Szerintetek egy asszisztált reprodukciós eljárás “felül tud kerekedni” esetleges lelki blokkokon?
Aki kitalálta ezt a lelki blokkot, főbe kéne lőni. Csak arra jó, hogy a nőre tolja a felelősséget. Hogy biztosan a nő a felelős azért, hogy nem jön a baba. Mert rástresszel. Mert lelkileg nincs kész rá... Stb. Ezer okot fel lehet sorolni.
Egy teljesen egészséges nőnél ilyesmi nem befolyásolja a teherbeesést.
Én inkább meddőségi központot és teljes kivizsgálást javasolnék. Addig kell menni, amíg kiderül, mi a gond
Van egy másik nagyon népszerű mondás, hogy a pár nem illik össze egymással és inkább szét kellene menniük, én ezt is imádni szoktam :) főleg olyan pároknál nagyon vicces ilyet mondani, akik hosszú éve élnek együtt szeretetben és békében, és túl vannak már nagyon sok közös nehézségen. És ezek után jön vmi hülye, aki azt javasolja, hogy próbáljanak gyereket csinálni mással, egyből sikerülni fog.
Én vmilyen szinten egyébként hiszek egyfajta determináltságban, pont azért, mert sokszor nincs semmilyen ok, se fizikai, se lelki. Van, akinek a mesterséges eljárásokkal se jön össze, ott meg már milyen lelki stabilitásról beszélünk? Aki évekig küzd, az mindenképp sérül lelkileg, hogy elvárható, hogy szétterülő mosollyal az arcán csinálja végig az 5-6. lombikot is? Hagyni kellene, hogy aki ilyen cipőben jár, az mondhassa meg, hogy milyen típusú támogatásra van szüksége, a megmondásra és okoskodásra sztem senkinek nincs.
Gluténérzékenységet, cöliákiat néztek?
A cöliákia genya egy dolog. "Tünetmentes" is lehet, micel a felszívódással lesz a probléma, így "csak" később derül ki, amikor hiánybetegség lép fel. A teherbeesést is megnehezítheti, mivel fontos dolgok nem szívódnak fel rendesen (pl. folsav).
Előbb ezeket nézesd meg, utána ostorozd magad a lelki okokkal.
5-ös vagyok: hidd el ezeknél jóval több vizsgálat létezik. Nekem pl amikor kiderült az mthfr mutáció, és kaptam véralvadási szurit a lombik alatt, akkor láttunk először pozitív tesztet (igaz végül vetélés lett, de terhesség előtte sose volt) Egy lista pl amit én kaptam a Kaáliban, csak hogy lásd az alapokon kívül mennyi minden van, és ez se a vizsgálatok vége:
1. immunológiai infertilitás panel III
2.spermium ellenes antitest
3.foszfatidil inozitol ellenes antitest
4.lupus anticoaguláns
5.D3 vitaminszint
6.TSH, FT3, FT4
7.inzulin rezisztencia/cukorterhelés vizsgálata (3pontos)
8.Nk arány és funkcióTh1/Th2 irányultság vizsgálata
9.prolaktin szint-ha ez magas endocrinologiai vizsgálat
10. AMH
11. Thrombosis genetikai panel (Leiden, protrombin gén, PAI-1, MTHFR)
12. Kromoszómavizsgálat
Szóval ahogy többen írtuk vizsgálatokat érdemes csináltatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!