Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15 hetesen tüdőszűrés?

15 hetesen tüdőszűrés?

Figyelt kérdés

Sajnos már megtörtént, holnap megyek orvoshoz. Tudom, mondás nélkül is, nem szabadott volna. Hát erről nekem fogalmam se volt, ez volt az első életemben, nem is kérdezte senki. Holnap megyek orvoshoz, hogy megnézze a picit.

Van valakinek ilyesmiről tapasztalata? Védőnő, kórházi ismerős mind azt mondta, nem lesz baj, igazából meg sem ijedtek, ez kicsit megnyugtató. Az orvos, aki a tüdőszűrés eredményét adta, ő rákérdezett, elsápadt, mindenkit behívatott, ohgy ez hogy történt, és azt mondta legvégül, hogy én még fiatal vagyok. Ez mi? Lesz majd másik? Mert én így értettem. Szörnyen érzem magam, holnap délelőttig be fogok golyózni. Szerintetek mekkora esély van rá, hogy semmi baj apicivel?

2017. ápr. 20. 15:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
63%

Kb 50% az esély. Vagy lesz vagy nem lesz baj. Egyébként a röntgeneseknek is születnek szép gyerekeik, pedig ők több sugarat kapnak mint te.

Egyébként meg szabály, hogy szülőképes korú nőtől megkérdezik, hogy van-e lehetőség terhességre és ki is szokott lenni jól látható helyen írva, ha terhes vagy szólj előre.

Másfelől aggódni azért nem kell, mert egy mellkas röntgen dózisa elenyésző és a gonádokat nem igazán éri, mert a mellkasra van célozva a sugár. Sokkal nagyobb a háttérsugárzás.

2017. ápr. 20. 15:32
 2/14 A kérdező kommentje:
Igen, utána keresték is azt a táblát, ami eltűnt valahová állítólag.
2017. ápr. 20. 16:16
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Az a szerencse, hogy legalább nem az első 12 hétben történt. Addig a belső szervei kialakultak. Ennek ellenére lehetetlen lenne garantálni, hogy minden oké. De jó eséllyel nem okozott bajt.
2017. ápr. 20. 17:29
 4/14 anonim ***** válasza:
64%

Első mondatomban biztatni szeretnélek, próbálj meg nyugodt maradni, mert utólag nem tudsz változtatni már...

Nálam a 26. héten derült ki, hogy a babának súlyos fejlődési rendellenességei vannak. Nem voltam röntgenen - ezt megelőlegezem. A 32. héten megszületett és pár órát élt csak :(. Az első kérdések között volt az, hogy érhetett-e engem valamilyen sugárzás, röntgen, esetleg nem dolgozom laborban vagy nem jártam termálfürdőben. Mindenre "nem" volt a válasz, mert nagyon vigyáztam magamra terhesség alatt. Utólag kérdeztem az orvosom, hogy hogyan vehették csak ilyen későre észre a problémát, és azt mondta, hogy ez ebben a terhességi korban válik láthatóvá. Szóval az is lehet, hogy csak egy későbbi terhességi korban derül ki a baj :(

De kívánom, hogy neked ne legyen ilyenben részed! Bízz magatokban!

2017. ápr. 20. 19:13
 5/14 anonim ***** válasza:
90%

Barátnőm járt úgy, hogy az első trimeszter alatt volt szűrésen, késöbb derült csak ki a terhessége rendszertelen vérzés miatt. Hát nála 16 hét körül derült ki hogy nem egészséges a pici, (pedig még a 12 hetes uh meg a kombinált teszt is jó lett) életképtelen lesz. Sajnos meg kellett szülnie 20 hetesen. Hogy a szürés miatt volt-e azt nem tudni. Meg nála korábban is volt, nem 12 hét után.

Nem rád ijeszteni akarok, de nem lehet tudni. És ha okozott is bajt, valószínű csak késöbb fog megmutatkozni, nem egyből utána. De drukkolok hogy minden rendben legyen!

2017. ápr. 20. 20:59
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szorítok neked! Majd írd meg mi volt a dokinál.
2017. ápr. 20. 21:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ugye ólom köpenyt adtak rád? A hasadat eltakarta?
2017. ápr. 21. 08:26
 8/14 A kérdező kommentje:

A pici él, az orvos szerint semmi baja nem lesz. Igen, adtak rám ólom köpenyt.

Borzalmas volt ez az egész, rettentő bűntudatom van még mindig. Az orvos, akihez járok, pont nem volt ma, alig tudtunk időben találni egy rendelő nőgyógyászt. Ráadásul a recepciós nagyon szemét módon kiosztott, és röhögve! közölte, hogy most már így jártunk, fölösleges a vizsgálat. Nagyon kiborultunk rajta. De a lényeg, hogy a pici él, és az orvos szerint nincs\nem lesz baja.

2017. ápr. 21. 12:44
 9/14 anonim ***** válasza:
62%

Tüdőszűréshez ólomköpenxt? azt meg hogy?

Senki nem figja tudni biztosra mondani neked, de reméljük nem lesz baj.

2017. ápr. 21. 22:20
 10/14 anonim ***** válasza:
87%

Nem lesz semmi baj. Most csak gondolj bele, aki ilyen helyen dolgozik 4-6 hétig míg nem tudja hogy babàt vàr, kap némi sugàrzàst. Pont azért kaptad az ólomkötőt mert az védi a babàt, felfogja a hàttérsugarakat, hogy a méh környékét ne érje, csak a mellkast, a protokoll részeként mindenkire ràadjàk. Sok sok nő elmegy szűrésre az első hetekben, mert nem tudja hogy ott a baba.

Ne görcsölj, nem ettől lesz baj, ha lesz.

2017. ápr. 21. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!