Ha a terhesseg elso par heteben sugarzas er, rontgen, abbol lehet baj?
Lehetni lehet, de kicsi a valószínűsége, hogy lesz. Az se mindegy, mennyi a sugárzás, mit vizsgálnak, volt-e rajtad ólomkötény stb.
Sugárzás biztosan ér, akkor is, ha nem mész röntgenorvos közelébe. Ugyanis van egy alap háttérsugárzás, ami mindig mindenkit ér. Ha pedig mondjuk repülővel utazol, ott is összeszedhetsz simán egy tüdőröntgennyi sugárterhelést is, ha jól tudom.
Nagyon kicsi a valószínűsége
Fogászatit lehet is
Én most küzdök ezzel a problémával.
Begyulladt a bölcsességfogam, le is tört egy darabja, húzni kell. De röntgen nélkül senki nem húzza ki.
3 orvosnál jártam a héten miatta, egyik sem adott meg csak beutalót sem röntgenre.
6.héten járok.
#6, próbáld meg őket fölhívni és megkérdezni:
Mikor ott jártam, a röntgen előtt rákérdeztek, hogy terhes vagyok-e (nem voltam az), de utána azt mondta az asszisztens, hogy amúgy röntgenezhetnének terhesen is, de meg kell kérdeznie. Szóval ők lehet, hogy megcsinálják.
7!
Köszi a tippet!
De székesfehérvárról nem fogok ezért pestre utazni :)
6os voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!