Pajzsmirigy alulműködés esetén jódhiányos kismama vitamint kell szedjek? Tudnátok ilyeneket mondani?
Pajzsmirigy alulműködés esetén jódhiányos kismama vitamint kell szedjek?
Tudnátok ilyeneket mondani?
Köszönöm
Nekem pajzsmirigy alulműködésem van és kifejezetten eltiltottak a jódtól! (Szelént szedek a gyógyszerem mellett.) Így nem tudtam terhesvitamint szedni, mert mindegyikben van jód. Csak folsavat szedtem, azzal is elégedett volt a védőnőm is és az orvsosom is.
Mindenképp kérd ki orvos véleményét!
Engem is eltiltottak a jódtól a baba tervezés idejére. A Trimeszternek van jódmentes változata.
Amikor terhes lettem, már kellett jód, jódtabletta formájában szedtem a Trimeszter mellé, hogy ne vesszen kárba. Aztán Femibionra váltottam.
Szia!
Nagyon nem mindegy, milyen eredetű a pajzsmirigy alulműködésed!
Ha autoimmun Hashimoto pajzsmirigy alulműködés áll fenn nálad, akkor káros a jód, egyéb esetben akár hasznos is lehet az extra bevitele.
Este természetesen gondoltak mar ránk is, a Jutavitnek van jód nélküli terhes vitaminja, én is ezt vettem meg :) (estradiolo igen, ahogy valaki már írta, a plusz szelén bevitele is sokat segíthet, ennek nem kapszula formájában szedek, hanem mindennap eszek brazil diót, olvass utána, szuper természetes szelénforrás!)
Árban is ez az egyik legjobb.
Na sikerült a telefonomnak átírni pár szót, este helyett és, estradiolo helyett is és, ennek helyett pedig én... Bocsi :)
Jó babavárást!
Valószínűleg azért is jobb a jód, mert ha fellobban a betegség, legfeljebb módosítják a tyroxin dózisát. Így is teljesen kiszàmíthatatlan a Hashimoto ilyenkor. Ha jó a pajzsmirigy funkció, nagyobb baj nem lesz belőle (nekem évek óta 2000 feletti az atpo, de az első terhesség előtt még a TSH-m is jó volt gyógyszer nélkül).
A magzat jódhiány nagyobb kockázat.
Nekem Hashimoto-m van.
Jelenleg a Jutavitnek a jódmentes terhesvitaminját szedem. Ha pozitív lesz a tesztem, akkor azonnal váltani fogok jódtartalmú terhesvitaminra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!