Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiús anyukák, mikor (a gyerek...

Fiús anyukák, mikor (a gyerek hány éves korában) beszéltetek elôször arról a gyerekkel, hogy a lányok, nôk menstruálnak?

Figyelt kérdés
Csak fiad van, vagy lányod is?
2021. ápr. 5. 16:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
Fiam és lányom is van. Bejárnak hozzám wcre beszélgetni, így ovis korban tudták.
2021. ápr. 5. 16:23
 2/13 anonim ***** válasza:
94%

Fogalmam sincs, nálunk ez soha nem volt titkolnivaló dolog. Megkérdezékmég kicsinek, mire jó a tampon - látták a dobozt, erre meg normálisan válaszoltunk.

Két fiam és két lányom van. (Mindegyikkel ugyanúgy beszéltünk minden témáról, nem csak "lányos" meg"fiús" dolgokról!)

2021. ápr. 5. 16:24
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Megkérdezte mi az a tampon, én meg válaszoltam. Ennek titoknak kellene lennie? Minden kérdésre szívesen válaszolok a korának megfelelő módon, nincs tabu téma ha tőlem nem kérdezhetik meg ki legyen az?
2021. ápr. 5. 16:31
 4/13 anonim válasza:
100%
Amikor megkérdezte elmondtam neki, elvégre természetes dolog, nem kell titkolni x éves koráig. :)
2021. ápr. 5. 16:41
 5/13 anonim ***** válasza:
81%

Őszintén szólva, még a lányom se tud "eleget", pedig bejár a mosdóba az öccsével együtt, de nem kérdez sokat. 5 éves, egyelőre annyit tud, hogy "anya most vérzik", azért "pelenkázom" (betét) magam. Több nem érdekli.

1, 2, 3, 4

nektek mikor tudott többet?

2021. ápr. 5. 16:48
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Azért kérdezem, mert gondolkodom rajta, hogy beruházok néhány mestruációs bugyiba, amit gondolom a mosdókagylóban kiöblítenék használat után, tehát lenne rá esély, hogy meglátja.

Itthon vagyok egyébként is, ketten vannak, egy ovis és egy bölcsis korú.

2021. ápr. 5. 17:14
 7/13 anonim ***** válasza:
77%
En nem tudom levakarni a fiam, folyton bejön a wc-be utánam (ki tudja nyitni az ajtót), Így konkrétan nagy titkok nincsenek előtte. 14 hónapos. Múltkor pisilni voltam és ő nyújtotta nekem a “betetet” (gyakorlatilag valami papírdarab volt) és tette volna be a nadragomba, ahogy le volt tolva, pedig akkor meg sem volt 😅 szerintem majd amikor már kérdez, akkor el fogom neki mondani. Gondolom olyan 2 éves kora körül már lehet vele így kommunikálni. De most is mondtam neki, hogy köszönöm most nem kell, csak havonta egyszer stb. Szoval azért gondolom majd beépül neki.
2021. ápr. 5. 18:03
 8/13 anonim ***** válasza:
81%
Én a tamponcsere ideje alatt mindig kizártam őket a wc-ből, nekem ez azért már túl intim, így premier plánban sose látták. A fiam 11 éves, tavaly megkérdezte, mi az menstuáció, elmondtam neki, de nem tudom, mennyit fogott belőle, nem izgatja különösebben. A 9 éves húgával volt inkább több komoly beszélgetésem a témában, őt ez tényleg foglalkoztatja.
2021. ápr. 5. 18:11
 9/13 A kérdező kommentje:

Igen, erre azért én is mindig ügyeltem, hogy ne a szemük elôtt. Nekem is túl intim, hiába természetes. Meg ôszintén, én sem örülnék, ha az anyámról ilyen emlékeim lennének.

De tiszteletben tartom, hogy másnál máshogy van, és tervezem is, hogy beszélünk majd errôl a fiúkkal, a kérdés inkább a mikoron van.

2021. ápr. 5. 18:16
 10/13 anonim ***** válasza:
86%

8-as vagyok.

Nekem az a tapasztalatom, hogy ha bizalmi otthon a légkör, akkor a gyerek nem fél rákérdezni. Hallja úgyis itt-ott, nem neked kell egy nagy beszélgetés keretében szóba hozni.

Nálunk először olyan 5-6 éves koruk táján került szóba, amikor megkérdezték, honnan veszi észre egy nő, ha gyereket vár. Ezt a részét is elmondtam, de nem igazán jutott akkor még el a tudatukig. Végül mindkettő konkrétan rákérdezett nálam, hogy mi az a menstruáció, akkor kiderült, hogy valami fogalmuk van már róla, de azt akarták, hogy én tegyem tisztába a dolgokat, és ennek nagyon örültem. Mint írtam, a fiamat nem érdekli azóta, a kislányom kérdezget időnként róla gyakorlati dolgokat is.

Szerintem teljesen érthető, ha nem akarod, hogy ilyenkor rád nyissanak, de akkor szereljetek zárat a fürdőszobaajtóra. :)

2021. ápr. 5. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!