Ennyi bajjal lehetek még terhes??
Baromira rám jár a rúd...
Pajzsmirigy beteg vagyok, autoimmun és a covid elejéig folyamatosan 3-havonta jártam vérvételre, ellenőrizték és azért nem 3-havonta de folyamatosan emelték a gyógyszer adagokat. Az orvos elmondása szerint még mindig kell emelni rajta, de a covid miatt nem jutok el az időpont kérésig se!
Folyamatosan foglalt a telefon, és a háziorvosomé is az, de azért néha néha őt el lehet érni, de ő ugye csak azt szajkózza, hogy próbáljam a pajzsmirigyes osztályt 5-percenként hívni.
De a lényeg, hogy még nem megfelelő a hormon szint, és még emelni kell a gyógyszeren.
Illetve pont 1-éve vagyok cukorbeteg is. 2-es típusú. Erre is gyógyszert szedek. Ezt azért magamnak ellenőrzöm, és diétázok is, tehát ennek a vizsgálata nem életbe vágó, de azért jó lenne. Amúgy az értékeim kiválóak mióta szedem a gyógyszert.
Illetve még nőgyógyász azt mondta, hogy még kell pár vizsgálat de PCOS-re gyanakszik.
Tehát egy kész roncs vagyok, és Úristen nagyon rágörcsöltem arra hogy nem fogok tudni teherbeesni.
Egyszerűen nem tudok eljutni az orvosokhoz, vagyis nem megfelelően. Én arra is gondoltam, elmegyek magán orvosokhoz, csak hát amennyi bajom van, ez rengeteg pénzbe fog kerülni. Meg hát akkor felmerül bennem a kérdés, hogy mégis minek vannak akkor az állami ellátások...
De végső esetre is, elmegyek magánhoz ha nincs más megoldás.
Szerintetek van esélyem így teherbeesni? Nyilván ha már beállították a pajzsmirigy gyógyszerem, meg fény derült erre a PCOS-re már ha az vagyok. Mensim nem igazán rendszeres, de elmondhatom hogy mióta diétázom és a cukrom rendben van, azóta 25-napos ciklusaim vannak, és hol erősebb hol gyengébb vérzéseim... Ez haladás, előtte volt hogy 7-hónapig kimaradt. Van esetleg itt kismama, aki teherbe tudott esni ilyen állapotban?
Bevallom, még nem próbálkozunk úgy ténylegesen, mert vannak félelmeim a pajzsmirigy gyógyszer beállítatlansága miatt.
De max 1-év múlva már jó lenne.
Bocsi hogy ilyen kétségbe esetten írtam, és köszi a válaszokat!
Multivitamint szedek, + d-vitamint és szelént. Ha beállítják a pajzsmirigy értéket, akkor terhes vitamint is szeretnék szedni, olyat amit már akkor szedni kell, mielőtt teherbe esel.
Amúgy nekem még nem állt be rendesen a mensim azért, de mondhatjuk hogy már sokat javult a helyzet és egyáltalán már van! :)
Most 2-hónapja lehet értékelhetőnek nevezni, remélem így is marad, vagy csak javul
Az írt betegségeidre - pcos, cukor, pajzsmirigy - endokrin doki tud értelmeset mondani, megfelelő laborokat kiírni. Kb 25 ezer 45 perc (Pesten), de nagyon megéri. Főleg ha olyan dokit találsz, aki a meddőséghez is ért az endokrinológia mellett. (Pld. Foglaljorvost honlapon vannak nagyon jó ajánlások!)
Egy barátnőmnek durva Hashimotoja volt (autoimmun pm betegség), szedte a gyógyszert, elhagyta a glutént évekig, szinte azonnal teherbe esett. Végül terheléskor nagyon csúnya GDM-je lett, valószínű előtte is IRes volt, de nem evett sok szénhidrátot, ez is közrejátszhatott nála a sikernél.
Ah igen, valószínűleg elmegyek a magán dokimhoz, amúgy a Medicover-be járok a cukromat ott fedezte fel az endokrinológus orvosom a dolgot, mert a pajzsmirigyes orvosomnak,aki szintúgy endokrinológus, hiába panaszkodtam több mint egy éve, hogy folyamatosan diétázok és sportolok, edzőterembe jártam heti 4-5x és egy grammot se fogyok éppen hogy súlyt tudok tartani, vagy hízok és mi legyen.. elküldött a büdös francba azzal, hogy a letroxot vagy nem szedem vagy túl hamar iszok kávét rá. :D
Felfoghatatlan hogy nem gondolt a cukorbetegségre, érthetetlen.
Akkor felkerestem ezt a medicoveres orvost, és nagyon kedves nagyon tudja a dolgát, csak ugye 22.500-ft ért hallgat csak meg, vizsgálatok nélkül.
De most majd felkerekedek, jöjjön egy pajzsmirigy vizsgálat, cukorterhelés és visszamegyek hozzá ezekkel az eredményekkel.
Úgy néz ki tb-s nőgyógyászt találtam jót, a honvéd kórházban. Megpróbálok ő hozzá bejelentkezni, ha évekre kapok időpontot akkor megyek magán nőgyógyászhoz is.
Bár, a magán nőgyógyász vagy egy jó állami úgyis kell, mert mindenképp kell nekem egy nőgyógyász akihez visszajárhatok, akihez eddig jártam UTÁLTAM. Nem akarok sznob lenni, meg érzékenykedős, de ledagattozott, így ahogy írom. Azért nincs menstruációja, mert maga dagadt. Ezt lehetne egyel szebben is, nyilván én is látom hogy súlyproblémáim vannak, de mindent megteszek hogy letudjak fogyni... Sajnos borzasztó lassan megy.
Köszi a válaszokat!
16-os. Sajnálom, ami veled történt...
Nagyon nagyon megalázó tud lenni, hogy amúgy egy elég kiszolgáltatott helyzetben olyan emberek bánnak így egy páciensel, akikről azt gondoljuk a hivatásuk az, hogy nekünk segítsenek.
Azt gondolom vannak ilyen orvosok is, akik odafigyelőek, de én még csak magánban talalkoztam ilyennel. Azt meg sajnos nem tudom eldönteni, alapból ilyen ember, vagy csak a penzemért ilyen velem.
Bár, végülis mindegy ha a pénz miatt, ha a dolgát elvégzi.
17-es: gratulálok, hogy összejött!
Heterozygota nem tudom mit jelent, de utána fogok nézni.
Végülis amúgy a koronavírus miatt, a tb-s nőgyógyász sajnos elérhetetlen, a kórház ahol dolgozik amúgy van covid osztály, így az is lehet ott is dolgozik, de egyszerűen elérhetetlen telefonon. Mióta írtam utoljára azóta is csak próbálkozom.
Ez van, marad a magán, és ha esetleg javul a helyzet megpróbálom újra.
Köszi!
Gluténmentes ételeket? Ezt se a nőgyógyász (azóta voltam) se az endokrinológus nem ajánlotta pluszba, azt mondták teljesen jó a dietam, az eredményeim tökéletesek
Illetve nagyon kevés tejterméket fogyasztok, egy joghurtot naponta.
(azóta voltam pajzsmirigy vizsgálaton és laborban, hormonvizsgalaton mert az endokrinológus javasolta, de az is nagyon jó lett, és pcos-em sincs , pedig erre gyanakodtam, tehát teljesen oké minden)
De érdekelne, hogy miért javasoltad ezt? Mi az alapja ennek, hátha tényleg méginkább beválna. Letudok mondani arról az 1-joghurtról, ha arról van szó.
Glutén meg, hát néha eszem teljes kiőrlésű kenyeret, ami nem gluténmentes, de én nem vagyok gluten érzékeny tehát erre nem figyeltem eddig. Mondjuk azt is hetente 1-2x eszem :D
Tejet, úgy simán meg sose iszom, nem is szeretem, még a kávét is feketén szeretem.
Kíváncsian várom a válaszod! És köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!