Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Hogy tarthatnám meg a gyerekem?

Hogy tarthatnám meg a gyerekem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

1 hónapja volt egy egyéjszakás kalandom. Többnek indult, de sajnos annyiba maradt a kapcsoltunk... és itt a baj. Ma 1 hete, hogy késett a menstruációm meg sem gondoltam, hogy esetleg teherbe eshetek mert 2 éve problémám van a menstruációmmal folyamatosan késik vagy elmarad jártam nőgyógyászhoz, és rengetegszer voltam gyulladásban ezt kezeltük viszont azt mondta a menstruációs gondomra, hogy mivel ennyire kiszámíthatatlan nagyban befolyásolja a gyerekvállalásom tehát, hogy addig nem fog sikerülni a gyerekvállalás míg nem állítjuk be a ciklusom szóval ha tervezek akkor ír nekem erre gyógyszert. Nekem még nem volt tervbe a gyerek így nem foglalkoztam ezzel, ma mégis meglepetés ért mert pozitív lett a tesztem. Igen, tudom hogy nem lehet elég óvatos az ember, tudom hogy hibáztam de nem szeretném ezt a hibát kidobni a nyakamból. Magyarán nincs apuka, fogalmam sincs mit fog szólni ehhez de valószínűleg azt, hogy vetessem el. Vele sem szeretnék igazságtalan lenni, hogy mégis lesz egy gyereke ha akarja ha nem, de én nem szeretném elvetetni. Fiatal vagyok apummal élek még, viszont azt 100%ig tudom, hogy apa ezer százalék, hogy kivág a gyerekkel együtt. Tanácstalan vagyok esetleg ki mit tud mi ilyenkor a legjobb megoldás?

#Megtartanam
2021. márc. 7. 21:41
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%

Ha szeretnéd megtartani, az csak tőled függ.

Ha az apukát nem akarod ezzel terhelni, akkor lehetsz nagyvonalú, mondhatod neki, hogy nem akarsz tőle semmit, hacsak ő nem akarja. Persze ezt csak akkor, ha biztos vagy benne, hogy egyedül is menni fog.

Ugyanakkor tudatosítsd magadban, hogy nem csak te hibáztál, ketten voltatok ott azon az estén.

Apukáddal is beszéld meg, mert ha az apa megbízhatatlan és rá nem számíthatsz, akkor csak a családodra támaszkodhatsz, szükséged lesz a támogatásukra, akárhogy is döntesz.

2021. márc. 7. 21:57
 2/20 anonim ***** válasza:
47%

Te is tudod mi a legjobb megoldás!

Magadat se tudod eltartani. Akkor egy gyerekről Hogyan? Miből? Gondoskodnál

Apuka által küldött 20ezer forintból meg a cspből?

Ne viccelj!

Szólj a srácnak h fizesse ki a műtét felét.

2021. márc. 7. 21:57
 3/20 anonim ***** válasza:
86%

Szia! Borzasztó nehéz helyzet lehet ez, és sok kitartást kívánok hozzá! Mindenek előtt nem árt ha elmész a nőgyógyászhoz is, hogy biztosan bebizonyosodjon a terhesség. Ha valóban kisbabát vársz akkor mély lélegzet és gondolj át mindent. Én elmondanám az apukának, hogy mi történt és, hogy még szeretném tartani, ha úgy érzi, hogy készen áll egy ekkora feladatra és Te is nyitott vagy rá, akkor be lehet vonni a dolgokba(ultrahang, előkészületek stb.), ha nem akarja a babát, azt is mindenképp át beszélném vele, hogy ő mit érez, gondol, mi lenne a helyes, és még ilyenkor is ott a lehetőség, hogy nem tart igényt rá, de nem is kényszerít abortuszra.

A másik, hogy mindenképpen vedd figyelembe a saját helyzeted. Van e munkád, ha van akkor elég e az a jövedelem kettőtöknek(sajnos szeretettel nem lehet fel nevelni egy gyereket), ha a legrosszabb forgatókönyv bekövetkezik, hogy édesapád nem támogat, tudnál e kihez menni a picivel, vagy tudnál e albérletet fizetni, és gondoskodni magatokról. Sajnos a szülést követő támogatások nem a legmagasabbak, és ugye itt is képbe jön az, hogy mennyit dolgoztál ha dolgoztál, jogosult vagy e csedre/gyedre, vagy csak a gyesre.

És legutolsó sorban, ugye írtad a nőgyógyászati problémádat, nos az is egy elég fontos tényező, mármint kitudja legközelebb is könnyen becsúszna a baba, vagy várni kellene rá sokat, esetleg csak külső beavatkozással sikerülne? Megérné most bevállalni a biztosat, és mindent egy lapra tenni, vagy pedig várni pár évet, megismerni az igazit és családot tervezni.

A legjobb ha van mögötted egy támogató közeg, tesó, szülő, nagynéni, nagybácsi, bárki, mert ilyen fiatalon sajnos nehéz lesz egyedül!

Nem tudom mennyire tudtam segíteni, de remélem elgondolkodtató amiket leírtam.

Tényleg sok erőt és kitartást kívánok, fel a fejjel.

Egy fiatal anyuka

2021. márc. 7. 22:04
 4/20 A kérdező kommentje:

3. Válaszoló köszönöm szépen a válaszod is elég erőt adott nekem most!

21 éves vagyok, és mindent így fogok csinálni ahogy leírtad.

2021. márc. 7. 22:09
 5/20 anonim ***** válasza:
83%

3as vagyok.

Örülök ha már csak egy kicsit tudtam segíteni! Ha gondolod és szükségét érzed, nyugodtan beszélhetünk privátban.

2021. márc. 7. 22:23
 6/20 anonim ***** válasza:
33%

Gondolj mar bele milyen elete lesz a kicsinek ha nem tudod magad tartani?

Egy alkalmi szexbol?

2021. márc. 8. 00:23
 7/20 anonim ***** válasza:
44%

Azért azt úgy bírom, hogy egyesek már rögtön abortuszról beszélnek, de ha bezzeg a teherbeesés topicban csak annyit kérdezett volna, hogy "Ez szerintetek kétcsík?" akkor meg azzal jönnétek, hogy még ne élje bele magát semmibe, mert lehet, hogy kémiai terhesség és különben is a 12. hétig még semmi sem biztos. Ebben a helyzetben ez nem játszik? Rögtön eltervezitek a következő 20 gyötrelmes évét, ami egy nem tervezett terhesség miatt alakul úgy? Közben meg lehet, hogy meg se marad a baba? Főleg, hogy ilyen előzményei voltak.

Kérdező, először is menj el nőgyógyászhoz a 6-7. hét körül, hogy megállapítsa a terhességet. Ha minden rendben, akkor meg tőled függ hogy döntesz, ne hagyd hogy ebben mások befolyásoljanak. Senkinek nincs joga abortuszra kényszeríteni, ha te meg szeretnéd tartani a babát. Se a gyerek apjának, se a családodnak. Nem az ő testük. És ahogy írtad, hogy nem is volt sok esély a teherbeesésre, egy abortusz után valószínűleg még annyi se lenne később.

2021. márc. 8. 00:37
 8/20 anonim ***** válasza:
28%
Már megint egy abortusz ellenes nem normális.... ti ezeket a habi szövegeket az abortuszról bemásoljátok valahonnan vagy zsigerből jönnek?
2021. márc. 8. 07:36
 9/20 anonim ***** válasza:
32%

"Ha minden rendben, akkor meg tőled függ hogy döntesz, ne hagyd hogy ebben mások befolyásoljanak. Senkinek nincs joga abortuszra kényszeríteni, ha te meg szeretnéd tartani a babát"

Persze, abortuszra kényszeríteni senkinek nincs joga, de szerintem a kérdező itt arra kíváncsi "megtartás" címszó alatt, hogy tudná szülés után is megtartani.

Erre hol a válaszod? Mert ha nem dolgozik, nincs bevétele, nincs hol laknia és senki nincs, aki támogassa, akkor mondhatni sehogy. Megszüli, de nincs hova hazavinni, így a gyerek megy egy otthonba és kész.

Mindig nyomjátok ezt az abortusz-ellenes dumát, de csak szép szavaitok vannak, konkrét tanácsaitok nincsenek.

2021. márc. 8. 07:54
 10/20 anonim ***** válasza:
21%

Sehol se írod: egyáltalán teszteltél?

Egyébként ha tényleg terhes vagy, úgy "tarthatod meg", ha van megfelelő bevételed és lakhatásod. Ha egyik sincs, ne áltasd magad.

2021. márc. 8. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!