Nővéremék és Mi is több mint 5 éve küzdünk azért, hogy teherbeessünk. Úgy néz ki nekik sikerült, de nekünk továbbra sem. Örülök, hogy sikerült nekik, de közben minden egyes orrom alá dörgölt boldog téma a babájukkal kapcsolatban arra emlékeztet, hogy én milyen szerencsétlen vagyok, hogy nekünk nem sikerült még mindig, pedig kislány korom óta Anya akarok lenni, ők nem is akarták annyira mint mi. van még valaki aki hasonló cipőben van? Lehet ezért gonosz vagyok, vagy mondhattok bármit, de borzasztó nehéz magammal megküzdenem ebben a helyzetben. Belefáradtam az egészbe. Körülöttem mindenkinek sikerül, csak nekünk nem, annyi mindent próbáltunk már. Borzasztóan elvagyok keseredve. És akkor még most Tesómék boldogságához is jópofát kéne vágjak. Nem megy 😭
Ők boldogok most, de majd akkor lesz igazi az öröm ha egészséges gyermek születik. Ők is örülnének, ha nektek összejönne. Most ez a legfontosabb nekik és majd mindig ez a lesz téma. Mit evett ivott, mi milyen nehezen ment stb. Emberek vagyunk. De az biztos a gyerek a legjobb dolog a világon. Doktor nem mondott semmit sem ennyi idő után a sikertelen teherbeesesre?
2021. nov. 12. 14:09
2/12 anonim válasza:
Szia! Ki vizsgáltatad magad? Mert hogyha 1 éven belül nem sikerül érdemes ki vizsgálásra menni nektek meg már 5éve nem jön össze. Amúgy meg nagyon sajnálom! Sok sikert kívánok!
2021. nov. 12. 14:11
3/12 anonim válasza:
"...ők nem is akarták annyira mint mi"
Honnan veszed? Rosszindulat....
2021. nov. 12. 14:13
4/12 anonim válasza:
Borzasztó rosszindulatú vagy. Mi 6 évet vártunk, még azok a barátnőim is szültek közben, akik együtt sem voltak a párjukkal, mikor mi már próbálkoztunk, mégis örültem nekik. Neked ráadásul a testvéred várandós. 😕
Azt kell felfognod, hogy attól, hogy nekik most összejött, nektek nem lett sem kevesebb, sem több esélyetek rá. Nincsen limit, hogy x időben és helyen csak x db gyerek születhet vagy foganhat meg. Semmilyen hátrány nem ér titeket azért, mert nekik most jó.
2021. nov. 12. 14:15
5/12 anonim válasza:
Én pont a másik oldalán vagyok a dolognak. Nővéreméknek nem sikerül, de nekem sikerült. Ha vigasztal, erről az oldalról is ugyanolyan rossz, mert próbálok előtte nem vagy keveset beszélni a babáról, mert tudom, hogy rosszul esik neki, és nagyon rossz visszafojtani magam, mert szívem szerint éjjel nappal erről beszélnék. Én is vele szeretnék örülni, így meg próbálok együtt érezni vele. Nem könnyű. Vizsgáltasd ki magad, hátha nem sokára nektek is összejön!
2021. nov. 12. 14:16
6/12 anonim válasza:
Ha még nem tettétek, csináltassatok egy alapos kivizsgálást, hogy van-e egészségügyi oka annak, hogy nem jön össze, te is, a párod is. Ha nincs, pszichés oka is lehet, egyformán akarja-e mindkettőtök, nem görcsöltök-e rá túlságosan, ha ilyen dolog áll a háttérben, egy kicsit vissza kellene lépni, elengedni a témát, romantikázzatok kicsit spontán, ne gyerektervezési céllal, csak hogy ti jól érezzétek magatokat.
2021. nov. 12. 14:21
7/12 anonim válasza:
Érdekes volt egy hasonló kérdés, és ott én is leírtam a másik oldalt hogy az se a legjobb érzés hogy az örömöm el kell fojtsam mert nekünk sikerült és ott kb a porig voltam alázva, mert amiatt verem a nyálam hogy nem ugráltak körbe terhesen. Primitív undorító válaszok voltak és normálisbak tartották hogy random terhes nők miatt elsírja magát.
Mindegy, bocsi.
Az nekem is szemet szúrt, hogy te azzal érvelsz, hogy ők nem is akarták annyira (akkor nem próválkoztak volna 5 évig...)
Inkább meríts abból hogy lám nekik sikerült, neked se lehetetlen.
És örülj már kicsit velük, vágj jó pofát, mert az se jó ha ezzel elmarod magad mellől a szeretteidet.
Lehet egy kis pozitív hozzáállással magadnak is segítenél.
2021. nov. 12. 15:01
8/12 anonim válasza:
Én teljesen megértem a dühödet és csalódottságodat. Tudd, hogy az érzéseid teljesen normálisak. Azonban a dühödet ne a testvéred ellen fordítsd. Hidd el akarták ők nagyon, csak ő így dolgozta fel a sikertelenséget. Ne érezd azt, hogy ő az orrod alá dörgöli. Neki is nehéz. Próbáld meg azt látni, hogy lesz egy unokaöcséd/hugod akinek egy jó fej nagynéni kell, nem olyan valaki aki gyűlöli azt a kicsit. Én a helyedben felkeresnék pszichológust is, akinek őszintén szégyenérzet nélkül tudsz beszélni az érzéseidről. Fel a fejjel, remélem hamarosan összejön nektek is!
2021. nov. 12. 17:09
9/12 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem gyűlölöm a babát, és szívböl örülök hogy sikerült nekik. Nem bántottam a tesómat, csak magamban örlődök, Ő ezt nem tudja. És ez nem rossz indulat, mert nem sajnálom Tőlük, csak folyamatosan azt juttatja eszembe ez a helyzet hogy én a Férjemnek még mindig nem tudtam megadni ezt a csodát. Semmi egészségügyi gondunk nincs, igazából lombikot is próbáltuk már, de a covid folyton közbe szól. Köszönöm azoknak, akik megértő választ adtak.
2021. nov. 13. 07:50
10/12 anonim válasza:
Kedves kérdező! Hasonló cipőben járok mint te. Teljesen meg értelek. 3 éve próbálkozunk. Azóta a családban 3 baba született(sógornőknél) , tegnap tudtam meg hogy a másik sógornőm is várandós. Úgy érzem mi küzdünk azért, hogy babánk legyen másnak az ölébe hullik. Persze tudom, hogy ez nem így van! Tisztában vagyok vele. De ezt az érzést nehéz észérvekkel kiűzni a szívéből. A sógornőm is vágyott a babára, és ez egy örömteli hír.A tegnapi nap kemény volt számomra, azt hiszem még én sem tudom hogy fogom feldolgozni, hogy negyedszer is aszisztálnom kell más várandósságához. De ha háromszor ment negyedszerre is menni fog. Hiszen számukra ez öröm. Azt hiszem úgy kell ezt felfognunk, hogy ez az ő boldogságuk és nem a mi szomorúságunk. A testvéred örömére koncentrálj! Mi nők sok fájdalmat képesek vagyunk elhordozni! Erősek vagyunk. Te is! Kívánom, hogy hamar túl juss ezen a nehézségen. Remélem a szavaim segítenek valamit. Szeretettel:egy sorstársad
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!