Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ennyi bajjal lehetek még terhes??

Ennyi bajjal lehetek még terhes??

Figyelt kérdés

Baromira rám jár a rúd...

Pajzsmirigy beteg vagyok, autoimmun és a covid elejéig folyamatosan 3-havonta jártam vérvételre, ellenőrizték és azért nem 3-havonta de folyamatosan emelték a gyógyszer adagokat. Az orvos elmondása szerint még mindig kell emelni rajta, de a covid miatt nem jutok el az időpont kérésig se!

Folyamatosan foglalt a telefon, és a háziorvosomé is az, de azért néha néha őt el lehet érni, de ő ugye csak azt szajkózza, hogy próbáljam a pajzsmirigyes osztályt 5-percenként hívni.

De a lényeg, hogy még nem megfelelő a hormon szint, és még emelni kell a gyógyszeren.

Illetve pont 1-éve vagyok cukorbeteg is. 2-es típusú. Erre is gyógyszert szedek. Ezt azért magamnak ellenőrzöm, és diétázok is, tehát ennek a vizsgálata nem életbe vágó, de azért jó lenne. Amúgy az értékeim kiválóak mióta szedem a gyógyszert.

Illetve még nőgyógyász azt mondta, hogy még kell pár vizsgálat de PCOS-re gyanakszik.

Tehát egy kész roncs vagyok, és Úristen nagyon rágörcsöltem arra hogy nem fogok tudni teherbeesni.

Egyszerűen nem tudok eljutni az orvosokhoz, vagyis nem megfelelően. Én arra is gondoltam, elmegyek magán orvosokhoz, csak hát amennyi bajom van, ez rengeteg pénzbe fog kerülni. Meg hát akkor felmerül bennem a kérdés, hogy mégis minek vannak akkor az állami ellátások...

De végső esetre is, elmegyek magánhoz ha nincs más megoldás.

Szerintetek van esélyem így teherbeesni? Nyilván ha már beállították a pajzsmirigy gyógyszerem, meg fény derült erre a PCOS-re már ha az vagyok. Mensim nem igazán rendszeres, de elmondhatom hogy mióta diétázom és a cukrom rendben van, azóta 25-napos ciklusaim vannak, és hol erősebb hol gyengébb vérzéseim... Ez haladás, előtte volt hogy 7-hónapig kimaradt. Van esetleg itt kismama, aki teherbe tudott esni ilyen állapotban?

Bevallom, még nem próbálkozunk úgy ténylegesen, mert vannak félelmeim a pajzsmirigy gyógyszer beállítatlansága miatt.

De max 1-év múlva már jó lenne.

Bocsi hogy ilyen kétségbe esetten írtam, és köszi a válaszokat!

2021. márc. 18. 18:17
1 2 3 4
 31/31 A kérdező kommentje:

25-nek: vaoo, gratulálok!! :))

Jó ezt olvasni, így reménykedhetek én is!

Illetve, a sógornőm is duci, és 5-gyermekük van. De úgy, hogy ráadásul neki volt komoly nőgyógyászati gondja is.

Viszont a másik sógornőm is olyan, aki csak akkor nem esik teherbe ha nem akar, de most mégis gond van. Neki is most magas lett a tsh-ja, és közben ő nála is kialakult a cukorbetegség, és most nem tud teherbeesni. :(

Illetve szeretném még elmondani, hogy most már csak kizárólag magán endokrinologushoz járok, de megmondom őszintén hogy ettől még nem esik jól kiadni ennyi pénzt.

Talán egy kicsit sokat panaszkodtam a pénz miatt, neharagudjatok, ilyen pénz panaszkodós vagyok. :)

Ki tudom adni, de kicsit felidegesít az, hogy KIKELL adnom, miközben itt is van az sztkban endokrinológia, de félek ha oda fogok járni félre fognak kezelni!

Tehát inkább a Medicoverbe járok, ott 25.000 a konzultáció.

De, érdekes mód a kecskeméti orvosról még én is hallottam, őt sokan ajánlják. :)

Most a nőgyógyászati rendelőben dolgozik egy endokrinologus-nőgyógyász, aki leginkább olyan párokkal leginkább nőkkel foglalkozik, akiknek nem jön a baba. Lehet inkább hozzá fogok menni, bár nagyon szimpatikus a mostani nőgyógyászom. :)

Végre az első nőgyógyász, aki nem sértegetett azzal, hogy dagadt vagyok. Ez konkrét, az sztk-ban állami nőgyógyásznak az volt az első mondata, hogy nem is kell megvizsgálnia, aki ennyire dagadt annak lekell fogyni majd aztán szóba állnak vele a nőgyógyászok, és ő főorvos volt. :)

Az állami endokrinologus is, azt sugallta, hogy túl fiatal vagyok és dagadt leginkább ahhoz, hogy gyermekem legyen.

Tehát vége! Nem járok többé állami orvosokhoz, viszont a háziorvosom a legjobb haziorvos a világon. Halistennek! Van azért jó példa is. :)

Amúgy azthiszem, hamarabb fogok visszamenni a nőgyógyászatra, mert most pl újra megjött, pedig egy hete múlt el. Ez mitől lehet? Teljesen felvan borulva a ciklusom, pedig tényleg basszus mindent megteszek, rendesen eszek és még munka után is úszni megyek. :(

Én is nagyon köszönöm hogy írtatok, és az ajánlást is nagyon köszönöm!!!

2022. febr. 19. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!