Vágyom még egy babára, de nem sikerül. Nem értik, miért gond ez?
Van már gyermekem, és nem jön a következő. Mások azt sugallják, hogy "pff, hát már van", szóval ne legyek szomorú, meg majd jön, ki kell várni, stb. Meg egy kicsit azt is érzem, hogy azt se bánnák, ha nem jönne, pl. sógornőm, mert hát már van, annyira már csak nem kellhet. Nem mondja szavakkal, a kifejezése, viselkedése sugallja, például mindig beszélgettünk ilyenekről, amikor az elsőket vártuk (egyszerre voltunk terhesek) és most, hogy ő már nem akar többet,én meg igen, nem érti, szerintem, és nem is akar róla beszélni sem. Az elmúlt 1.5 évben rá se kérdezett, hogy amúgy hogy vagyunk, ha szóba hoztam, témát váltott 2 mondat után azzal, hogy majd jön, ha jön.
Miért nem érthető, hogy ha egy baba nem jön, amikor várják, az fáj, akár van már akár nincs még?
Amikor eldöntöttük, hogy legyen mégegy, akkor elmeséltem.
Azóta eltelt 1.5 évben 2x hoztam szóba, és mivel nem talált fülekre, nem beszélek róla.
Amúgy meg a kérdés pnot erről született, amit mondasz, hogy "inkább annak örülj, amid van". De miért? Mármint, miért zárja ki ez azt, hogy hiányozzon, aki nincs? Ennyire ellentmondás ez a fejekben?
Amúgy meg, ha valaki barát, akkor nem az a barátság, hogy ha fáj valami, akkor megbeszélhetem vele? Vagy a családdal? Ez csak akokr igaz, ha a másik fél átesik azon, amin én is, és akkor van benne empátia, de ha olyan bajom van, ami másnak nincs, akkor kussoljak, mert unalmas?
Nekem is fájdalmas volt minden “negatív eredményű” hónap. Már a férjem is kivolt, hogy emiatt búslakodtam..
Szerintem ez annyira hormonális dolog, hogy ez egyedi. Ezt nem lehet empátiával átérezni. Nem lehet a másik helyzetébe képzelni magunkat.
Kitartást kívánok. Tudom, hogy hosszú ilyenkor a várakozás.. Nem lehet feledtetni sem.
Nekünk “csak” 10 hónap volt, pedig az első gyerek az első hónapban megfogant. Idegőrlő volt. Nem is tudom hogy bírja az, aki évekig vár.
Kérdező, már ne is haragudj, de a sógornőd viselkedése a normális. Az lenne a borzasztó, ha állandóan azzal piszkálna, hogy mi a helyzet, mikor/hogy voltatok együtt, teszteltél -e , hogy érzed magad, hogy ebben a hónapban sem jött össze stb.
Neked ha 1,5 év után nem jön össze, akkor el kellene kezdeni kivizsgáltatni, hogy mi ennek az oka, attól, hogy már van gyereked az nem jelet semmit, attól még lehet, hogy orvosi problémád van, amit kezelni kellene, és megoldódna a probléma.
Saját tapasztalat:
Az én sógornőmmel hasonló volt a helyzet. Ahogy megszülettek a gyerekek, nemcsak hogy elmaradt az addigi kapocs, de esküszöm még a gyerekem se érdekelte. Mai napig csak látszat szeretettel van iránta. Látható.
Szóval. A mi esetünkben az volt az ok, hogy neki rossz szülés élménye volt. Ezt pedig nem tudta feldolgozni. És minden bántotta, ami erre emlékeztette. Nálatok nem lehet valami hasonló?
Lehet, hogy más van a háttérben.
Akár egy rossz szülésélmény, vagy szülés utáni komplikáció ami miatt gondolni sem bír erre a témára. Vagy akár azt is el tudom képzelni, hogy valójában nagyon is akarnak 2. gyereket, csak valami miatt már nem lehet/nem sikerül nekik. Vagy igazàból bármi állhat a háttérben, de az egyértelmű hogy ezt nem akarja veled megosztani.
Nem tudsz ezzel mit kezdeni, erőltetni nem érdemes.
lehet titokban ők is próbálkoznak a másodikkal, és ezért ilyen...ki tudja...
nekünk az első nem jön 2,5 éve.
amúgy nyilván rossz érzés ha nem jön a vágyott gyermek, függetlenül attól hogy van már vagy nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!