Ennyi bajjal lehetek még terhes??
Baromira rám jár a rúd...
Pajzsmirigy beteg vagyok, autoimmun és a covid elejéig folyamatosan 3-havonta jártam vérvételre, ellenőrizték és azért nem 3-havonta de folyamatosan emelték a gyógyszer adagokat. Az orvos elmondása szerint még mindig kell emelni rajta, de a covid miatt nem jutok el az időpont kérésig se!
Folyamatosan foglalt a telefon, és a háziorvosomé is az, de azért néha néha őt el lehet érni, de ő ugye csak azt szajkózza, hogy próbáljam a pajzsmirigyes osztályt 5-percenként hívni.
De a lényeg, hogy még nem megfelelő a hormon szint, és még emelni kell a gyógyszeren.
Illetve pont 1-éve vagyok cukorbeteg is. 2-es típusú. Erre is gyógyszert szedek. Ezt azért magamnak ellenőrzöm, és diétázok is, tehát ennek a vizsgálata nem életbe vágó, de azért jó lenne. Amúgy az értékeim kiválóak mióta szedem a gyógyszert.
Illetve még nőgyógyász azt mondta, hogy még kell pár vizsgálat de PCOS-re gyanakszik.
Tehát egy kész roncs vagyok, és Úristen nagyon rágörcsöltem arra hogy nem fogok tudni teherbeesni.
Egyszerűen nem tudok eljutni az orvosokhoz, vagyis nem megfelelően. Én arra is gondoltam, elmegyek magán orvosokhoz, csak hát amennyi bajom van, ez rengeteg pénzbe fog kerülni. Meg hát akkor felmerül bennem a kérdés, hogy mégis minek vannak akkor az állami ellátások...
De végső esetre is, elmegyek magánhoz ha nincs más megoldás.
Szerintetek van esélyem így teherbeesni? Nyilván ha már beállították a pajzsmirigy gyógyszerem, meg fény derült erre a PCOS-re már ha az vagyok. Mensim nem igazán rendszeres, de elmondhatom hogy mióta diétázom és a cukrom rendben van, azóta 25-napos ciklusaim vannak, és hol erősebb hol gyengébb vérzéseim... Ez haladás, előtte volt hogy 7-hónapig kimaradt. Van esetleg itt kismama, aki teherbe tudott esni ilyen állapotban?
Bevallom, még nem próbálkozunk úgy ténylegesen, mert vannak félelmeim a pajzsmirigy gyógyszer beállítatlansága miatt.
De max 1-év múlva már jó lenne.
Bocsi hogy ilyen kétségbe esetten írtam, és köszi a válaszokat!
Merckformin XR- 2000mgt szedek. Ez nagyon soknak hangzik, de a terhesség alatt úgyis inzulin-ra állítanak át.
Amúgy 13000-14000ft magánban, én még olyat nem is láttam hogy csak a tsh-t kérem és azt megcsinálják 3000-ért, de ha van ilyen kérlek linkeld be hol, mert megcsináltatom és maximum telefonon megbeszélem a gyógyszer emelést a haziorvossal.
Köszi a válaszokat!
Hát, értelmesebb emberek, akiknek nem 70-es IQ-juk, az inzulinjukat is tudják maguknak dozírozni, pedig hagy ne mondjam, mennyivel veszélyesebb, mint egy kis tyroxin.
Tessék. Synlab, 1900 forint.
+- 25 ug-vel meg nem fog bajt csinálni, de ha nagyon félős, akkor egyik nap marad a 100, másik nap +-25 ug.
Igazi zseni vagy hármas. Akkor most menj, és doktorálj le ügyesen.
Én Metformint szedtem (2x850mg) ,de cukorbeteg nem voltam, még IR-es sem. Viszont segített beállítani az értékeimet és a ciklusom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!