Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Babáért küzdők, ti hogyan...

Babáért küzdők, ti hogyan teszitek túl magatokat a mélypontokon?

Figyelt kérdés

Több, mint 3 éve szeretnénk babát. Voltak hullámvölgyek, mélypontok, meg olyan pillanatok, hetek, amikor teljesen elengedtem az egészet. Túl vagyunk egy sikertelen lombikon, lassacskán kezdjük a következőt. Az elmúlt években számtalan ismerősünk, rokonunk jelentette be, hogy babát vár, majd megszültek, több helyen már a tesó is “kint van”... Nekünk pedig csak a küzdelem és csalódás jut minden hónapban.

Az évek alatt megtanultam kezelni a helyzetet: távoli ismerőseimnél többé-kevésbé elengedem a dolgot a baba-bejelentéseknél, a közelebbieknél velük örülök.

De ma valahogy elfáradtam... Ismét bejelentés, a férjem egyik rokona gyermeket vár. Ezt már nem “veszi be a gyomrom”, rossz kedvem van, sírni tudnék, hogy nekünk miért nem sikerül... Egyszerűen nem ismerek magamra. :-( Borzasztó embernek érzem magam, hogy szinte haragszom rájuk, pedig nem tehetnek semmiről és nekem sem lesz jobb, sőt.

Nem tudom, hogy most ezzel mit kezdjek. Ilyen érzés már vagy 1,5-2 éve nem volt bennem...

2021. febr. 6. 20:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok:) mi most léptük át az 1 éves határt , tehát most kezdődnek a vizsgálatok. Nálam is hullámzó, hogy hogyan élem meg hónapról hónapra a sikertelenséget. Most volt az első baba bejelentés a baráti körben azóta ( persze elsőre sikerült) nagyon örültem neki de közben elég rosszul is érintett, hogy ok meg együtt sem voltak mikor mi már gyerekkel próbálkoztunk. A másik amit nehezen viselek , hogy senkivel nem lehet beszélni ezekről a dolgokról. Mindenki bedobja a bizonyos “túlságosan rá vagytok görcsölve” mondatot mert hallotta már valahol.. illetve az “ez meg nem olyan hosszú idő” és “biztos nincsen semmi baj” ..inkább magamban tartom mert egyik barátnőm sem tud segíteni, hiszen ők még nem akarnak gyereket, nem voltak ilyen helyzetben.
2021. febr. 9. 12:48
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a választ!

Természetesen nem minden nap görcsölök ezen a baba-dolgon. Hullámokban jön az érzés, és akár 3-4 hónapra is simán elengedjük a dolgot (pl. amikor tudjuk, hogy vizsgálatra várunk, vagy mint pl. most, hogy lombik kezdésre - tehát, amikor nem csak úgy "vagyunk", hanem történik valami). Eleinte (első év próbálkozás környékén) sokkal rosszabb volt, akkor majdnem minden mensturációkor sírtam, de az orvosok csak félvállról vettek, mondván fiatal vagyok.

Másfél éve járunk meddőségibe (covid meg a hosszú várólisták miatt ennyi ideje), most így azért sokkal egyszerűbben viselem, de ez a szombati bejelentés mégis megtört kicsit... Egyébként éljük az életünket, sokat utazunk, túrázunk, házvásárlást tervezzük, tanulunk, foglalkozunk a hobbijainkkal stb. Tehát nem csak ekörül forognak a mindennapjaink, de mivel nagy vágyunk egy kisgyermek és magától nem jön (és nem is fog egészségügyi okok miatt), muszáj rákoncentrálnunk a dologra.

Személyesen sajnos én sem ismerek olyat, aki hasonló cipőben járna, mint én, csak a neten megismert 2-3 emberrel tudok ilyenekről beszélni. 2 barátnőmön és a nővéremen kívül senki nem tudja, min megyünk keresztül. Ők meghallgatnak, de a közhelyeken kívül sajnos ők sem tudnak mit mondani.

2021. febr. 9. 17:47
 13/13 anonim válasza:

Szia, nagyon drukkolok, h sikerüljön a baby! Unokatesom korai 30-as éveiben próbált teherbe esni, 6 hónap után sem sikerült, toltal ragorcsolt a dologra. Aztán fogta magát es elment kineziológushoz oldasra, es 2 hónap múlva terhes lett! Szép egészséges a kisfia, es utána a 2. gyerekkel hamar teherbe esett. En a kineziologiara esküszöm, nekem is bevált, bar en meg a parkeresesnel tartok.

Amire meg esküsznek, azok a gyógyteak, a palastfu kifejezetten. Itt egy történet: https://www.youtube.com/watch?v=t2ObTk3QJxE

Puszikallak es írd meg, ha lesz valami fejlemeny, bárhogy is próbálkoztok!

2021. febr. 9. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!