Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Lehet, hogy soha többé nem...

Lehet, hogy soha többé nem fogok menstruálni?

Figyelt kérdés

Utoljára 2020 szeptemberében jött meg, utána sajnos komoly étkezési zavarom lett, ami nagyjából idén január/februárig tartott. A súlyom március óta normális (azóta stagnál), annál még több is vagyok, mint amikor abbamaradt. (Kb. 172 cm 67 kg)

Próbálok türelmes lenni, de semmi jelét nem érzem, hogy meg akarna jönni. Normálisan eszem, heti pár alkalommal sportolok, minden nap sétálok. Mentálisan teljesen jól érzem magam, jól megy a munkám, nem mondható nagyon stresszesnek az életem. A férjemmel már szeretnénk gyereket, ez volt a fő motivációm, hogy meg akarjak gyógyulni. Mi lehet a gond? Lehet, hogy nem állnak már vissza a dolgok?

Kivizsgáláson voltam, a cukrom, a pajzsmirigyem rendben van, nincs cisztám. Az ösztrogénszintem nagyon alacsony, a kortizol magas, a többi érték rendben volt. A nőgyógyász azt mondta legyek türelmes.

30 éves vagyok

2022. jún. 1. 15:58
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

2020 előtt rendszeres és "normális" volt a ciklusod?

Alacsony ösztrogén szintre barátcserjét, méhpempőt esetleg még lehetne próbálni.

2022. jún. 1. 16:04
 2/6 anonim ***** válasza:
82%

Nekem a covid oltás után kb fél évig nem jött meg (nem akarok ebből oltás vitát, csak leírom a körülmények miatt).

Az értékeim hasonlóak voltak, csak nekem még a tesztoszteron is magas volt. Nekem a nőgyógyász három dolgot ajánlott: Premens kapszula 3 hónapig, Womens cream (ez egy női hormonos testápoló), valamint Novafam inosit kapszula. Nekem ez a hármas 2 hónap alatt meghozta a menstruációmat. Aztán a Premenst abbahagytam, a másik kettőt használtam tovább, kb napra pontosan megjött mindig. Már nem használom, mert terhes lettem.

Szerintem érdemes rákérdezned orvosnál, hogy neked ezek vagy valami hasonló készítmény nem használnának-e.

2022. jún. 1. 16:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyanígy étkezési zavar miatt fél év volt kb mikor nem jött meg.
2022. jún. 1. 16:08
 4/6 anonim ***** válasza:
89%
Aztán magától visszaállt. Ha tényleg emiatt nem jön meg (márpedig a körülményeket tekintve sanszos), akkor lehet még a tested nem áll készen rá, hisz még csak 3-4 hónapja van normális súlyod. Lehet tényleg még pici türelem kell hozzá. Esetleg teákat, vitaminokat próbálni addig is.
2022. jún. 1. 16:12
 5/6 anonim ***** válasza:
92%
A nőgyógyásznak igaza van, legyél türelmes. A testednek idő kell, mire újratölti a raktárait, és elhiszi, hogy tényleg adsz neki enni, és nem kell már a veszély miatt kikapcsolnia a reprodukciós funkciót, a 3 hónap még ezek szerint nem volt elég.
2022. jún. 1. 16:17
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ mindenkinek!

A betegség előtt normális ciklusaim voltak, 30-32 naposak. Korábban nem volt probléma a ciklusommal, tinikorom óta nem késett egy hétnél többet.

Megpróbálom a barátcserjét, azt mások is javasolták.

2022. jún. 3. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!