Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiús anyukák, mikor (a gyerek...

Fiús anyukák, mikor (a gyerek hány éves korában) beszéltetek elôször arról a gyerekkel, hogy a lányok, nôk menstruálnak?

Figyelt kérdés
Csak fiad van, vagy lányod is?
2021. ápr. 5. 16:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is mindig nyíltan volt kezelve a menstruáció, ha rákérdezett valamelyik gyerek, akkor elmagyaráztam. A kislányommal 9 éves korában ültünk le beszélgetni erről, megmutattam hogy tegye be a betétet, mi történik ilyenkor a testében. A fiammal erről nem beszélgettem külön, hiszen nálam is és a nővérénél is látja mi történik. Már kamasz fiú, barátnője van, tehát nem okozott neki nagy törést.
2021. ápr. 5. 18:45
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Folyamatosan lát hall dolgokat pici korától a gyerek így nem kell leültetni magyarázni. Sosem csaptam be őket vagy hesegettem el, mindig őszintén válaszoltam a kérdéseikre.

A kicsi fiú most lesz négy éves ő rendkívül érdeklődő egészen odáig, hogy mutasd már a puncid. Persze nem mutatom nyilván de tudja mi a helyzet.

Konkrét kort talán három éves kora előtt mondanám, akkor figyelt fel rá igazán, mert nem fürödtem vele. Persze jött a kérdés miért és elmondtam.

A lányomat jobban érdekelte, vele részletesebben beszéltem erről mikor nagyobbacska lett és jól is tettem mert 9 évesen jött meg a menzesze. Addigra mindent tudott ezzel kapcsolatban.

2021. ápr. 6. 06:29
 13/13 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem nagyon undorito beengedni a gyerekeket mikozben pisiltek/kakaltok/tampont vagy betetet csereltek. Letezik maganszfera tanuljak meg. Hihetetlen hogy ennyi egeszseges szegyenerzet nem szorult egyesekbe.
2021. ápr. 6. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!