Mikor áll helyre a menstruáció pajzsmirigy-gyógyszer szedése után?
Szűk 1 hónapja állapította meg az orvos, hogy pajzsmirigy-alulműködésem van (kb 1 éve próbálkozunk a babával) erre Euthyrox gyógyszert kaptam (50 mg-ot).
Mennyi idő kb mire beállítja a rendszeres ciklust? Nagyon nem tudom magam mihez tartani, eddig is hosszúak voltak a ciklusaim (35 nap kb), most megint a 40.-ik napon tartok... :/
A júniusi pl teljesen kimaradt, ilyen még sosem volt :( így a júliusi kb 60 napra jött meg, és most nem tudom mikorra várjam (nyaralás miatt is jó lenne tudni).
Akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata kérem ossza meg velem, a Google nem volt most a barátom, semmi erről szóló cikket nem találtam.
Mennyi lett pontosan az értéked?
Többi hormon milyen lett? Inzulinterhelés volt-e, prolaktin érték mennyi lett?
Az értékek a következők:
TSH 6,550 mIU/L
FT3 3,05
FT4 0,95
Anti-TPO 147,0 IU/mL
LH 16,5
FSH 7,7
17 Beta-Estradiol 112
Progeszteron 0,57
Prolaktin 267
Voltam cukorterhelésen is, ott ezeket az értékeket kaptam:
Éhomi
Glucose 4,7 mmol/L
60 perces glucose 8,2 mmol/L
120 perces glucose 8,4 mmol/L
Éhomi
Inzulin 7,4 mIU/L
Inzulin 60 perc 72,1 mIU/L
Inzulin 120 perc 103,0 mIU/L
Erre eddig minden orvos azt mondta (3-nál jártam az elmúlt 2 hónapban) hogy nem kell vele semmit csinálni, majd ha teherbe esek akkor figyeljük a cukrot... (az interneten olvasott vélemények alapján ez már gyógyszerre kezelendő IR lenne, úgyhogy nem értem miért nem mondtak rá semmit).
Menj egy tényleg jó endokrinológushoz! Pl. Endocare központ vagy tudok még ajánlani ha kell. Azt mondta, Hashimotod van??
Ilyen pm értékekre kevésnek tűnik az 50es. Illetve h a terheléses cukor-inzulint nem vette figyelembe az durva szakmaiatlanság.
Egyébként nekem fél év volt mire sikerült peteérést összehoznunk úgy hogy a ciklusom rendszeres, csak hosszú volt.
Egy nagyon neves endokrinologushoz járok...
:(
Mondjuk tény, hogy barátnőm, aki cukorbeteg (már 17 évesen is inzulinos volt, amikor először találkoztunk) neki máshogy nézték a cukor értékeit és csak a pm értékekre koncentrált a doki. De mondom, ő kettes diabéteszes és szúrja magát folyamatosan.
Ki az orvosod? Mi dr. Naszódy Péterhez járunk igaz Kecskemétre kell leutazni, de megéri, mert iszonyatosan alapos és nagyon profi.
Külföldön élek, így az orvos is itteni, sokan ajánlották.
Akkor most mit tudok tenni, hogy haladjon a dolog? Nem szeretnék éveket várni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!