Van valaki itt akinek endometriózisa van?
ja még egy valami ami esetleg segíthet előrébb vinni. Volt terheléses vércukor vizsgálatod? Csak azért mert én eddig at gondoltam, hogy az endometriózis az oka a sikertelenségünknek (még ha nem is találtak olyan durván kiterjedt endot), de már nem vagyok benne biztos. Nemrég voltunk az első konzultáción meddőségi központba, és tudtam, hogy ez a vizsgálat is kellenni fog mielőtt bármi történik.
Elmentem magánba megcsináltatni, én azt hittem, hogy tök jó eredményem lesz, mert az endo miatt eleve tartottam egy diétát, cukrot már vagy 1,5 éve nem eszek. Hát nem lett jó eredményem egyáltalán. Kiderült, hogy elég durva IR-em van ami inkább már majdnem IGT. Szóval nem olyan rég kaptam rá gyógyszert azóta jó értékeim vannak.
Nincs semmi endometriózis tünetem.
Petevezeték átjárhatósági egyelőre nem opció mert 2x lettem terhes próbálkozások alatt,de sajnos elmemtek a babák.
Holnap mennék 3.napi vérvételre (ami sajnos 2.napi lesz) mert kb 1,5 hete kellett időpontot foglalnom, hogy legyen szabad hely MAGÁNBA IS, de sajnos még nem jött meg szóval borzasztó ideges vagyok... ha ma sem jön meg buktam az egészet
Engem is kétszer műtöttek vele.
Elsőnél könnyű volt megállapítani, mert a méhszájamnál volt.
Utána, kb 10 évvel később, elkezdett sokat fájni a bal vesém. Voltam vele mindenhol, mindent rendben találtak, és azt mondták, biztos izomprobléma lesz, vagy vmi idegi...
Ezzel párhuzamosan már folyton jártam nőgyógyászhoz, mert nem akart jönni a baba, clomifennel sem.
Sehogy sem. Ennek az lett a vége, hogy hastükrözésre küldtek, amely során 3 kis lyukat vágnak az ember hasára, felfújják jó nagyra és keresgélnek benne.
Kiderült, hogy a bal vesém és a húgyvezeték találkozásánál, a vezeték közepén, valamint a vezeték és a húgyhólyag találkozásánál voltak kis szigetek, ezeket eltávolították, amit tudtak, de ez egy olyan terület, amit nem lehet teljesen megtisztítani az endotól.
És persze a műtét következtében simán lehet, hogy endometriózis részecskék elszórodnak, aztán újra kialakul. Akárhol. Van, aki egyes bélszakaszokat is veszít el miatta.
Én nem kaptam gyógyszeres kezelést utána (az első után sem), mivel gyereket akartunk.. Próbálkoztunk utána rögtön, de a baba csak nem jött. Most 1 évre rá tartunk ott, hogy túl vagyunk az első lombikon, ennek az eredményét várjuk éppen, de sajnos vannak kétségeim, hogy összejön-e így, hogy már 1 év eltelt, de majd meglátjuk.
A gluténmentes étkezés tényleg segíthet, de én képtelen voltam úgy enni, mert állandóan gyomorégésem volt tőle. Vmiért nem bírom. De azért redukáltam a gluténbevitelem valamennyire.
Aztamindenit :(
Kitartást kívánok! Sajnálom csajok, hogy ezzel kell megbajlódnotok, borzalmas lehet, remélem nem lesz ilyen problémám.
Egyébként sajnos igenis könyörögni kell az orvosoknak ebben a járvány helyzetben, anyósom epekővel ment be és vele sem foglalkoztak, majd miután minden nap egyre nagyobb fájdalmakkal ment be és már nagyon mérges volt és kicsit ki is kelt magából, megműtötték. Szóval nem szabad hagyni magát az embernek. Elhiszem, hogy nehéz az orvosoknak és az ápolóknak ilyenkor, de ha az ember nem a covidba hal bele hanem az alap betegségébe ellátás hiányában az sem jobb. Próbáld ezt meg, hogy többször oda mész és megmondod egyre rosszabb hátha téged is sikerül megműtteni. Ja és egy jó tanács, olyan papírt se írj alá, hogy saját felelősségedre távoztál, mert ezzel bepróbálkoztak nála is hogy így akarták haza zavarni de ő nem volt hajlandó bele egyezni.
Kitartást 🙏🏻
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!