Hogy lehet nem rágörcsölni, rástresszelni a baba-témára, ha egyszer nem jön?
A teherbeesési problémákkal kapcsolatos minden kérdés alatt tuti megjelennek ezek a válaszok, meg a tapasztalatok, hogy 2 év után lett gyerek, miután már mindent feladtak, úgyhogy nem kell görcsölni...
De a valóágban hogy lehet ezt megvalósítani?
Az ember nyilván nem úgy indul neki, hogy bepánikol, ha 2 hónap után még nincs baba, de azért ahogy telnek múlnak a hónapok és körülötte mindenki sorra jelenti be, hogy terhes - pláne, ha tudja valaki, hogy ezeknek az embereknek könnyen ment a teherbeesés -, akkor nehéz nem rágörcsölni. Hogy miért nem jön már, ha elvileg minden rendben? Persze, egy idő után elmegy az ember orvoshoz, de a vizsgálatok sem pár nap alatt lesznek kész...
A lényeg: a gyakorlatban mégis hogy a francba működik ez az "elengedés", mikor az ember már nagyon régóta vágyik babára? Nehéz lenne azzal nyugtatnom magam, hogy nem kell stresszelni, majd jön, ha egyszer láthatóan nem jön, pedig minden hónapban minden ovukor együtt vagyunk.
Van mellette életem, dolgozok, építkezünk, vállalkozást szeretnénk, vannak kreatív hobbijaim, családi és baráti programok, szóval igyekszem lekötni magam, de idegileg már nagyon megvisel a dolog, sokat sírok.
Vagy ez az elengedés a valóságban csak akkor fog működni, ha már nem jön majd össze évekig és a totál depresszión átesve feladom?
Hetes vagyok: úgy értem, hogy semmit nem változtattak, semmi gyógyszeres kezelés nem volt, semmi életmódváltás, sem sport, sem diéta. Szerinted úgy több év után lehetséges? Pl amikor az IR átmegy évek alatt cukorbetegségbe, vagy a férfi oldalon a pm alulműködés potencia gondokba, és depresszióba... Szerintem ezek nem javítanak az esélyeken, hanem csak rontanak. Szerintem naivitás azt hinni, hogy kezelés nélkül évek után egyszercsak megjavulnak az értékek és sikerül spontán.
Nyilván a lombikosok, kezeltek kivételek ezen állítás alól. Gondoltam a szavazatok alapján, hogy további kifejtésre szorul az állításom, mert sokan félreértették.
Az orvos a szemembe mondta az eljegyzésünk előtt 3 héttel, hogy idézem: "önnek biológiailag kizárt, hogy gyereke legyen"... Leforrázott, mert mindig 3 gyerekről almodoztunk a férjemmel, ezért az esküvő előtt én már hőmérőztem, számoltam, ovulációs teszteket lőttem, teáztam, készültem mindennel, mert úgy éreztem, hogy sikerülnie KELL, nem lehet igaza a dokinak, aztán az esküvő után, amikor már élesben voltunk, gyertyában álltam az aktus után, szóval a rágörcsölés fogalmát kimaxoltam, mégis a lagzi után 2 héttel nászútra mentünk, ahonnan görcsölés ide vagy oda, de terhesen jöttem haza... 🤷♀️
És lassan jöhet a 3. bébi 💞
Ugyan nem a kettes válaszoló vagyok, de azért reagálnék.
13: Miért, szerinted nem kell egzisztenciális háttér egy gyerekhez? Vagy ha imádkozunk kaja helyett, akkor már nem lesz éhes? Vagy majd a jóisten vesz neki ruhákat, tanszereket? Nem kell 40 éves korig várni ezekre a dolgokra, ha ésszel csinálja az ember. A kettes is írta, hogy 31 éves.
Az alázattól és a jóistentől nem lesz egy meddő párnak gyereke. Ebben az esetben, ha valaki meddő, elárulom, hogy az előzetesen megteremtett egzisztenciából (értsd félretett pénzből pl) kell elvenni, hogy haladj a meddőségi kezelésekkel. Saját autóval érdemes járni, hogy ne zötykölődj haza buszon/vonaton egy-egy beavatkozás után. Mindezt úgy, hogy ne menjen rá az állásod, tehát megint ugyanott vagyunk, kell a biztos állás is, mert az élet nem áll meg attól, hogy valaki meddőségi kezelésekre jár.
A meddő pároknak szerintem ezek miatt kiemelten fontos, hogy legyen tartalék. És ez még nem minden, csak megkapargattam a felszínét a dolgoknak.
Ja ertem, addig alapozzatok a jovotoket amig meddok lesztek hogy jusson pemz meddosegi klinikara jarni
Tudod azert van ennyi meddo mert 20 eves kor korul lenne termeszetes szulni, nem 35-40 evesen meddosegire jarni meg azt gondolni hogy most mar ki
Tolodott a korhatar. Nem tolodott ki , egszeruen nem ernek ra szulni a nok amikor mrg konnyebben osszejonne. Es azert a sok betegseg 30 evesen a nem szult noknek minden bajuk van, endo, cisztak, daganat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!