Ha a terhesseg elso par heteben sugarzas er, rontgen, abbol lehet baj?

Figyelt kérdés
2021. jan. 31. 09:39
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Lehetni lehet, de kicsi a valószínűsége, hogy lesz. Az se mindegy, mennyi a sugárzás, mit vizsgálnak, volt-e rajtad ólomkötény stb.

Sugárzás biztosan ér, akkor is, ha nem mész röntgenorvos közelébe. Ugyanis van egy alap háttérsugárzás, ami mindig mindenkit ér. Ha pedig mondjuk repülővel utazol, ott is összeszedhetsz simán egy tüdőröntgennyi sugárterhelést is, ha jól tudom.

2021. jan. 31. 09:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kicsi a valószínűsége

Fogászatit lehet is

2021. jan. 31. 10:46
 3/9 A kérdező kommentje:
Fogorvosrol lenne szo, igen! Koszonom a valaszokat:)!
2021. jan. 31. 11:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A fogorvosi röntgen szerintem egyáltalán nem gond, biztosan adnak majd ólomköpenyt (és ha nem, akkor ragaszkodj hozzá, menj másik szolgáltatóhoz, ha kell).
2021. jan. 31. 11:19
 5/9 anonim ***** válasza:
34%
Célszerű akkor végeztetni, amikor biztos, hogy nem vagy terhes. Mert az első napokban a káros sugárzás ártHAT, és csak az árthat, más nem. Nem kell kockáztatni.
2021. jan. 31. 11:43
 6/9 anonim ***** válasza:

Én most küzdök ezzel a problémával.

Begyulladt a bölcsességfogam, le is tört egy darabja, húzni kell. De röntgen nélkül senki nem húzza ki.

3 orvosnál jártam a héten miatta, egyik sem adott meg csak beutalót sem röntgenre.

6.héten járok.

2021. jan. 31. 12:22
 7/9 anonim ***** válasza:

#6, próbáld meg őket fölhívni és megkérdezni:

[link]

Mikor ott jártam, a röntgen előtt rákérdeztek, hogy terhes vagyok-e (nem voltam az), de utána azt mondta az asszisztens, hogy amúgy röntgenezhetnének terhesen is, de meg kell kérdeznie. Szóval ők lehet, hogy megcsinálják.

2021. jan. 31. 12:43
 8/9 anonim ***** válasza:

7!

Köszi a tippet!

De székesfehérvárról nem fogok ezért pestre utazni :)

6os voltam.

2021. jan. 31. 12:57
 9/9 A kérdező kommentje:
Uty tudom, hogy meg tudnak rontgenezni csak egy-egy fogat is, nem csak panoramat csinalnak
2021. jan. 31. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!