Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » A párom erőlteti az inszeminác...

A párom erőlteti az inszeminációt? Ti hogy reagálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Másfél éve próbálkozunk a babával én most töltöm be a hónapban a 35. életévemet. Mivel tavaly elvették az összes szabadnapom a covid miatt , illetve bizonytalan volt az egész év anyagi szempontból ezért úgy döntöttünk, hogy még várunk a meddőségi központba való jelentkezéssel, hátha addig összejön.

Közben a páromnak intéztünk egy spermaanalízist, illetve én már kaptam időpontot vérvételre és Uh-ra.

Ma volt a párom az urológusnál, hogy megnézzék az eredményeit és az orvos azt mondta neki, hogy teljesen jó a spermakép és hogy inszeminációra is alkalmas és most hazafelé összevitatkoztunk ezen, mivel ő már most elkezdené.

Még csak most lesz az első konzultációnk a meddőségis orvossal és én alapból azt gondolom, hogy ilyenkor először megnézik a hormonjaim, esetleg adnak gyógyszert és mondják, hogy próbálkozzunk tovább, aztán esetleg ha így sem jön össze, akkor ajánlják fel az iszeminációt.

Amúgy teljesen pontos 28 /29 napos ciklusaim vannak, 52 kiló vagyok.

Ok rendben aláírom , hogy 2 hét múlva betöltöm a 35-öt, viszont én nem gondolom hogy ennyire nagyon öregnek kellene érezni magam a mai világban, hogy rögtön inszeminációval kezdjünk, amitől én meg is mondtam a páromnak őszintén, hogy irtózom.

Én erre még nem vagyok kész, mivel most kövezzetek meg, de én azt szeretném ha természetesen foganna.

Nyilván ha nem jön össze még fél évig akkor elgondolkozom rajta, de nagyon rosszul esik, hogy a párom amikor azt válaszoltam, hogy én még ezzel várnék fél évet, akkor nem mellém állt, hanem leteremtett, hogy ez tiszta biológia, teljesen mindegy hogy fogan és hogy meg fogom bánni majd.

Rosszul esik, hogy ennyire nem ismer , hiszen már többször elmondtam neki a véleményem az inszeminációrol.

A lombikot is max 37-38 évesen vállalnám be, hiszen azt is pontosan a tudom, hogy ő a vékony lányokat szereti és ezt ő már őszintén el is mondta nekem, hogy bizony ha terhes leszek nem biztos hogy úgy fog kívánni, és hogy neki fontos lesz hogy hamar visszafogyjak.

Ezek után meg főleg nem szeretnék lombikozni.

Tudom ez így elég szörnyen hangzik, de nem rossz ember ő, csak nem tudom...

úgy érzem , hogy most ez alatt a babaprojekt alatt sok olyan dolog jön ki köztünk ami nem éppen a legjobb.

Voltatok már hasonló helyzetben?

Illetve ilyenkor úgy érzem magam, mintha ennyire öregnek gondolna , hogy mi már nem várhatunk fél évet sem, mert én igazából csak ennyit válaszoltam, hogy előbb még adjunk magunknak fél évet.

Nem többet...csak fél évet, de erre az volt a válasz, hogy az már nagyon sok a fél év..(kicsit úgy éreztem mintha a koromra célozgatna).

Ő 4 évvel fiatalabb nálam.

Én 34 ő 30

Rossz ember vagyok, hogy nem szeretnék rögtön beleugrani a mesterséges fogantatásba?

Nem zárkózok el tőle, viszont ismerem magam és nekem egészen biztosan fel kellene dolgoznom, hogy a mi babánk nem természete úton fogant, hanem úgy hogy felfeküdtem egy székbe és belém nyomták a párom spermáit.

Nincs ezzel bajom és tisztelem becsülöm azokat a nőket, akik bevállalják akár a lombikot is, de azt gondolom hogy neki is tiszteletben kellene tartania ,hogy én még várnék ezzel.

2021. jan. 13. 17:32
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is sok vitatok lesz még a jövőben. Én egyébként azt vallom h a no maganak szül amit en szules utan értettem meg és jogod van dönteni a sajat testedrol mikor nire állsz készen. Te viszed a vasarra a borodet te leszel terhes te leszel otthon es te leszel a gyerek elsődleges ellatoja. Én nem biztos h szulnek olyannak aki az alakonat félti az elejen de ezt is te tudod.
2021. jan. 13. 20:38
 12/40 anonim ***** válasza:
85%

Huu hát neki én se szülnek az fix, akinek szülés után az alakom lenne a fontos...

Az én párom hozta a finom tápláló egészséges ételeket hogy a szoptatás alatt rendesen egyek.

2021. jan. 13. 21:05
 13/40 anonim ***** válasza:
81%

8 as

Erőltesse, nem így működik. TB-alapon nem fognak esélyt se adva a természetnek egyből inszemre küldeni. Ezt tudnia kéne (mondd meg).

Ezt nem értem.

?!

TB alapon lassabb a folyamat az igaz

De valahogy nem értem amit írsz

2021. jan. 13. 21:06
 14/40 anonim ***** válasza:
2021. jan. 13. 21:21
 15/40 anonim ***** válasza:
100%

10-11-gyel egyetértek.

A kérdésre: én nem vagnek most bele az inszeminacioba.

2021. jan. 13. 21:29
 16/40 anonim ***** válasza:
83%
Én 34 vagyok és már 1 éve járunk meddőségibe.Hamarosan lesz a 4.inszeminációm,szóval nem olyan gyorsan csinálják meg.Rengeteg kivizsgálás lesz előtte.35 éves korig csinálnak 6 inszeminációt nálunk utána lombik jön.A lényeg hogy neked 35 évesen 2 max inszemmel próbálkoznának szerintem és aztán küldenének tovább lombikra.Tb alapon ingyenes az inszemináció is és a lombik kezelésből is 5 alkalom.A gyógyszereket támogatott áron válthatod ki.Én doboz díjat fizetek tehát nullás tétel.Én ajánlanám hogy menjetek mielőbb vagy kicsúszol az időből.Utána még nehezebben fog menni a teherbeesés.Igaza van párodnak fél év is rengeteget számít és ezzel nem leöregez csak tudja hogy a petesejtek száma az évek múlásával sajnos csökken a minőségükről már nem is beszélve.Egyre több közöttük a hibás sejt.A hímivarsejtek ezzel ellentétben folyamatosan termelődnek ellenben a petesejttel ami születésüntől fogva meghatározott számú.Mire oda jutnátok eltelne az a fél év.Az alakodat a terhesség módosítani fogja dehát ez ezzel jár.Párod is megértheti főleg ha ennyire vágyik a babára ő is.Valamit valamiért
2021. jan. 14. 16:43
 17/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Ebbe mondjuk bele sem gondoltam, de igen valószínűleg megelőzhettük volna ezt a vitát, mivel gondolhatom hogy ez nem megy olyan gyorsan, hogy megnézik a hormonokat és akkor mehet az inszem.

Hát...azért én nagyon bízom benne, hogy természetesen fog megfoganni, mert ha nem akkor nekem azért azt fel kell majd dolgoznom, hogy nem természetes úton sikerült, és ha majd megkérdezi a gyermekünk hogy hogy fogant, akkor

nem azt a mesét kell majd elmesélnem amit a legtöbb párnak, hanem azt hogy anyukád felfeküdt egy asztalra és a doktorbácsi belehelyezte apukáid magjait...:S kicsit ilyen fura belegondolnom, hogy nekem nem megy az ami a legtöbb nőnek szépen természetesen végbemegy.

2021. jan. 14. 18:31
 18/40 anonim ***** válasza:
89%

Nem más ez a fogantatás csak segítséggel történt.Nem nagy dolog.Én ezen már túl vagyok,mert már annyira szeretnénk a babát.Nem feltétlen kell ezt a gyereknek elmesélni.Nem mindegy hogy hogyan fogant?A tiétek és kész.A két sejt találkozása a fogantatás,elég ennyit tudnia a gyereknek.Ez nem hazugság vagy mese.Nem megy mindenkinek természetesen dehát ha akar egy nő babát akkor ez nem érdekli hanem csak a cél lebeg a szeme előtt.Én legalábbis így vagyok ezzel a dologgal.A lombikot is bevállalom ha ez kell hogy végre nekünk is gyerekünk szülessen mint a többi párnak

#16-os voltam

2021. jan. 14. 18:41
 19/40 anonim ***** válasza:
92%
Azt a kérdést elegánsan kikerülted, hogy biztosan jó emberrel akarsz-e gyereket vállalni.
2021. jan. 14. 18:58
 20/40 anonim ***** válasza:
88%
Ha felnőtt lesz, én el fogom neki mondani, hogy lombikkal fogant. Ha esetleg neki is hasonló problémái leszek (ami valószínű, mert rohamosan csökken a modern ember természetes szaporodóképessége a rengeteg stressz és egyéb népbetegségek miatt), akkor tudja, hogy rám számíthat és elmondok neki mindent. Nem olyan ördögtől való dolog ez, csak egy kis segítség ott, ahol kell. Szerintem te azért gondolod rossznak, mert nem dolgozta fel a másfél éve tartó kudarcot. Négy év várakozás után én azt mondom neked, hogy lesz még rosszabb is, de lesz még sokkal de sokkal jobb is. Csak ne félj beismerni, hogy segítség kell.
2021. jan. 14. 22:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!