Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ennyi bajjal lehetek még terhes??

Ennyi bajjal lehetek még terhes??

Figyelt kérdés

Baromira rám jár a rúd...

Pajzsmirigy beteg vagyok, autoimmun és a covid elejéig folyamatosan 3-havonta jártam vérvételre, ellenőrizték és azért nem 3-havonta de folyamatosan emelték a gyógyszer adagokat. Az orvos elmondása szerint még mindig kell emelni rajta, de a covid miatt nem jutok el az időpont kérésig se!

Folyamatosan foglalt a telefon, és a háziorvosomé is az, de azért néha néha őt el lehet érni, de ő ugye csak azt szajkózza, hogy próbáljam a pajzsmirigyes osztályt 5-percenként hívni.

De a lényeg, hogy még nem megfelelő a hormon szint, és még emelni kell a gyógyszeren.

Illetve pont 1-éve vagyok cukorbeteg is. 2-es típusú. Erre is gyógyszert szedek. Ezt azért magamnak ellenőrzöm, és diétázok is, tehát ennek a vizsgálata nem életbe vágó, de azért jó lenne. Amúgy az értékeim kiválóak mióta szedem a gyógyszert.

Illetve még nőgyógyász azt mondta, hogy még kell pár vizsgálat de PCOS-re gyanakszik.

Tehát egy kész roncs vagyok, és Úristen nagyon rágörcsöltem arra hogy nem fogok tudni teherbeesni.

Egyszerűen nem tudok eljutni az orvosokhoz, vagyis nem megfelelően. Én arra is gondoltam, elmegyek magán orvosokhoz, csak hát amennyi bajom van, ez rengeteg pénzbe fog kerülni. Meg hát akkor felmerül bennem a kérdés, hogy mégis minek vannak akkor az állami ellátások...

De végső esetre is, elmegyek magánhoz ha nincs más megoldás.

Szerintetek van esélyem így teherbeesni? Nyilván ha már beállították a pajzsmirigy gyógyszerem, meg fény derült erre a PCOS-re már ha az vagyok. Mensim nem igazán rendszeres, de elmondhatom hogy mióta diétázom és a cukrom rendben van, azóta 25-napos ciklusaim vannak, és hol erősebb hol gyengébb vérzéseim... Ez haladás, előtte volt hogy 7-hónapig kimaradt. Van esetleg itt kismama, aki teherbe tudott esni ilyen állapotban?

Bevallom, még nem próbálkozunk úgy ténylegesen, mert vannak félelmeim a pajzsmirigy gyógyszer beállítatlansága miatt.

De max 1-év múlva már jó lenne.

Bocsi hogy ilyen kétségbe esetten írtam, és köszi a válaszokat!

2021. márc. 18. 18:17
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
31%

Ha az eredmenyek jok lettek akkor vegulis lehet nem kell glutenmentesen. Csak azt tudom, hogy a gluten pajzsmirigy gyulladast okoz, a tejtermekek meg a hormonhaztartasba zavar be, osztrogen termelodik toluk:)

Nekem is pajzsmirigy gondjaim vannak, ill autoimmun

2021. máj. 7. 17:56
 22/31 anonim ***** válasza:
Gluténmentes étkezést azért nem ajánlottak mert azt csak annak kell tartani aki cöliákiás. Nagy divat most mindent a gluténra fogni de semmi alapja nincs.
2022. febr. 14. 22:02
 23/31 anonim ***** válasza:
Kerdezo, mi lett azota?
2022. febr. 16. 18:22
 24/31 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy még mindig válaszoltok! :)

Azóta voltam magán nőgyógyásznál, és csináltattam (elképesztő drágán...) egy fullos hormon-vérképet, pajzsmirigy vizsgálatot, mindent. Minden teljesen rendben van, nem vagyok PCOS-es, tökéletes a hormonszintem, a tsh-m 2,2

Most nincsenek előttem a leleteim, de az még nagyon fontos volt hogy a hemoglobin A1 azthiszem ez a neve, az is rendben legyen és az is teljesen jó.

Fogytam is, bár na... Hát ettől még mindig nagyon nagyon nehezen fogyok. A diétát tartom, vannak néha nehéz napjaim de azért összességében figyelek rá. Ha nincs időm főzni, akkor se eszek olyasmit ami egy cukorbetegnek nem való. Viszont azt elmondhatom, és itt azt pont azthiszem nem említettem, de azóta is folyamatosan uszok és az jót tesz nekem. :)

Azóta voltam állami endokrinologusnál, mert a magánban a konzultáció 25.000 ft... És itt nálunk az sztk-ban pont nyílt endokrinológia.

Ő konkrétan letiltott a teherbeesésről, mivel túlsúlyos vagyok. Annak ellenére, hogy a leleteim gyönyörűek. Azt mondta, amíg teljesen le nem fogyok ne vállaljak, ezen nagyon megsertődtem, mivel rengeteg kismama lesz terhes túlsúlyal.

Illetve hozzatenném, hogy azért nem 200-kg vagyok, ami ténylegesen megnehezítené az egészet.

Azt is mondta, amíg nem fogyok le addig nem is fog sikerülni, és ebben úgy nézem igaza van.

Azóta is próbálkozunk, és nem jön a baba.

A menstruációm nem rendszeres, de az orvosok nem találtak semmit, ami a ciklusom befolyasolná.

Kipróbáltam ezt a PREMENS nevű étrend kiegészítőt, ami többek között azt igéri, hogy segít a ciklust szabályozni. Nem, nem segít. :)

Most egy pajzsmirigyeseknek kifejlesztett fogyi bogyót szedek, amiben van szélén is. Ez segít a fogyásban, aztán ajánlották az Inofolic- nevű gyógyszert-étrend kiegészítőt is, csak hát annak aztán elég húzós ára van. De megfogom venni.

Ezen kívül egy csomó terhesvitamin-t is próbáltam.

Még azt elmondhatom, hogy nem találom az ovulációmat. Volt, hogy 2-hónapon át mindennap teszteltem, és volt egy csomó pozitív tesztem, viszont nem egymás követő napokon, hanem mindig máskor. Pl egyszer hétfőn, aztán pénteken. Másik hónapban még ugyanígy, aztán ebbe beleuntam. A hőmérőzésem meg nagyon nagyon rendszertelen volt, nem tudok mindig ugyanakkor kelni.

Kitaláltuk most azt, hogy minden másnap együtt leszünk. Nem appelálunk az ovulációs tesztekre, most amúgy is több időnk van.

Kipróbáljuk ezt, aztán majd ha eltelt pontosan az egy év a nőgyógyász látogatás óta, ami nem sokára sajnos letelik, bejelentem neki hogy nem sikerült, szeretnénk meddőségi vizsgalatokra menni.

De félek, hogy így is mindent a túlsúlyra fognak fogni.

Én tényleg, mindent megteszek hogy fogyjak, fogyok is. De elképesztő lassan fogyok még úgy is, hogy szedek fogyi bogyót, és hetente 2-3x minimum 2kilométert uszok.

Nem hiszem el, hogy csak azért nem esek teherbe mert molett vagyok.

Önmagában ennek nem szabadna gátolnia ebben, ha közben egyébként minden eredményem szép.

Még úgy 25-kgtől kellene megszabadulnom. Ismerek egy hölgyet, aki 150-kg volt mikor teherbe esett. Na nem mondom, tényleg sokkal jobb lenne ha vékonyan esnék teherbe mert nyilván úgy könnyebb lenne.

De rajtam csak plusz 25-kg van. Illetve a terhesség alatt se hízhatnék mert akkor is tartani kell majd a diétát.

Ennyi minden történt. :)

Próbálunk tenni, a férjem is mindent megtesz. Sportol ő is, egészségesen eszik.

Remélem sikerül.

Köszönöm a válaszokat!

2022. febr. 18. 11:17
 25/31 anonim ***** válasza:

Nővérem van 130 kiló és kb. csak akkor nem esik teherbe ha nem akar. Pont most várja a harmadik gyereküket. Totális bullshit amit mondott az orvosod, ne haragudj.

Rajtam is volt plusz 10 kiló mikor teherbe estem, emellett hashimotom van amire gyógyszert szedek 10 éve.

Nekem is rendszertelen a ciklusom - előfordult 21, 27 meg 35 napos is - és mellé kevés is volt a vérzésem. Orvos szerint örüljek neki és ez nem lesz gond. Nem is lett, első hónapban megfogant a kislányunk.

Én azt csináltam, hogy kiszámoltam mikor kell együtt lennünk a hónapban ha 27 vagy 31 netán 35 napos lenne a ciklusom. Mindig a VÁRHATÓ menzesz első napjától számoltam vissza 14 napot. Tehát ha 27 napos lenne akkor az AKTUÁLIS menzesz első napjától számítva 13. nap, ha 35 akkor pedig a 21. nap előtte és utána 2 nappal volt aktus. Amellett hogy úgy néz ki ebből a szempontból egészségesek vagyunk biztosan nagyrészt szerencsénk is volt.

Sok sikert kívánok Nektek és köszi hogy írtál! ☺️

2022. febr. 18. 13:40
 26/31 anonim ***** válasza:
17%
Többet költesz minden vacakra, mint egy normális endokrinológusra...
2022. febr. 18. 14:06
 27/31 anonim ***** válasza:
26. Neked ne fájjon. Az se, hogy megteheti. 😅
2022. febr. 18. 14:10
 28/31 anonim ***** válasza:
33%
Nekem nem fáj, csak felesleges. Arra próbáltam kicsit ironikusan rávilágítani, hogy a hozzáértő endokrinológusra sajnálja a pénzt de a méreg drága sokszor felesleges csodaszerekre nem. Nekem egyébként édes mindegy, hogy lesz e gyereke vagy sem... Én például előbb költöttem jó endokrinológusra és neki köszönhetően van egy kislányom.
2022. febr. 18. 15:34
 29/31 anonim ***** válasza:
Ha nem fájna normálisabb hangnemben válaszoltál volna. Vagy ajánlhattál volna privàtban jó endokrinológust. Nem hiszem hogy anyagi gondot okozna a kérdezőnek elutazni akárhol is van. 🤷‍♀️
2022. febr. 18. 19:36
 30/31 anonim ***** válasza:
0%

Ebből gondoltam, hogy sajnálja rá a pénzt.

"Azóta voltam állami endokrinologusnál, mert a magánban a konzultáció 25.000 ft..."

Utána meg az egész államis endokrinológusos élményből lejön, hogy leszarja mi van a kérdezővel és/vagy nem ért hozzá.

Jó és hozzáértő endokrinológus: Tüü László, Endocare

Naszódy Péter, Kecskemét, Bagoly Egészségház

És majd én eldöntöm, hogy nekem ez fáj-e. Nem hiszem, hogy te belelátnál a fejembe, kedves utolsó. Szép napot!

2022. febr. 19. 08:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!