Fiús anyukák, mikor (a gyerek hány éves korában) beszéltetek elôször arról a gyerekkel, hogy a lányok, nôk menstruálnak?
Fogalmam sincs, nálunk ez soha nem volt titkolnivaló dolog. Megkérdezékmég kicsinek, mire jó a tampon - látták a dobozt, erre meg normálisan válaszoltunk.
Két fiam és két lányom van. (Mindegyikkel ugyanúgy beszéltünk minden témáról, nem csak "lányos" meg"fiús" dolgokról!)
Őszintén szólva, még a lányom se tud "eleget", pedig bejár a mosdóba az öccsével együtt, de nem kérdez sokat. 5 éves, egyelőre annyit tud, hogy "anya most vérzik", azért "pelenkázom" (betét) magam. Több nem érdekli.
1, 2, 3, 4
nektek mikor tudott többet?
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Azért kérdezem, mert gondolkodom rajta, hogy beruházok néhány mestruációs bugyiba, amit gondolom a mosdókagylóban kiöblítenék használat után, tehát lenne rá esély, hogy meglátja.
Itthon vagyok egyébként is, ketten vannak, egy ovis és egy bölcsis korú.
Igen, erre azért én is mindig ügyeltem, hogy ne a szemük elôtt. Nekem is túl intim, hiába természetes. Meg ôszintén, én sem örülnék, ha az anyámról ilyen emlékeim lennének.
De tiszteletben tartom, hogy másnál máshogy van, és tervezem is, hogy beszélünk majd errôl a fiúkkal, a kérdés inkább a mikoron van.
8-as vagyok.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha bizalmi otthon a légkör, akkor a gyerek nem fél rákérdezni. Hallja úgyis itt-ott, nem neked kell egy nagy beszélgetés keretében szóba hozni.
Nálunk először olyan 5-6 éves koruk táján került szóba, amikor megkérdezték, honnan veszi észre egy nő, ha gyereket vár. Ezt a részét is elmondtam, de nem igazán jutott akkor még el a tudatukig. Végül mindkettő konkrétan rákérdezett nálam, hogy mi az a menstruáció, akkor kiderült, hogy valami fogalmuk van már róla, de azt akarták, hogy én tegyem tisztába a dolgokat, és ennek nagyon örültem. Mint írtam, a fiamat nem érdekli azóta, a kislányom kérdezget időnként róla gyakorlati dolgokat is.
Szerintem teljesen érthető, ha nem akarod, hogy ilyenkor rád nyissanak, de akkor szereljetek zárat a fürdőszobaajtóra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!