2,92-es tsh-val érdemes orvoshoz menni?
Szerintem egy kicsit magas, de leírom a tapasztalataimat.
Külföldön élek, és itt ez az érték normálisnak számít (teherbeeséshez is), így nem akartak felírni rá semmit. Pedig meddőségi kivizsgáláson derült ki...
Én nem tudtam beletörődni, hogy 2,6 lett a TSH-m, és mivel nem jött a baba, elkezdtem alternatív módszerekkel javítani a pajzsmirigy működésemet. Bio boltban vásároltam pajzsmirigy komplex készítményt, ami tartalmazott főként jódot, cinket, szelént. Illetve L-Tyrosine kapszulát is vettem. Naponta szedtem ezeket. (A kapszulát egyszer próbáltam csak lenyelni, de mivel hatalmas méretű, így inkább szétszedtem, és a tartalmát a reggeli kávémba szórtam bele.) Fél év múlva mentem újabb vérvételre, ahol a TSH-m szintje már 1,4 volt. 😄Újabb fél év eltelt, és a baba is spontán megfogant. 🤗
Hátha valaki egyszer visszaolvassa.
Nem, nem volt jó a 2,92-es TSH, 2021 januárjában kiderült, hogy Hashimotom van. Meg azóta egy rakás dolog amire nem számítottam, mert semmi nem utalt rá, tavasszal kezdjük a lombikot.
Sajnálom Kérdező! De ne add fel, össze fog jönni!!! Tudom, hogy nehéz ilyenkor, mi 4 évet vártunk a babára.
A Hashimoto-t miből állapították meg? Milyen tünetei vannak nálad? Az akadályozhatja a teherbeesést?
Nekem már megszületett azóta a babám. #2 voltam
Tovább romlott a TSH-m, és utána pajzsmirigy ultrahanggal állapították meg.
A folyamatos fáradtságon kívül nem volt tünetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!