Aki erosen tulsulyos, de nem akar onmagara se figyelni,
miert sir hogy nem esik teherbe?
Azért ez így eléggé bicskanyitogató, ne haragudj. Mondom ezt úgy, hogy nekem nincs túlsúlyom. A lustaságon kívül számos oka lehet, IR, PCOS, pajzsmirigy… stb.
2021. okt. 8. 12:02
Biztos azért mert sok túlsúlyos nő is lazán teherbeesik. Nem feltétlenül ez az ok önmagában, sőt általában szerintem nem. Nem lenne akkor az a sok normál súlyú gyermektelen pár. Függetlenül attól mondom ezt, hogy én hogy állok a túlsúly kérdéséhez.
2021. okt. 8. 12:02
Igen, valószínűleg jelenteni fogja valaki a kérdésed.
Amúgy az IR meg a PCOS sem a levegő minőségétől szokott kialakulni, de a túlsúly valóban ezeknek az egyik következménye lehet.
2021. okt. 8. 12:05
Pajzsmirigy problémám van. Állítom fele annyit nem eszek mint sok sovány ember, mégsem fogyok csak drasztikus diétával. Amúgy én ismerek olyan sovány nőt aki 8 év után esett csak teherbe. Most akkor hogy is van ez?
2021. okt. 8. 12:08
Ha az egészségtelen táplálkozás és túlfogyasztás vagy/és ivás, mozgásszegény életmód miatt elhízott - akkor vagy nem látja magát, vagy nem érdekli. Lehet depressziós stb.
2021. okt. 8. 12:11
6/19 A kérdező kommentje:
Lehet! Amugy igen. Erzekeny tema. Lattam not aki napi 3 tabla 150grammos csokit evett kozben sirt hogy nem megy lejjebb a Kg.
Olyat is hogy eheztette magat de akkor miert nem fogyott. Kb ehezett es van rajta 40kg plussz. Hogy lehet? A napi 1 etkezes keves! De mar szinte semmit se eszik es nem fogy. Pedig 3x kell enni/nap de egeszsegesen. Jo hat bicskanyitogato de nem mindig ok nelkul nem fogynak! Van aki tenylegesen nonstop kajal..
Ez amúgy kb olyan kérdés, hogy ha nincs pénz eltartani a gyereket, akkor miért akar? Vagy ha nem tud addig nem dohányozni/inni...
2021. okt. 8. 12:23
Nagyon sok olyan betegség van ami szinte lehetetlenné teszi a fogyást. Közte olyan is ami ha kezelve van se változik a dolog. Ezen kívül lehet hormon probléma, lelki ok. De pl a magzatvédő vitaminok (amit ugye szedj már terhesség előtt) tartalmaznak olyan vitaminokat amik növelik az étvágyat. Azért nem enni úgy hogy folyton éhes vagy....
2021. okt. 8. 12:24
Egészséges táplálkozás nem elég a tartós fogyáshoz. Mozogni kell, de hát ahhoz ugye lustikák vagyunk.
Megjegyzem csomó - általatok felsorolt - betegséget pont az elhízás generál, és nem fordítva. Hoppácska, ez valahogy mindig elfelejtődik.
Kivételek persze vannak, néha.
2021. okt. 8. 12:33
10/19 A kérdező kommentje:
Ez igy van #9!! Pontosan! Mondom ezt ugy hogy volt rajtam +6 kg es nagyooon zavart!! Minden erommel azon voltam h leadjam. Borzalmasan zavarna ha kover lennek, vagy az is ha anorexias!
Kapcsolódó kérdések: