régóta érzem, hogy váltani szeretnék.

Elvileg lombikoznunk kellene, de én még mindig hiszem hogy természetes úton is jöhet a baba, csak várni kell rá.

Igazából nem is tanács miatt kérdezem, inkább csak érdekel hogy hányan vagytok még hasonló cipőben...

Gondolom nem én vagyok az egyetlen aki hosszú évek után fél kilépni egy biztonságot nyújtó állóvíz jellegű cégből, csak a kockáztatás miatt mivel ugye ha a felmondási idő és a próbaidő között sikerül a baba akkor valószínűleg egyből kirúgnának.

(ugye próbaidő alatt nem védi semmi a friss kismamát)

Az eltitkolás nálam nem opció, mert hazudni nem csak nem tudok de nem is szeretnék titkot csinálni belőle, hogy próbálkozunk a babával.

Igazából csak szívesen meghallgatnám, hogy ti hogy vagytok ezzel a témával kapcsolatban?

Mertek vagy akár mertetek váltani?

Volt vagy van bennetek hasonló jellegű félelem?

2022. júl. 20. 14:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%

Persze, biztos van még olyan hülye, aki a csodára vár, mikor egyértűen nem akar összejönni magától a baba.

A kolléganőm is ezzel a várással cseszett el 4 évet, azóta is bánja. Mondjuk, nem is értettem, mire várt, ha nem megy lombikra, szerintem még mindig várhatna.

Mondd, te meddig szivatod még magad?

2022. júl. 20. 14:48
 2/16 anonim ***** válasza:
77%
Nekem abszolút gyerekesszülő-barát a munkahelyem, sose nézi senki, mikor megyek be, mit csinálok, és a szakmám is szerethető, ezért úgy voltam vele, hogy onnan akarok szülni menni. Én is hasonlóan voltam, lombikot ne, úgyis jön majd természetes úton. Jött is: 6 év után.
2022. júl. 20. 15:15
 3/16 A kérdező kommentje:
2-es ez szuper. Nagyon örülök neked. Jó ilyet olvasni.
2022. júl. 20. 15:43
 4/16 anonim ***** válasza:
86%

Ez kb a legrosszabb így.

Én biztos váltanék és nem verném nagy dobra, hogy próbálkozunk.

Gondolom ha már szóba jött a lombik akkor tudjátok, hogy mi a probléma. De ha teljesen elzárkózol tőle, akkor ne hagyd hogy más területen hátráltasson a próbálkozás.

2022. júl. 20. 16:02
 5/16 anonim ***** válasza:
87%

"Én biztos váltanék és nem verném nagy dobra, hogy próbálkozunk."

Ja, csak azért nem szabad elfelejteni, hogy ha végül mégis lombikra mennének, akkor rengeteget fog hiányozni a munkahelyéről, vajon mennyire tolerálják ezt ott, ahol nem régóta dolgozik csak?

2022. júl. 20. 16:06
 6/16 anonim ***** válasza:
83%

Ha a lombik nem opció, akkor ezek szerint még baromira ráérsz. Ha olyan baromira ráérsz, akkor miért nem váltazs munkahelyet, és abban a 4-5 hónapban védekeztek és kezditek utána újra a próbálkozást?

Még lehet jót is tenne.

2022. júl. 20. 16:28
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Én lombik előtt voltam nagyon kiégve, besokalltam a munkahelyen, de tudtam, a józan ész azt diktálja, ha végig akarom csinálni a lombikot, most nem válthatok (arra meg nincs időm, hogy új helyen bebetonozzam magam, és addig halogassak). A jelenlegi munkahelyem amellett, hogy elég biztos, a táppénz miatt sem szólt soha, pedig bőven kellett hiányoznom. Ez sem mindegy.

A 2. lombik végül sikerült, így most nem aktuális, de ha az 5 db államit végigvittem volna sikertelenül, és továbbra is úgy érzem, nem bírom azon a helyen, na akkor váltottam volna. 9 éve lesz, hogy ott dolgozom, és bizony, voltak hullámvölgyek.

Ha te még vársz a lombikkal, akkor jót tehet egy váltás, hisz talán a stressz alól is felszabadulnál egyúttal. 🙂

33N

2022. júl. 20. 17:14
 8/16 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező hány éves vagy? Hány éve nem jön a baba? Hogy áll most az AMH szinted?

Én anno 28 évesen, 3 év próbálkozás, 5 sikertelen inszem után feladtam (lombik jött volna), hogy vagy lesz természetesen, vagy nem (azért sejtettem, hogy ez utóbbi lesz). Eltelt 4 év a teljes tagadásban. Aztán a nőgyógyászom unszolására néztünk AMH-t, hormonokat. Kiderült, hogy elég alacsony 32 éves létemre, kb. 40 éves nőének felel meg. Megmondta kerekperec: most még van esély, de akkor ütni a vasat, amíg meleg, félre a daccal, irány a lombik.

Szótfogadtam. Most babát várok. Ki tudja, mi lett volna, ha csak egy évet várok... Kolléganőmnek ilyen korban egy év alatt kimerült a petefészke, Már lóadagnyi stimuval sem tudtak neki tüszőt növeszteni, vagy max 1-t, amiből semmi sem lett.

2022. júl. 20. 17:23
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly én is ebben a cipőben jártam. Ősszel majdnem felmondtam, de végül szerencsére cégen belüli áthelyezéssel volt megoldva a dolog. Márciusban kezdtük volna a meddőségi központban a vizsgálatokat. Ha ősszel munkahelyet váltok mondjuk a próbaidő letelt volna de bíztam benne, hogy bármikor jöhet a baba. Végül le kellett mondanom a meddőségit, mert februárban megfogant a kis kincsünk😊

A próbálkozást képtelen lettem volna munkahelyváltás miatt szüneteltetni hónapokra. Bennem is erős volt az az érzés, hogy biztosan akkor fog sikerülni, mikor "nem kéne".

2022. júl. 20. 17:28
 10/16 anonim ***** válasza:
91%
#8 Nem tudom, hallottál-e róla, de az AMH nőhet is. Nekem 0,1-ről nőtt 0,35-re és akkor még nem is szedtem a petefészek-regeneráló mennyiségű q10-et, csak étrendet váltottam! A nagy dózisú Q10 után fogantam spontán (40+), csodálatos kisbabám született egy mennyei terhesség után… Az a meddőségi doki mondta a q10-et, aki lombikra akart küldeni. Baromira ki van szolgáltatva a szervezeted annak, hogy mit hiszel (el)… Nyilván, ha azt “sejted” hogy nem, akkor az nem egy húdenagyon támogató, nem fogsz utánajárni a lehetőségeknek se. Pedig ha valami totálisan alárendelt a pszichének, az a női hormonháztartás! Ezért van meddőségi kp., ahol konkrétan egy csomó ilyen dologra rá is kérdeznek, mert megpróbálják kiszűrni azokat, akiknél pszichés blokkok állnak a teherbeesési nehézségek hátterében.
2022. júl. 20. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!